精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2."Depend on yourself"is what nature says to every man.Both parents and teachers can help you.Friends still can help you.But all these people only help you to help yourself.
There have been many great men in history.When they were young,many of them were very poor,and had no unclcs,aunts,or friends to help them; some of them even lost parents and had to support themselves.At that time,schools were few and not very good.They could not depend on them for education.They tried their best to learn something and never gave up till they became well-known.A famous teacher in England used to tell his pupils,"I cannot make worthy(有价值的) men of you,but I can help you make men of yourselves."
But these days some young men don't try their best to make themselves valuable (有价值的)to the human beings.Some even play computer games to kill time all day.If they see their weak points and change their ways,they can be successful.They are nothing now,and will be nothing as long as they live unless they take the advice of their parents and teachers,and depend on themselves.

56.Why did some great men succeed though they were poor in their childhoodA?
A.Because they did their best and never gave up.
B.Because they got good education.
C.Because they got lots of help.
57.According to the famous English teacher,what can a teacher doA?
A.He can make his pupils full of courage(勇气)and strength(力量).
B.He can help his pupils with everything.
C.He can make his pupils worthy men.
58.What will happen if young people depend on their efforts(努力)B?
A.They will be famous all over the world.
B.They will succeed in their lives.
C.They will never need any help.
59.Which of the following is NOT trueC?
A.The writer thinks playing computer games is a waste of time.
B.The writer thinks highly of the people depending on themselves.
C.The writer is a famous teacher.
60.What's the best title(标题)for the passageC?
A.Listen to the nature
B.Self-confidence
C.Man should depend on himself.

分析 短文重点介绍了一些人之所以成功的要素,那就是学会依靠自己,依靠自己的刻苦努力取得人生的成功.

解答 56-60 AABCC
56.A;细节理解题,根据They tried their best to learn something and never gave up till they became well-known.描述,可知这些人取得成功的原因是努力的学习,工作,永不放弃.故选A.
57.A;细节理解题,根据原文中这个出名的老师说的话"I cannot make worthy(有价值的) men of you,but I can help you make men of yourselves."我不可能使你成为一个出色的男人,但是我可以帮助你活出自己的精彩.描述可知,选A,一个好老师能让他的学生成为有力量和勇气的人.
58.B;细节理解题,根据If they see their weak points and change their ways,they can be successful.如果他们看到他们的弱点,并且改变他们的方式,他们能够成功.描述可知,如果他们依靠自己,他们将会在生活中取得成功,故选B.
59.C; 内容大意理解题,根据They tried their best to learn something and never gave up till they became well-known.他们尽他们自己最大的努力学习东西并且从不放弃直到变得出名;以及Some even play computer games to kill time all day.一些人甚至玩电脑游戏浪费一整天.描述可知,选项AB是正确的,C在文中找不到线索,故选C.
60.C;选标题,根据文章大意,重点介绍了一些人之所以成功的要素,那就是学会依靠自己可知,标题选人应该靠自己比较恰当,选C.

点评 阅读理解题通常从细节,文章主旨,推测词组大意几个方面考查学生对文章的理解,做题时注意找到文章出处,做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.Listen and choose the right picture (根据你听到的内容,选出相应的图片):(6%)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.A.By car.B.By train.C.By ship.D.By air.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.A.A coat.B.A shirt.C.A T-shirt.D.A skirt.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.A.They are going to visit a museum.
B.They are going to watch a basketball game.
C.They are going to the cinema.
D.They are going shopping.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.At the airport stands a DCIO aeroplane.From time to time people are taken (81)carefully onto the plane because they are blind.They are not passengers and the plane is not going anywhere.These people are going to have an operation to restore(回复) their sight.
The aeroplane is a flying eye hospital that belongs to a medical charity called ORBIS.This organization was established by an American eye doctor called David Paton in 1982.Dr.Paton wanted to treat people who were blind in poor countries.He (82)realized that it would not be cheap to set up hospitals in every poor country.So he decided to create a hospital which could go to the places where blind people were most in need of eye doctors.
ORBIS has carded out almost 300 medical programmes in over 70countries and restored the sight of 20000people.ORBIS has (83)also trained many local doctors and nurses in the skills needed to give blind people back their sight.
The ORBIS team consists of five doctors and six nurses drawn from a group of 600volunteer eye experts in 30countries.For each programme the ORBIS team flies to an area where blindness is a main (84)problem.The team stays in the area for three weeks operating on patients and training local doctors.
The flying eye hospital has a large operating room,a laser treatment room and an audio-visual centre.As the eye experts perform their operations in the operating room,the local doctors can watch the surgery and learn (85)through the two-way audio-visual system (双向声像系统).
ORBIS is not connected with any country.The United Nationhas praised ORBIS as a model organization that goes beyond political,religious and cultural differences.ORBIS is (86)expensive to run,however.It receives money from private donations and other charities to meet its 80million US dollars every year.ORBIS is a great (87)success.It continues to fight against the tragedy of blindness wherever it is found throughout the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

14.It can be dangerous to travel on the ocean.Ships sometimes sink (46)E land.When this happens,people have to get into small lifeboats.If another ship does not come and help them and they do not have (47)B food or water,they may die.
Most people believe that we must not drink sea water.They believe that if we do,we shall be very ill (48)A the salt in the water.But a doctor named Alain Bombard did not believe this.He thought that people could keep alive at sea by drinking sea water and (49)D small fish,animals and plants from the Ocean.
A.because ofB.enoughC.gently
D.eatingE.far away from

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Alice tried to go _______ the door but she was too big.(  )
A.acrossB.betweenC.throughD.along

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.We hope the little girl can tell us thetruth(真相).

查看答案和解析>>

同步练习册答案