分析 文章大意:
现在的人们,由于工作原因很少自己在家里做饭.但是,仍然有很多家庭喜欢在家里自己做饭,因为这件事真的很重要.自己在家里做饭可以有效地表达自己对家人的爱,同时还可以借此将家里人聚在一块,谈笑风生.同时,烹饪的味道还能让人们心情愉悦.
解答 36.B,推理判断题,文中提到"People are so busy these days that many people have no time to cook"现在的人们很少做饭,因为很忙,所以选择B.
37.D,推理判断题,文中提到"Another reason people enjoy home cooking is that it is often a way of showing love"做饭的过程能够很好的表现爱的机会,由此确定选择D.
38.B,推理判断题,文中提到"The smell of home cooking please people of all ages"烹饪的味道能让所有时间段的人感到愉悦,也就是快乐,选择B.
39.B,字意猜测题,文中提到"cooking is that it is often a way of showing love"烹饪是表达爱的一种有效的方式,为了表达自己对孩子的爱,应该是"满足"他们对食物的挑剔,由此确定选择B.
40.A,推理判断题,文中提到"In some families,meals are often the only times everyone seesone another at the same time"吃饭的时候能把一家人聚在一起.对于一些家庭来说,这是他们聚在一起的唯一机会,由此推测家庭餐很重要,确定选择A.
点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Timetable | |
| Monday Space and Man(1weeks) 19:00-21:30 Dr.Li Bin (Hunan Science and Technology University) Would you like to know more about the outer space? | Thursday Modern Medicine(4weeks) 19:00-21:00 Dr.Zhu Jiankang (Xiangtan Central Hospital) Would you like to know medical advances(进步)? |
| Tuesday Photography(5weeks) 18:30-20:30 Mr.Chen Yi,from Xiangtan Daily,will show you how to take good pictures.Please bring your own camera. | Saturday Technical English(16weeks) 14:00-17:00 Dr.Rose White Do you want to learn the technical words and articles? |
| Wednesday Computer Science 18:30-21:00 Prof.Han Lin from Xiangtan University Learn how to use Office 2010.(3weeks) | Sunday Exhibition(展览)of Personal Inventions 8:30-11:30 You can see many inventions by the students;you may also bring your own inventions.(2weeks) |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Accident Report | |
| Accident | A car hit tree. Four people were in the car |
| Weather condition | There was heavy rain. |
| Cause | The driver named Li Jum drank too much. |
| Date of call | March 20th,2008 |
| Time of call | 8:30p.m |
| Name of caller | A man called Zhang Wei.(He was taking a walk there at that time.) |
| Place | Zhongshan Road,Nanjing |
| Conditions of victims | Mr.Green hurt his head. Mrs.Green hurt her left leg. Their daughter felt frightened. Their dog died. |
| Action | Policemen arrived at 8:40p.m.and sent the victims to Gulou Hospital at 8:45p.m. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2017届河北秦皇岛市台营学区九年级上期中考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
I don’t like making speeches. I feel talking in front of many people.
A.friendly B.tired C.happy D.nervous
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com