精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.Choose the words or expressions and complete the passage(选择最恰当的单词或词语完成短文)(12分)
The impression(印象) you make at the beginning of an interview is very important.Interviewers often decide to hire someone in the first three minutes of the interview.They judge you by your appearance,attitude (态度.and manners.
A friendly smile when you walk into the room is important.A smile shows a (80)Aand positive attitude.When you introduce yourself,look into the interviewer.Some interviewers offer a hand-shake,others don't.
Try to be as (81)C as possible.But pay attention to your body language.The way you sit,walk,use your voice and show feeling on your face are all parts of your body language.It makes the interviewer know how you feel about yourself.Are you feeling positive about yourself?Your abilities?Your interest in the job?
Speak clearly and loudly enough.show interest and enthusiasm(热情.in your (82)B.When you speak,look at the interviewer.Also don't say negative things about yourself.
Listen to questions carefully.(83)B you don't understand a question,ask the interviewer to repeat or explain.
"I'm sorry,but I didn't catch that.I'm not sure exactly what you mean."
Almost everyone is nervous in a job interview.Interviewers know that they don't expect you to be completely (84)C  and relaxed.But they expect you to try to control your nervousness.They expect you to show confidence in your ability to do the job.
At the end of the interview,(85)B  the interviewer for her or him.It's a good idea to send a short thank-you letter right after the interview,or deliver it by hand.

80.A.confidentB.dissatisfiedC.unhappyD.excited
81.A.smartB.nervousC.naturalD.strict
82.A.soundB.voiceC.mannerD.action
83.A.UnlessB.IfC.UntilD.As
84.A.quietB.silentC.calmD.still
85.A.praiseB.thankC.admireD.greet.

分析 面试开始时你的印象是非常重要的.面试官经常在面试前3分钟决定是否雇佣这个人.他们会通过你的外表,态度和礼貌这三方面来判断.
微笑着走进房间是很重要的.一个微笑展示了你自信和积极的态度.当作自我介绍时,直视面试官.一些面试官会和你握手,其他则不会.
尽可能地自然一些.但注意你的身体语言,你坐下、走路、说话的声音和面部表情都是你的身体语言.这会让面试官了解你对自己感觉如何.你对自己感觉良好吗?你的能力?你对这份工作感兴趣吗?
说话要清晰、大声.你的声音里要表现出兴趣和热情.说话时,直视面试官.不要说关于自己负面的事情.
仔细听问题.如果你对一个问题不懂,让面试官重复或者再解释下,可以说:"不好意思,刚才我没有听清,不太明白您的意思."
几乎每个人在面试中都会紧张.面试官并不期待你完全地冷静和放松下来.但是他们期望你可以努力控制自己的紧张,期待你可以对自己工作的能力充满信心.
面试结束时,感谢面试官.在面试后给面试官发一封简单的感谢信,或者自己送去,都是一个不错的主意.

解答 80.A.形容词词义辨析.A是有信心的,B是不满意的,C是不高兴的,D是兴奋的.根据第二段可知微笑着走进房间是非常重要的,因为微笑展示了你自信和积极的态度,故选择A.
81.C.形容词词义辨析.A是聪明的,B是紧张的,C是自然的,D是严格的.根据第三段But pay attention to your body language.中的but可知句子前后是转折关系,面试中还是要尽可能地自然一些,但还是要注意身体语言,故选择C.
82.B.名词词义辨析.A是声音,B也是声音,常指人说话的声音,C是方式、礼貌,D是行动.根据第四段Speak clearly and loudly enough.可知说话要清晰、大声,而且你的声音要表现出兴趣和热情,故选择B.
83.B.连词词义辨析.A是除非、如果不,B是如果,C是直到,D是当…时候.根据第五段可知面试中你要仔细地听,如果你对一个问题不明白,可以让面试官重复或者再解释下,句子前后是条件关系,故选择B.
84.C.形容词词义辨析.A是安静的,B是沉默的,C是冷静的,D是不动的、静止的.根据第六段可知每个人面试时都会不可避免地紧张,所以面试官也没有期待你完全的冷静和放松下来,故选择C.
85.B.动词词义辨析.A是赞扬,B是感谢,C是欣赏,D是欢迎.根据最后一段可知面试后可给面试官发一封简短的感谢信,或者自己送去,都是为了表示对面试官的感谢,故选择B.

点评 本文是一篇说明文,作者主要讲述了面试时从外表、态度和礼貌三方面的需要注意的一些事项及建议.文章内容简单,练习题都是词义辨析题,只要认真阅读文章,理解大意,联系上下文即可作出选择,难度一般.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.A.At 8:10                  B.At 7:15                   C.At 7:30.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.It is over       from Yueyang to Changsha.(  )
A.two hours'driveB.two hour's drive
C.two hours drive   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

4.你的美国笔友Tonny 想学汉语来到了北京,请给他写一封信,告诉他如何学习汉语.
要求:1.语句通顺,书写工整.
2.可用所给提示语,词数60-80.
3.(提示词语:go to Chinese classes,make friends,listen to the radio,dictionary,useful,read Chinese stories,talk with difficult,ask a Chinese teacher for help)
Dear Tonny,
How is it going?Let me tell you how to learn Chinese.I thing you may go to Chinese class.Make Chinese friends and talk with them.You can listen to the radio and watch TV.You'd better read more Chinese stories.You should have a dictionary.It's very useful.When you have difficulties in learning,you can ask a Chinese teacher or friends for help.
Chinese is very difficult.I believe you can learn it well.
Good luck!
Yours,
Friend.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

11.A new pet shop called Turtle Dove opened on First Street.It sold two kinds of animals.(56)C,Bill and Bob.They moved here from the northern California,where they owned an ant farm store.That store was so successful that they sold it after four years and got a lot of money.
They took it easy for a few years.Traveling through the state."We visited almost every zoo in the country,(57)D,and partly because we were looking for support for our next business,"said Bill.They finally decided on turtles and doves(白鸽)."They're easy to feed and care for,(58)E."said Bob.
The store will be open from 9a.m.to 9p.m.Wednesdays through Saturdays."We think those are hours that our customers will find very convenient.What's more,the three days off gives us a chance to go into the woods and find more little animals.(59)B,we always try to collect them from the wild.That way our customers can save more money.Of course,by removing these animals from the nature,we protect them from being eaten by their nature enemies.So our customers are happy,our animals are happy,(60)A.It's a win-win for all of us."
A.and we're happy
B.We never buy our animals
C.The owners are two brothers
D.partly because we love animals
E.and both animals live a long time

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.他年龄太小不能参军.
He istoo young tojoin the army.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.太累了,让我们停下来喝些茶.
We are very tired,so let's stopto have some tea.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-There is __________ juice in the fridge,Alice.Shall we go and buy some?
-OK,let's go!(  )
A.littleB.a littleC.fewD.a few

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.妈妈正在厨房里忙着做饭呢!
Momis busy cooking in the kitchen.

查看答案和解析>>

同步练习册答案