2.Since May 12,a computer virus named WannaCry has infected(感染)more than 300,000 computers in over 150 countries,according to Reuters.
WannaCry is spread by using a weakness in Microsoft's Windows operating system.Once the virus gets into the computer,it locks all the papers and asks the user for money to unlock them.At first,it asks for $300,but if the user doesn't send the money in 72 hours,the price doubled,Papers are locked forever if the user doesn't pay in seven days.
The virus has brought had results.For example,in the UK,the virus left the country's National Health Service in a mess.Some hospitals had to cancel patient appointments(预约),reported The Telegraph.In China,the virus has hit thousands of computers,according to Qihoo 360.One of the most hard-hit groups in Qiu were university users.Many students'graduation papers were locked.They felt nervous and frightened.Also many gas stations were seriously hit,and the payment system didn't work.
WanaCry is the latest example of the cyber security(网络安全)problem.Matthew Hickey(who set up the security company Hacker House) said,"The attack is not surprising.It shows that many organizations do not use updates(更新)fast enough."According to a survey,nearly half of the people said,"We are not satisfied with the way software updates work."
As China Daily wrote,"We can't completely protect our computers against these kinds of viruses,as this cat and mouse game will continue forever.The best choice for most users is to take care online and always install(安装)software updates."
34.If your papers are locked by Wanna Cry,how much do you need to pay to unlock the mat first?B
A.150. B.300. C.450. D. 600.
35.According to the passage,the writer shows the bad results byB.
A.giving reasons
B.giving examples
C.comparing computers
D.comparing number
36.From the last two paragraphs,we can know thatD.
A.Matthew Hickey thinks the attack on computers is very surprising
B.all the people are pleased with the way software update work
C.the computers can be completely protected against these viruses
D.we should take care online and update software fast enough.
分析 短文讲了名叫WannaCry的病毒感染了许多国家用户的电脑,详细的介绍了它的解锁方式,带来的严重结果,及其用户中毒的原因等.
解答 答案:34.B 细节理解题.根据第二段第一行句子it locks all the papers and asks the user for money to unlock them.At first,it asks for $300,它锁定所有的文件,并要求用户用钱打开他们.首先,它要求用300美元,可知先要支付300美元.故选B.
35.B 细节理解题.根据整篇文章内容及其第三段句子For example,in the UK,the virus left the country's National Health Service in a mess.Some hospitals had to cancel patient appointments(预约),reported The Telegraph.In China,the virus has hit thousands of computers,according to Qihoo 360.One of the most hard-hit groups in Qiu were university users.Many students'graduation papers were locked.They felt nervous and frightened.Also many gas stations were seriously hit,and the payment system didn't work.例如,在英国,病毒使国家的卫生服务陷入混乱.一些医院病人不得不取消预约,在中国,有成千上万的电脑病毒袭击,据奇虎360.最受冲击的群体之一是大学生用户,许多学生毕业论文被锁定.他们感到紧张和害怕.许多加油站遭到严重打击,支付系统不起作用.可知作者通过举例子来展示严重的结果.故选B.
36.D 细节理解题.根据最后两段内容及其句子many organizations do not use updates(更新)fast enough."According to a survey,nearly half of the people said,"We are not satisfied with the way software updates work."许多组织没有足够快地使用更新软件.据调查,近一半的人说:"我们对软件更新的方式不满意."和The best choice for most users is to take care online and always install(安装)software updates."对大多数用户来说,最好的选择是小心上网,并随时安装软件更新.可知我们应该小心上网和更新软件.故选D.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.