精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

We all want to have vacations. To me, it’s very important to relax myself. I finished a one-week vacation just now. Let me tell you what I did. I know you will feel bored when you look at other people’s vacation pictures!

My son finished his last week of school. During that week, I became a school mom. They had a class party at a teacher’s house, so I volunteered (志愿) to drive some of the students and attend the party. That was the last week my son would be with them. So it was time for me to spend time with them. I had lunch with the class and then attended their meeting. I never had time to be with the class before. I found it very interesting and my son was happy to show off (炫耀) that.

1.To the writer, the best thing to do on her vacation is .

A. to play with her child B. to have a good rest

C. to work from day to night D. to go to a new place

2.According to the writer, people .

A. don’t like looking at others’ vacation pictures.

B. often help their children’s teachers

C. often work for their children’s classes.

D. like showing them off in the school

3.From the passage, we can guess the party is to celebrate (庆祝) .

A. the teacher’s birthday.

B. the teacher’s child’s birthday

C. the children’s graduation (毕业).

D. the finishing of their vacation

4.The word “attend” means .

A. 组织 B. 离开 C. 观赏 D. 参加

5.The writer’s son was very glad because .

A. he ate much food at the party

B. he made many new friends at the party

C. he could go to his teacher’s class again

D. his mother worked for the party

 

1.A

2.A

3.C

4.D

5.D

【解析】

试题分析:这篇文章主要讲的是作者与她儿子在学校度过最后一周的事情,作者发现这非常有意思并且她的儿子喜欢对此事向别人炫耀。

1.细节理解题。根据文中信息To me, it’s very important to relax myself.及和儿子度假的事情可知此题选A。

2.细节理解题。根据文中信息I know you will feel bored when you look at other people’s vacation pictures!可知人们不喜欢看别人的旅游照片,故选A。

3.推理判断题。根据文中信息这是孩子们在学校的最后一周可知文中他们聚会是庆祝毕业,故选C。

4.词义猜测题。根据文中信息attend 是参加聚会的意思,故选D。

5.细节理解题。根据文中信息可知作者的儿子很高兴是因为他妈妈为这次聚会服务,故选D。

考点:日常生活类短文阅读

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年黄冈黄州长江中学八年级上10月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—Hi. _______________.

----Yes. It’s been a long time.

A. Long time no see. B. How are you?

C. How do you do? D. Nice to meet you.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年陕西西安远东第一中学八年级上第1周周考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Last weekend was a busy time for our family. On Saturday , my parents went shopping for clothes. My brother, Gray played basketball with his friends. My sister ,Gina stayed at home in the morning and played the piano. I stayed at home, too. I studied for a math test. In the afternoon ,I went to the beach..

On Saturday evening, my family and I had dinner at home. Then we went to the movies.

On Sunday morning, my family stayed at home. Gina and I cleaned our room., and Gray played computer games. In the afternoon my grandparents visited us. We were happy to see them. They stayed at our house for dinner. After dinner, we watched TV. I was tired on Sunday night. I went to bed early.

根据短文内容,判断句子正(A)误(B)

1.I stayed at home on Saturday morning.

2.Gina is Gray’s aunt.

3.On Saturday evening , my family and I went to the movies.

4.Gray cleaned his room on Sunday morning.

5.I went to visit my grandparents on Sunday afternoon.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年陕西西安远东教育集团第一中学九年级9月第三周周考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

-------Are you going to buy the red car or the black car?

--------The black car. I don’t have enough money. So I will buy the car which is ________

A. more expensive B. most expensive

C.less expensive D.least expensive

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年陕西西安远东教育集团第一中学九年级9月第三周周考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

The student didn’t find much_______about the topic on that website.

A . report B. information C. story D article

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年陕西西安远东上中学八年级9月第三周周考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Eating fruit and vegetables can help you ______ more vitamins.

A. got B. getting

C. to get D. gets

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年陕西西安远东上中学八年级9月第三周周考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

— do you shop? —I shop every week.

A. How many B. How much

C. How often D. How far

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年陕西咸阳泾阳五校联考八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:完形填空

完形填空.(每题1分,共10分)

Tom's family is having a birthday party. It is to celebrate his birthday. At about six o'clock, everything is ready. Jim, one of Tom's best friends, arrives a big box. Tom opens it in front of Jim and thanks him for the . When he opens the box, he gets a big surprise. It is a toy car. Tom to buy a toy car for a long time, and now his dream comes true. He is too at the present to say a word. Jim is happy, too. He knows Tom likes best. Mike, Tom's best friend, is a bit late for the party because the traffic is heavy. At half past six, the party They talk, sing and enjoy the delicious dinner Tom is happy with so many good friends around. He that he can have a party again the next year.

1.A. thirteen B. the thirteen C. thirteenthD. the thirteenth

2.A. in B. at C. to D. with

3.A. present B. clothing C. party D. dinner

4.A. dream B. dreamed C. has dreamed D. have dreamed

5.A. exciting B. excited C. boring D. bored

6.A. why B. how C. what D. where

7.A. another B. other C. the other D. others

8.A. start B. started C. is starting D. starts

9.A. happy B. happily C. wonderful D. wonderfully

10.A. wants B. hopes C. shows D. wonders

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年陕西咸阳泾阳五校联考七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:书面表达

写作:请向大家介绍一下自己的一位朋友(15分)

要求:1.写成短文形式,要有题目, 50字左右

2.内容主要包括朋友的姓名,年龄,性别,长相,身高,所在班级以及所喜欢的食物,服装,颜色,运动等。

3.语句通顺,语法正确,字迹工整。

4.注意不能出现真实姓名。

 

 

 

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案