精英家教网 > 初中英语 > 题目详情


     To me,music is food and water.I can't live without it. I know this is not true for everybody.Many people don^ listen to music and they can get along quite well.But music is everywhere in our life.For example,when you watch films or FV plays,do you find them interesting if there is no music? You would find them boring. And when you are waiting for the train or the plane,you would like to listen to music because it makes the time seem shorter.

     It is true that music is everywhere in our life.Some people like to sit by the sea and listen to the sound of the sea. Some enjoy listening to the singing of birds.Those sounds are some kinds of music. So music has meaning for everyone in some way or other. Of course,it has special meaning for people like me.We spend our lives playing or writing music.

     Someone said,“Through music a child goes into a world of beauty,learns to take care of others and makes his mind and body strong.” Music is an important part of our lives.

26. According to the passage,the writer can’t live without       .

   A. water   B. food

   C. air   D. music

27. Music is important to       .

   A. some people   B. everyone

   C. nobody   D. the writer only

28. “ boring” means       .

   A. interesting   B. liring

   C. not interesting   D. funny

29. Listening to music while waiting for the train or the plane       .

   A. makes time fly

   B. helps you to save time

   C. makes time short

   D. makes you feel as if time passes more quickly

30. From the passage we know       .

   A. the writer becomes strong through music

   B. the writer likes writing music every day

   C. most people enjoy listening to the sound of the sea

   D. music has some kind of meaning for everybody

26. D  细节理解题。文章开篇表明了作者的观点:To me,music is food and water.I can’t live without it.故选D.

27. A  细节理解题。从第一段的 I know this is not true for everybody. 可知,音乐对“ 有些人”是重要的。

28. C  词义猜测题。由上下文语境可推测。

29. D  推理判断题。听音乐只能让人感觉时间“似乎过得快些”,而不会真的使时间“过得快些或节约时间”。

30. D  细节理解题。由第二段的 So music has meaning for everyone in some way or other.可知,音乐对每一个人都有某种意义。

题目来源:2016年5年中考3年模拟初中英语七年级下册沪教牛津版 > 单元检测

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

5. 想要做      

6. 在你的空闲时间      

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:


1.(2015广东中山第三次联考,27,★★☆) Could we see each other at 9 o’clock tomorrow morning?

——Sorry,let’s make it       time.

   A. others   B. the other

   C. another   D. every

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

5. There was a really great programme about stars.It lasted for two hours.

   A. developed   B. got

   C. kept   D. achieved

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

12. —Peter has changed a lot,hasn’t he?

—Yes.He used to       the guitar,but now he is more       in playing soccer.

   A. plays;interested   B. play; interested

   C. play; interesting   D. playing;interest

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

42. If you t        hard,you,ll be a good football player.

43. 1 like our English teacher very much because she gives us lessons in a 1  way.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

3. It is        ( possible) for humans to live on Mars at pres- ent.

4. Isn’t it strange that the cat is used to        ( lie) beside the dog peacefully?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:


56. 如果天气变暖,他们将去室外活动。

If the weather gets warm,they will             to play.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

2. —Could you tell me the (位置) of Treasure Island? —Sorry,no one knows.

查看答案和解析>>

同步练习册答案