17.When you hear about trees cut for paper,you might think of your favorite trees in the backyard,nearby parks or wild forests being cut to pieces.
the good news is that production and use of paper will not cause forests to disappear.Most trees used for paper come from timberlands(林地).People plant trees here for use.It usually takes 10to 20years for trees to grow big enough to be cut down.During that time,trees provide a home for animals and produce oxygen(氧气) for the earth.And after people cut down the big trees,they plant small ones again.
Often,a tree is not cut down for making paper at all.People use the big part for buildings.Paper is then made from the left small part.
We also recycle paper-People collect used paper and turn it into new products,likes boxes,newsprint and writing paper,in the factory.So it's important for us to recycle paper and reduce(减少) the amount(数量) of it in landfills(垃圾处理场).
阅读短文,根据短文内容,从下面各小题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项.
61.Trees for paper come fromC.
A.parks
B.rainforests
C.timberlands
D.people's yard
62.the underlined phrase"that time"refers(指) toB.
A.that of planting trees
B.that of trees growing up
C.that of producing oxygen
D.that of cutting down trees
63.People use the big part of a tree forA.
A.buildings
B.furniture
C.paper
D.boxes
64.the last paragraph is talking aboutD.
A.how to use paper
B.how to use trees
C.how to make paper
D.why to recycle paper
65.Which of the following is TURE?D
A.Use of paper makes forest disappear.
B.People cut down both small and big trees.
C.It takes 5years for trees to grow big enough.
D.People can collect used paper to make boxes.
分析 这篇短文主要介绍了纸是从树木中生产出来的.但是大部分的造纸用树是来自林地,而不是公园或者你的花园.人们砍到树木,树木的大部分用于建筑,一小部分用于造纸.我们可以通过回收对纸张重新利用.
解答 61-65:CBADD
61题答案:C 细节理解题.根据短文第二段Most trees used for paper come from timberlands(林地).可知大部分用来制纸的树木来自林地.故选C.
62题答案:B 推理判断题.根据第二段It usually takes 10 to 20 years for trees to grow big enough to be cut down.可知那段时间指的是树木成长的10-20年的时间,故选B
63题答案:A细节理解题.根据第三段a tree is not cut down for making paper at all.People use the big part for buildings可知树木被砍下来人们使用大部分用来建筑.故选A.
64题答案:D 归纳理解题.根据最后一段描述的是人们怎样回收利用纸,故选D.
65题答案:D 是非判断题.根据最后一段People collect used paper and turn it into new products,likes boxes,可知人们可以把用过的纸制成箱子.故选D.
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.