精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】根据材料内容完成下列任务。
My name is Jerry Zhang, and I am a father of two young daughters one is about four years old and the other is only about one. I come from China and now live in the USA.
One day, my older daughter, Madison, told me she didn't want to be Chinese. Those days she was crazy about the book characters Madeline and Eloise. She kept asking me why she was Chinese and they weren't, and how she could have blonde or red hair like them.
This made me look for books with Asian (亚洲的) characters for Madison to read. However, I only found a few, and they were heavily cultural, and Madison didn't connect (把……联系在一起) herself with any if the characters in them. And she wasn't interested in them at all. Then she told me again that she didn't want to be Chinese, and it broke my heart.
In most of the books for children in the USA, the characters look like Americans. Few of them have Asian faces, although there are over 17 million Asians and Asian Americans in this country. I think it's important for Asian children to see themselves in books as interesting and smart kids.
So I created (创作) a book for Madison. Pepper Zhang in the book is an Asian girl. Her imagination (想象) takes her on a trip to creativity and art! I want my children to know-that being Chinese or being Asian is a great thing, too.
(1)判断正误:Jerry is a Chinese living in the USA.
(2)判断正误:Madeline and Eloise are two book characters.
(3)回答问题:What broke Jerry's heart?

(4)回答问题:Is it easy to get many children's books with Asian characters in the USA?

(5)What can we know about the writer?
A.He thinks being Asian is great.
B.He created a book with his daughter.
C.He hopes Madison will speak Chinese better.
D.He has two daughter—pepper and Madison

【答案】
(1)正确
(2)正确
(3)His daughter Madison said she didn't want to be Chinese.
(4)No. it isn't.
(5)A
【解析】本文讲述作者作为一位在美国的中国人所遇到的困惑:他的孩子经常读到的书里都是白肤金发碧眼的美国人,所以跟作者说不想当中国人,作者意识到在美国的书籍里很少有亚洲的人物,于是就着手为女儿创作。
⑴细节理解。根据I come from China and now live in the USA可知杰瑞·张来自中国,现在住在美国,所以答案是:正确。
⑵细节理解。根据第二段Those days she was crazy about the book characters Madeline and Eloise可知Madeline和Eloise是两个书中的人物,所以答案是:正确。
⑶细节理解。根据第二段最后一句Then she told me again that she didn't want to be Chinese, and it broke my heart.可知他的女儿又一次告诉他说不想当中国人,所以他感到很伤心,所以答案是:His daughter Madison said she didn't want to be Chinese.。
⑷细节理解。根据第三段可知在美国的大部分的书里的人物都看起来像美国人,很少有亚洲人的面孔,所以不容易买到里面有亚洲的人物的儿童书籍,所以答案是:No. it isn't.。
⑸细节理解。根据最后一段I want my children to know-that being Chinese or being Asian is a great thing, too. 可知作者认为作为中国人或者亚洲人是一件很棒的事情,所以答案是:A。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】下表是希望工程在2006年西部某一省区所取得的成就。请你根据表中所给的信息写一篇题为“Project Hope”的短文,字数在50—60字左右。文章的开头已经给出,不计入词数。要求行文连贯、通顺、正确,语言表达清楚。

What Project Hope has done in a province in 2006

Money Project Hope has raised

28,593,346 yuan

Students it has helped

5036

Schools it has built

62

Books it has bought

3,452,141

Clothes it has given

5,000

People who have taken part

367,403

Project Hope
Project Hope has done many things in China. It has raised much money —28,593,346 yuan.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Thanksgiving Day was near. The first grade teacher gave her class some fun homework---to draw a picture of something for which they were thankful.

Most of the class drew a turkey or other traditional things. But Douglas drew a different kind of picture. He drew a hand. Just an empty(空的) hand.

Douglas was a different boy. He was poor and unhappy. As other children played, Douglas was likely to stand close by the teacher’s side.

His classmates were surprised at his picture. One child guessed it was the hand of a farmer, because farmers raise turkeys. Others guessed it was the hand of God, for God feeds us.

The teacher asked him whose hand it was. The little boy said in a low voice, “It’s yours.”

She remembered the times she had taken his hand and walked with him here and there, as she had the other students. How often she said, “Take my hand, Douglas, we’ll go outside.” Or, “Let me show you how to hold your pencil.” Or, “Let’s do this together.” Douglas was most thankful for his teacher’s hand.

Tears came into the teacher’s eyes.

【1】The underlined word “raise” means “_______” in Chinese.

A. B. 饲养 C. D. 做饭

【2】 Douglas drew a hand of ________.

A. a farmer B. God C. the teacher D. his own

【3】When other children played, Douglas __________.

A. played with other children

B. stood quietly by the teacher’s side

C. sat in the classroom quietly

D. stood by them and watched them play

【4】 When the teacher knew the truth, she felt ___________.

A. surprised B. sad C. moved D. happy

【5】Douglas drew the picture of a hand because ___________.

A. the teacher asked the students to draw a hand of the teacher

B. most of the class drew traditional things used for celebrating Christmas Day

C. Douglas only liked drawing the hand

D. Douglas was most thankful for his teacher’s hand

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】How often does Mary eat chips?
A.Every day.
B.Once a week.
C.Twice a week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据句子意思,用括号中所给单词的正确形式填空。
(1)Thank you for (help)me with my English.
(2)I'd like (watch)TV after supper.
(3)I am good at (run).
(4)Tell (you)friends about your school.
(5)Watching TV can make children (happy).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】从方框中找出相对应的应答语

A. No problem.
B. Sports shows.
C. Oh on that day I practice tennis.
D. Zig Zag Clothes Store.
E. The boy with glasses.


(1)What's the best shop?
(2)Well, how about Sunday?
(3)Thanks for telling me.
(4)Which one is Tony?
(5)What do you want to watch?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】选择合适的答语。
Good morning, class.
How are you?
What's your name?
Nice to meet you.
What's her telephone number ?
A. Fine, thank you.
B. Good morning, Miss Wang.
C. My name is Kate.
D. Nice to meet you, too.
E. Hello, Kate.
F. Good bye
G. Thank you, sir.
H. It's 6238869

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容及括号内所给单词的提示填空
My good friend is Bill. He is twelve years old. He (be) born (出生) in New York in 2005. At the age of seven, he (start) to go to school. When he was eleven,he (leave) New York with his parents and moved to Washington D.C. At his new school, he (meet) me. He became my deskmate (同桌). Because some terrible things were going on, at that time I wasn't enjoying (I). I didn't want to say anything to (anyone). So of course, I didn't say hello to him. However, Bill said to me with a smile (微笑) on his face, "Hi, Dale! Do you need my help?" Bill's smile made me feel better. I didn't keep silent (沉默的) anymore.
I (decide) to say something to him. After that Bill and I became good friends.
Now Bill is still my deskmate. Every day he (take) the subway to school with me. Like me, he (study) and exercises hard. We are in good health. We always (get) good grades.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】我们的外籍同学Linda写信给国内的朋友Mike,谈她在中国学校的生活。

学习

作息时间:8:00—17:15。有许多的课程。擅长汉语,最喜欢画画。

运动与活动

经常打篮球和游泳,每周都要参加舞蹈俱乐部。

饮食

在学校吃午餐,饮食健康,有米饭、蔬菜、鱼类和水果,口味很好。

节假日

与中国同学一起过年。(the Chinese New Year)

感受

要求:
1). 所写内容必须包括提供的所有信息,适当发挥。
2). 文章不少于80词,开头和结尾已给出,不计入总词数。
3). 语气通顺,意思连贯,语法正确,条理清楚,字迹工整。
4). 文中不得出现真实的人名、校名及地点名。
Dear Mike,
I am in this new school for half a year. I would like to tell you something about my life here.
Please write to me soon.
Yours,
Linda

查看答案和解析>>

同步练习册答案