精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.Mr.and Mrs.Miller lived with a pet dog,Rita.They started a sailing trip with Rita last November.On the seventh day of the trip,Mr.and Mrs.Miller were having a wonderful time when a storm suddenly came.While the Millers were trying hard to keep the boat out of danger,they forgot about Rita.A moment later,they found Rita was lost.The couple were worried if she had died in the water."Because it was a cloudy day,we just couldn't find her even though we searched carefully for over an hour,"Mrs.Miller told BBC News."We thought that if she fell into the water,she would be gone because of the big waves."
Mr.and Mrs.Miller kept sad on their way home because they lost their favorite pet.But four months later,they received some surprising news-Rita had been found on an island.After falling off the boat,she had swam five miles to the island.And she lived by eating small animals there.
The people on the island first thought that she was a wild dog because she did not let people come close to her.However,when Mr.and Mrs.Miller came to pick her up,Rita knew who they were at once."After I called her name,she jumped up and almost knocked me down,"Mrs.Miller said.
Rita's terrible experience was finally over.She is all right at home now,relaxing by the pool.But Mrs.Miller is still not sure what her dog went through.
Rita was just a common house dog.She swam over five miles and lived successfully on her own.
根据短文内容,回答下列问题.
66.When did Mr.and Mrs.Miller start a sailing trip?They started a sailing trip last November.
67.What happened on the trip?A storm came and their dog was lost.
68.Where was Rita found at last?They found Rita on an island.
69.How did Rita live during the four months?She lived by eating small animals.
70.Did Risa remember the Millers when they came to pick her up?Yes,she did.

分析 米勒夫妇和一只宠物狗,Rita住在一起.去年十一月他们带着Rita开始了航海旅行.在旅行的第七天,当暴风雨突然到来时米勒夫妇正玩得开心.当米勒夫妇正尽力使他们的小船脱离危险时他们忘了Rita.片刻以后,他们发现Rita丢了.这对夫妇很担心它是否死在了水里."因为那是一个多云的天气,尽管我们仔细寻找了一个多小时,我们都找不到它."米勒夫人告诉BBC电台."我们认为因为大浪如果她落入水里,它将会消失."
    米勒夫妇很伤心,在他们回家的路上因为他们丢了他们最喜欢的宠物.但是四个月之后,他们收到了一个惊人的消息,-Rita在一个岛上被发现了.从船上掉下来之后,它游了5英里到了岛上.并且在那儿通过吃小动物生存.
    岛上的人们起初认为它是一只野狗,因为它不让人靠近它.然而当米勒夫妇来接它时,Rita立刻知道他们是谁."在我叫他的名字后,他跳过来几乎要把我撞倒."米勒夫人说.
    Rita可怕的经历最后结束了.现在它在家里很好,在游泳池里放松.但是米勒夫人仍然不能确信她的狗的经历. 
    Rita是一只普通的家狗.它游了5英里,通过它自己成功的活着了.

解答 66.They started a sailing trip last November.题干问:米勒夫妇什么时候开始航海旅行?根据短文的第一句可知,去年十一月他们开始航海旅行.
67.A storm came and their dog was lost.题干是问:在旅行中发生什么事情了?根据短文的第二行和第三可知,暴风雨来了他们的狗丢了.
68.They found Rita on an island.题干问:最后Rita在哪儿被发现的?根据短文的第二段的第二行可知,在一个岛上被发现的.
69.She lived by eating small animals.题干问:在这四个月里,Rita是怎样活着的?根据文章的第二段最后一句可知,它靠吃小动物活着.
70.Yes,she did.题干问:当米勒夫妇来接它时,它记得他们吗?根据文章的第三段最后一句可知,句子应是肯定回答.

点评 任务型阅读要求考生归纳概括所读文章要点,整合零散信息并且把系统的信息条理化、明朗化、简单化.在做这类问答题时,考查学生对短文的细节把握和理解能力.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.If you like shopping,Xidan will be yourfavorite(最喜欢的)place.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Tom went into his housethrough(通过)the window because he left the key in it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.87.Don't beshy (害羞) when you speak English to foreign friends.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Everyone wants to win.But ____________me,the most important thing is to leam something  new and have fun.(  )
A.as forB.thanks toC.instead ofD.such as

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.根据下列句子的汉语意思及英文提示完成句子.(每空词数不限)
81.做作业时不要听音乐.
Don't listen tomusic while you are doing your homework.
82.房间里太热,把窗户打开好吗?
It is hot in the room.What aboutopening the window(s)?
83.多么有趣的一部电影呀!
What an interesting/What a funnymovie it is!
84.目前,大城市的房价比小城市的高.
At present,the price of houses in big citiesis higherthan that in small cities.
85.高速路上,英雄吴斌在严重受伤的情况下,为了挽救乘客的生命,他尽了最大努力.
Although Wu Bin was seriously hurt on the expressway,he did what he couldto save the(/his) passengers'lives.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Have Fun and learn in Little Sun
 
We pick up your children at school and give them a safe place to play,do home work and learn after school.
Experienced Teachers/Lunch & Snacks/Toys & Books
      Age:6 to 12
      Programmers:*Languages*Math*Art*Music
      Time:ll:00a m~7:00pm,from Monday to Friday
      Address:15 Xinhua Road,Moon City(between Xinxin Bookstore and the post              office,across flora Yucai School )
      Tel:6247-39015
51.Children can't learnAin Little Sun.
A.computer       B.music     C.art     D.languages
52.Mrs King can send her daughter Lucy to Little Sun exceptB.
A 6:00 p.m.on Friday           B  7:00 a.m.on Wednesday
C 11:00 a.m.on Tuesday        D 12:00 a.m.on Monday
53 Little Sun will be open forDin a work.
A.4 hours        B.8 hours        C.20 hours       D.40 hours
54.Litter Sun isC.
A across from the post office    B.between Yucai School and the post office
C on Xinhua Road,Moon City      D.between Xinxin Bookstore and Yucai School
55.Who can have fun and learn in Little Sun?B
A.Mike,a school boy of 15          B.Mary,a seven-year-old girl
C.Cathy,an experienced teacher      D Linda,a retired doctor.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14."Helpyourself(you) to some fish."Lucy said to Aunt Amy politely.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Boys and girls,the books in the library should______ good care of.(  )
A.takeB.are takingC.be taken

查看答案和解析>>

同步练习册答案