精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.Henry wants to borrow a book from the library.He comes to the library with his classmates.They can't see any assistant(管理员)in it,but only some robots standing there.Henry says to the robot,"Hey,give me a book on music."But the robot doesn't move.Then another student tells Henry,"You must say'excuse me'or'please'first when you want some help."Henry does so and the robot brings the book.But Henry can't get the book from the robot's hands.He thinks for a moment,then he says a word to the robot.The robot gives him the book.Henry gets the book and goes home happily.
31.Who does Henry come to the library with?C
A.His brother.
B.His teacher.
C.His classmates.
32.What can they see in the library?A
A.Some robots.
B.Some librarians.
C.Some friends.
33.Why doesn't the robot move?Because Henry doesn't sayC.
A."excuse me"or"sorry"
B."sorry"or"please"
C."excuse me"or"please"
34.What may Henry say when he wants to get the book from the robot?A
A.Thanks.
B.Excuse  me.
C.Please.
35.Henry's classmates knowA about the robots than him.
A.more          
B.less                
C.much.

分析 本文主要介绍了Henry和同班同学去图书馆借书时没有看见图书管理员,而是看见了一些机器人.重点介绍了机器人借书的有关要求等.

解答 31 C 细节理解题:根据文中He comes to the library with his classmates他和同学一起来到图书馆.故答案是C.
32 A 细节理解题:根据文中They can't see any assistant(管理员)in it,but only some robots standing there在图书馆他们看不到任何管理员,只有一些机器人站在那里.故答案是A.
33 C 细节理解题:根据文中Then another student tells Henry,"You must say'excuse me'or'please'first when you want some help然后另外一个学生告诉亨利,当你需要一些帮助时,你必须首先说"打扰了"或"请".故答案是C.
34 A 推测理解题:根据文中Then another student tells Henry,"You must say'excuse me'or'please'first when you want some help然后另外一个学生告诉亨利,当你需要一些帮助时,你必须首先说"打扰了"或"请";帮助之后应该说"谢谢",故答案是A.
35 A 推测理解题:根据文中Then another student tells Henry,"You must say'excuse me'or'please'first when you want some help然后另外一个学生告诉亨利,当你需要一些帮助时,你必须首先说"打扰了"或"请",即亨利不知道,故他的同学比他了解得多一些.答案是A.

点评 本文篇幅短小,词汇简单,仔细通读全文,即可得出答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.When I got home,my parentswere discussing (discuss) the traveling plan happily.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.I'm sorry to tell you that youhave missed (miss) the train.It left ten minutes ago.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

8.The building has twenty floors.We live on theninth(nine) floor.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Bruce _______at 6:15in the morning.(  )
A.brushes his toothB.brushes his teeth
C.brush his tooth   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Would you liketo go  (go) shopping?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.---________.We'll be late for school.---Wait a moment.I'm coming.(  )
A.Just a minuteB.Don't worry.C.Come onD.Never mind

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Jack is a twenty-year-old young man.Two years ago,when he finished middle school,he found work in a shop.Usually he works until ten o'clock in the evening.He is very tired when he gets home.After a quick supper he goes to bed and soon falls asleep.His grandma who lives downstairs is satisfied with (满意) him.
One day,on his way home,he met Mary.They were both happy.He asked the girl to his house,she agreed happily.He bought some fruit and drinks for her.And they talked about their school,teachers,classmates and their future (未来).They talked for a long time.
"Have a look at your watch,please,"said the girl."What time is it now?"
"Sorry,something is wrong with my watch,"said Jack."Where's yours?"
"I left it at home."
Jack thought for a moment and found a way.He began to stamp his foot on the floor,"Bang!Bang!Bang!"
The sound woke his grandma up.The old woman shouted downstairs,"It's twelve o'clock in the night,Jack.Why are you still jumping upstairs?"
66.Jack wasB when he finished middle school
A.sixteen 
B.eighteen 
C.twenty 
D.fifteen
67.The old woman is satisfied with Jack becauseC.
A.he's her grandson 
B.he's clever  
C.he can keep quiet  
D.he gets home on time
68.From the story,we can know that Mary is Jack'sA.
A.classmate  
B.colleague (同事)  
C.aunt  
D.wife
69.The word"stamp"in the story meansB in Chinese.
A.盖印 
B.跺 
C.贴邮票 
D.承认
70.Jack stamped his foot on the floor in order (为了)C.
A.to wake his grandma up
B.to make his grandma angry
C.that his grandma was going to tell him the time
D.that his grandma was going to buy him a watch.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-How often do you clean the fish tank?
-________.(  )
A.This afternoonB.Only onceC.Once a monthD.For two days

查看答案和解析>>

同步练习册答案