精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.You may know the song Happy Birthday very well.But do you know about its writer?It was written by an American girl.And she became very rich after that.
When she was a child,she was poor.Once,she was invited to her friend's birthday party.She was pleased but sad because she didn't have enough money to buy a gift for her.
"The party is coming soon,but now I have little money."Tears ran down her face.
Later that night she was in bed,thinking about the gift when the door opened and her grandma came in."What happened?"her grandma asked.Hearing the girl's story,she said,"Don't worry.I think I can help you.How about singing a song together?Happy birthday to …"What a beautiful song!They sang and sang.Suddenly she woke up.It was a dream!She decided to write it down at once and sing it to her friends at the party.
When she sang the song at the party the next day,her friends were very happy."How wonderfully you sing!We haven't heard such a beautiful song before.Thank you for giving me the special gift."said her friend.And they learnt to sing it together.Later the girl became well-known in America.
61.The song Happy Birthday was written byA.
A.an American girl 
B.an American girl's grandma
C.an American boy
D.an American girl's friend
62.The girl was sad becauseC.
A.she didn't want to go to the party.
B.she would be busy that day.
C.she didn't have enough money to buy a gift.
D.she wasn't invited to the party.
63.What gift did she give her friend?D
A.A flower.B.A toy.C.An interesting book.D.A song.
64.What did her friends think of the song?It wasB.
A.boring        B.beautiful   C.exciting            D.interesting
65.Which of the following is TRUE?D
A.The girl was still poor after writing the song.
B.The girl sang the song with her grandpa in her dream.
C.The girl's friends had heard the song before.
D.The girl became famous because of the song.

分析 文章大意:你可能很熟悉生日快乐这首歌,但你知道它的作者吗?这是一个美国女孩写的,自那之后她变得很富有.当她还是个孩子的时候,她很穷,一次,她被邀请参加她朋友的生日聚会,她很高兴但又很伤心,因为她没有足够的钱为朋友买一件礼物."派对就要开始了,但是现在我只有很少的钱."眼泪顺着她的脸滑落.那天晚上她躺在床上,正思考礼物的事时,门开了,她奶奶进来了,"发生了什么事?"她的奶奶问,女孩将这件事告诉了奶奶,奶奶说:"别担心,我想我可以帮助你,一起唱一首歌怎么样?祝…生日快乐"多么美妙的一首歌!她们唱着歌,突然她醒了,这是一个梦!她决定把它写下来,并在晚会上唱给她的朋友,第二天她在晚会上唱这首歌时,她的朋友们都很高兴,"你唱得多好啊!我们以前没有听过这么好听的歌,谢谢你给我这个特别的礼物",她的朋友说.他们一起学唱了这首歌,后来女孩在美国出名了.

解答 61.A.细节理解题.根据"It was written by an American girl."可知生日快乐这首歌是一个美国女孩写的,故选A
62.C.细节理解题.根据"She was pleased but sad because she didn't have enough money to buy a gift for her."可知她很高兴但又很伤心,因为她没有足够的钱为朋友买一件礼物,故选C
63.D.细节理解题.根据"She decided to write it down at once and sing it to her friends at the party."她决定立刻把它写下来,并唱给她的朋友在晚会上,以及后文"Thank you for giving me the special gift."朋友很感谢她给自己一份这样特别的礼物,可知女孩送了朋友一首歌即生日快乐歌,故选D
64.B.细节理解题.根据"How wonderfully you sing!We haven't heard such a beautiful song before."可知她的朋友们认为这首歌很美妙,故选B
65.D.细节理解题.根据"And they learnt to sing it together.Later the girl became well-known in America."可知他们一起学唱了这首歌,之后女孩在美国变得很出名,从而女孩因为生日快乐这首歌而出名,故选D

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Most students like the teachers _________can understand them well.(  )
A..whoB..whenC.,whatD..which

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届福建厦门一中九年级下期第一次模拟考试英语卷(解析版) 题型:翻译

根据情景提示,用恰当的短语或句子填空。

* 你把你的姐姐介绍给你同学Mario认识,会这么表达:

1. Mario, .

* 你想知道Henry每天早上几点上学,可以这样问他:

2.What time every morning, Henry?

* 同桌想知道你是否读过《金银岛》这本书,会这么问:

3. ?

* 班上的“学弱”向你咨询学习英语的有效方法,你会这么告诉他:

4.I study English .

* 英语老师想了解在刚刚过去的五一小长假你去了哪里,会这么问:

5. on May Day vacation?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届福建厦门一中九年级下期第一次模拟考试英语卷(解析版) 题型:单项填空

– Shall we go for a picnic in the forest park tomorrow?

- Yes, it rains heavily.

A. if B. when C. unless

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Why didn't you answer my telephone yesterday?
-Sorry.I _______ a bath.(  )
A.tookB.takeC.am takingD.was taking

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.My father bought me several books,but I liked        of them.(  )
A.noneB.neitherC.bothD.all

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-Can you cook eggs with tomatoes?
-Yes,of course.______ can do it,because it is easy,I think.(  )
A.AnyoneB.SomeoneC.No oneD.None of us

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.I'm tired of doing the same thing all the time.Let's try ______ new!(  )
A.anythingB.nothingC.something

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Tom's watch is the same as his _______.(  )
A.brotherB.brothersC.brother's

查看答案和解析>>

同步练习册答案