精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.-____ were you late for the meeting this morning?
-Because I met a friend and had a talk with him.(  )
A.WhenB.WhyC.WhatD.Where

分析 --你为什么今天早上开会迟到了?
--因为我遇到了一个老朋友,和他说了几句话.

解答 答案:B.
when意思是"什么时候";why意思是"为什么";what意思是"什么";where意思是"在哪里"根据答语"Because I met a friend and had a talk with him"because是用来回答why的提问的,所以上一句要用why来提问,故选B.

点评 首先要掌握这几个疑问副词的意思以及用法,然后结合具体的题目,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Mr.Green teaches _______ computer science.(  )
A.weB.usC.oursD.our

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Danny's parents__________ dinosaurs.(  )
A.are allB.are bothC.both areD.all are

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.All the club members _______ the floor when they heard someone _______ for help.(  )
A.swept; were shoutingB.swept; shouted
C.were sweeping; shoutingD.were sweeping; shouted

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.根据短文内容,判断下面的句子是否正确,对的涂(A),错的涂(B).
How do you get to school every day?By bike,bus or are you driven by your patents?In Chongqing,there was 3,000school buses on the road by the end of 2011,according to the newspapers.These school buses look just like the American school buses:yellow with a big nose,warning lights,a stop sign and emergency exits(紧急出口).
In February 2010,the Chinese government issued(发布) the first ever standards for school bus safety.Since then,more yellow school buses can be seen on the road.
In China,besides the bus driver,there should be an adult on the school bus to watch the students.If there are more than 40students,two adults are needed.The students usually rest or recite texts on the school bus.
In the US,yellow school buses are very popular.There are about 480,000school buses in the country.Usually the older kids sit in the back of the bus.The younger kids sit in the front.Some kids listen to music or talk on their phones.Others just sleep.The only adult on the bus is the driver.
The school bus is important in students'everyday lives.It can help the environment.A school bus saves a lot of gas as it can carry a lot of people.School buses also keep children safe.A child is 13times safer going to school by school bus than any other way.

根据短文内容,判断下列各句正误,对的涂填(A),错的涂(B).
61.Since the end of 2011,more yellow school buses can be seen on the road in China.B
62.In China,the students usually listen to music or talk on their phones on the school bus.B
63.There are around 480,000school buses in the US.A
64.In the US,if there are more than 40students on the school bus,two adults are needed.B
65.A school bus both saves a lot of gas as it can carry a lot of people and keeps children safe.A.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-She asks ________ to Beijing.
-Next Friday.(  )
A.when you are backB.when are you back
C.when will you be backD.when you will be back

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.去年夏天,我在一所美国学校学习英语.那里和我们的学校一点都不一样.
I studied in an American English school last summer.Itisn't like our schoolat all.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.This is a symbol(象征) of good luck.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.---Who will send you to the new school,your mom or your dad?
---_______.I'll go there by myself.(  )
A.BothB.EitherC.Neither

查看答案和解析>>

同步练习册答案