精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.Elephants
Elephants are the biggest animals that live on land.Only some kinds of whales are bigger,but they live in the sea.The elephant is the second biggest animal in the world.
Elephants are the only animals that have long noses that are called  trunks.They can use  trunks like hands.With its trunk,an elephant can pick up a 270kg tree,or pick up one peanut.Elephants have the biggest ears of all the animals.Their tusks are the biggest teeth.
There are two kinds of elephants---African elephants and Indian elephants.Indian elephants are also called Asian elephants.
Elephants are very strong,and very smart.People have used the elephants for hard work for thousands of years.
根据短文内容判断正(T)误(F)
1Elephants are the biggest animals in the world.F
2Trunk is the longest nose in the world.F
3"Tusk"in Chinese means"尾巴".F
4Elephants can do hard work.T
5Elephants'ears are bigger than any other animals.T.

分析 文章大意:
文章在介绍大象这种生物.
大象是陆地上最大的动物,世界上第二个最大的动物,第一个是生活在海里的鲸鱼.
大象是唯一一个拥有叫trunk长鼻子的动物,与其他动物相比,大象拥有最大的耳朵.
此外,人们已经使用大象从事繁重劳动长达几千年.

解答 1.F,推理判断题,文中提到"The elephant is the second biggest animal in the world"大象是世界上第二个最大的动物,第一个是生活在海里的鲸鱼,于此判断此题错误.
2.F,推理判断题,文中提到"Elephants are the only animals that have long noses that are called  trunks"大象是唯一一个拥有叫trunk长鼻子的动物,但并没有说是世界上最长的鼻子,由此推断此题错误.
3.F,推理判断题,文中提到"Their tusks are the biggest teeth"此处说明tusks是最大的牙齿,所以不是尾巴,此题错误.
4.T,推理判断题,文中提到"People have used the elephants for hard work for thousands of years"人们已经使用大象从事繁重劳动长达几千年,由此确定此题正确.
5.T,推理判断题,文中提到"Elephants have the biggest ears of all the animals"与其他动物相比,大象拥有最大的耳朵,由此确定此题正确.

点评 对于判断对错题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.这个照相机你已经买多长时间了?How long have you had this camera?.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3./mes/mess.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.She is from Japan.She speaksJapanese.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.There is a big house ______ an interesting garden next to the park.(  )
A.across fromB.betweenC.withD.in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

17.She is a policewoman.(划线提问)
What doesshedo?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Jane lives in New York.It's Sunday morning.There are many people in the park,some boys are playing basketball.There are some girls under a big tree.They're singing and dancing.What are those women doing?They are drinking tea.Look at the woman in a blue coat.Who's she?She's my mother.She is talking to Lin Feng.Lin Feng is her student.He is a good student.He studies hard.He's good at all the subjects. And he's friendly to all his teachers and his friends.
1.The boys areB.
A.singing  
B.playing basketball  
C.dancing  
D.drinking
2.Who's under a big tree?C
A.Some people. 
B.Some women. 
C.Some girls. 
D.Some boys.
3.what color is my mother's coat?It'sA.
A.blue     
B.white    
C.red     
D.yellow
4.My mother isA.
A.a teacher   
B.an officer   
C.a doctor  
D.a woman
5.Lin Feng is inD.
A.my home   
B.the classroom   
C.the zoo  
D.the park.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.直到有人叫他,他才抬起头.Hedidn't lift his headuntil someone called him.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.李易峰不介意和他的粉丝合影.
Li Yifengdoesn't mind taking photos with his fans.

查看答案和解析>>

同步练习册答案