精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.Recently,China Dream has been the subject of a public topic.Although it is quite common for Chinese people to dream of a developed China,most people also have their own dreams.I interviewed several young Chinese students with higher US educational backgrounds.They all had their own dreams for their native country.
Fred Wang,an MBA student in the US,said,"I dream of equal chance for the young in China.Equality means all young people can compete fairly,based on the rule-of-law no matter whether they are rich or poor."
Yujie Zhao,another MBA student in California,said,"I dream of having the best education for my children so they will not lose at the starting line,and I dream of being able to take good care of my parents after they return home from work."
Yiqiong Zhang,an MBA graduate from the US,shared her dreams."I have a dream which I have been holding for many years,that is after working hard for about 20to 25years,I can have enough money to build and manage a bookstore or a flower shop.Besides working hard,I am able to enjoy life,to play the piano,to hike and to enjoy a two-month-long vacation every year.This may be a common dream among young Chinese students."
There is no doubt that all of these young students have their own China Dream.They all love chasing their dreams.The beautiful China Dream requires everyone's hard work.Everyone should work hard to make their dreams come true.

42.Which is TRUE about the three young Chinese students?C
A.They receive higher education in their native country.
B.They receive education of all levels in California.
C.They have their own hopes and dreams for China.
D.They have their own hopes and dreams for the US.
43.What does the word"compete"in the second paragraph mean?A
A.竞争         
B.完成         
C.对待       
D.成功
44.Which one is Yiqiong Zhang's dream?D
A.Having an equal chance for the young in China.
B.Having the best education for her children.
C.Managing a bookstore or a flower shop in her middle ages.
D.Taking a four weeks'vacation every year.
45.From the passage we can learn that China DreamB.
A.is very difficult to come true
B.requires everyone's hard work
C.is a subject we need to teach in school
D.is only a dream of young Chinese students.

分析 【文章大意】最近,中国梦一直是一个公众 话题.每一个中国人都会有梦想,作者采访了几位年轻的中国学生.他们有自己以及和祖国相关的梦想.他们都喜欢追逐他们的梦想.而美丽的中国梦需要每个人的努力工作.

解答 42  C 细节理解题.根据文章:They all had their own dreams for their native country.可知为了他们的国家,他们都有他们自己的梦想.故选C.
43  A 词义猜测题.根据文章:Equality means all young people can compete fairly,based on the rule-of-law no matter whether they are rich or poor."可知句意:平等是根据法律制定的,无论是夫人还是穷人,所有的年轻人都能公平竞争.所以此处结合语境应该是竞争的意思.故选A.
44  D 细节理解题.根据文章:."I have a dream which I have been holding for many years,that is after working hard for about 20to 25years,I can have enough money to build and manage a bookstore or a flower shop.Besides working hard,I am able to enjoy life,to play the piano,to hike and to enjoy a two-month-long vacation every year.可知张艺琼的梦想是每年可以有足够的假期.故选D.
45  B 细节理解题.根据文章:The beautiful China Dream requires everyone's hard work.Everyone should work hard to make their dreams come true.可知美丽的中国梦需要每个人的努力工作.故选B.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Could I have an early morning call ________six o'clock tomorrow?(  )
A.onB.toC.atD.in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Nowadays/5να?Εδε?ζ∕,children prefer watching TV to reading.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

1.Vickers:V         Emily:E
V:Hello,Emily!(73)D.
EOh,hello,Vickers!I haven't seen you since you left our factory last month.
V:Yes,we haven't seen each other for a long time.Well,how is your family?
E; (74)BHow about you?
V:Quite well,thank you.
E:Is it true that you've got a new job?
V:Yes,(75)A.
EThen how do you like your new boss?
VOh,I wish she'd learn to smile more.
E:Really?(76)C.
V:Oh,she never enjoys a joke.She never laughs.It's hard even to get a smile out of her.
A.I got it just a week ago.
B.They're all very well,Vickers.
C.Why?
D.It's nice to see you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

8.A:Good afternoon.Welcome to our restaurant.
B:Thank you.
A:Here is a table for two.(56)C
B:Thank you.May I have the menu,please?
A:OK.Here it is.(A few minutes later) (57)D
B:Sure.We'll have Beijing Roast Duck and vegetable soup.
A:(58)E
B:Yes.Two cups of coffee,please.
A:Anything else?
B:(59)B
A:OK.Thank you for your order.
B:(Forty minutes later) May I have the bill,please?
A:Let me see.(60)A
B:Here you are.
A:Thank you.

A.It's 55yuan.
B.Some rice,please.
C.Take a seat,please.
D.May I take your order?
E.Would you like something to drink?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.--Where is my father,mum?
---He ___________ for his favourite book in his study.(  )
A.searchesB.searchedC.is searchingD.was searching

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Linda decidedto pick (pick) up the wallet and hand it to the police.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.Don't give up your dream because of yourblindness (blind).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.My father often goes to work withouthaving (have) breakfast
(用括号内所给词的适当形式填空)

查看答案和解析>>

同步练习册答案