8.Do you have your own ideas about spending money?If no,now it's a great time to learn how to spend it.Follow the steps below when you are considering,buying something you want.
Step 1 How much do you really want it?
Seeing a 25 gum ball(口香糖球)machine,Ben wanted it at first.But after thinking about it,he decided it would be exciting only for a day or two."…Besides,it's impossible for me to chew(嚼)much gum."he thought for a long time and then went away.
Step 2 Do you still want it a week later?
If you really want the thing very much,try to wait for some time to see how strong the desire (欲望) is.This way works for grown-ups,too!
Step 3 How will you pay for it?
After the first two steps,Ben found he really wanted a toy pirate ship,but it cost 50.He had 22 in his pocket and got 1.50 a week from his parents.It would take Ben 19 weeks to save enough money to get the ship.
Step 4 Are there ways to make the money?
Ben agreed to wash the downstairs windows at 2 each.So he got 10 for himself.
Step 5 Can you get it cheaper?
After deciding to buy it,it's necessary for you to look for less expensive ways to buy it:search for what you want on the Internet,in shops and flea (跳蚤) markets.Sometimes you can find the same thing at much lower price.
If these suggestions work well,they can save you a lot of money.You will be a real smart shopper.
66.What did Ben do about the gum ball machine?C
A.He bought it at once.
B.He gave it up right away.
C.He gave it up finally.
67.How many downstairs windows would Ben wash if he wanted to get 12B?
A.Five.
B.Six.
C.Ten.
68.Why do people search for the same things online,in shops and flea markets?BecauseC.
A.they may find wonderful ones
B.they just do it for fun
C.they may find them at lower prices
69.If you still want an iPhone 4s in two weeks,you should considerA.
A.Step Three
B.Step Two
C.Step One
70.The passage is mainly about suggestions on how toB.
A.make lots of money
B.spend and save money
C.pay for things.
分析 你是否有关于花钱的想法?如果没有,现在是学习如何花的好时机.当你要买你想要的东西的时候按照下面的步骤做.
1.你有多想要它.
2.一周之后你还想要吗?
3.你将付多少钱?
4.你有办法可以挣钱吗?
5.你能更便宜的买到它吗?
解答 66.C 细节理解题.根据"he thought for a long time and then went away"可知Ben最后放弃了它,没有买.故选C.
67.B 计算推理题.根据"wash the downstairs windows at 2 each"可知擦一个是2元,那么要想挣12元,得擦6个,故选B.
68.C 细节理解题.根据"Sometimes you can find the same thing at much lower price."可知在网上找相同的东西是因为在网上你可以找到相同的东西但是价格便宜.故选C.
69.A 细节理解题.根据题干中"still want an iPhone 4s in two weeks"可知他很想要,不用再去考虑step one,时间已经过了两周了,故也不用再考虑step two了.故选A.
70.B 文章主旨题.根据If these suggestions work well,they can save you a lot of money.可知这篇文章中的这几个办法是为了让你省钱的.故选B.
点评 本文考查多种阅读技能.本文文章段落清晰,明了.带着问题去相对应的段落中找答案即可.