精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.When you hear about trees cut for paper,you might think of your favorite trees in the backyard,nearby parks or wild forests being cut to pieces.
the good news is that production and use of paper will not cause forests to disappear.Most trees used for paper come from timberlands(林地).People plant trees here for use.It usually takes 10to 20years for trees to grow big enough to be cut down.During that time,trees provide a home for animals and produce oxygen(氧气) for the earth.And after people cut down the big trees,they plant small ones again.
Often,a tree is not cut down for making paper at all.People use the big part for buildings.Paper is then made from the left small part.
We also recycle paper-People collect used paper and turn it into new products,likes boxes,newsprint and writing paper,in the factory.So it's important for us to recycle paper and reduce(减少) the amount(数量) of it in landfills(垃圾处理场).

阅读短文,根据短文内容,从下面各小题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项.
61.Trees for paper come fromC.
A.parks
B.rainforests
C.timberlands
D.people's yard
62.the underlined phrase"that time"refers(指) toB.
A.that of planting trees
B.that of trees growing up
C.that of producing oxygen
D.that of cutting down trees
63.People use the big part of a tree forA.
A.buildings
B.furniture
C.paper
D.boxes
64.the last paragraph is talking aboutD.
A.how to use paper
B.how to use trees
C.how to make paper
D.why to recycle paper
65.Which of the following is TURE?D
A.Use of paper makes forest disappear.
B.People cut down both small and big trees.
C.It takes 5years for trees to grow big enough.
D.People can collect used paper to make boxes.

分析 这篇短文主要介绍了纸是从树木中生产出来的.但是大部分的造纸用树是来自林地,而不是公园或者你的花园.人们砍到树木,树木的大部分用于建筑,一小部分用于造纸.我们可以通过回收对纸张重新利用.

解答 61-65:CBADD
61题答案:C 细节理解题.根据短文第二段Most trees used for paper come from timberlands(林地).可知大部分用来制纸的树木来自林地.故选C.
62题答案:B 推理判断题.根据第二段It usually takes 10 to 20 years for trees to grow big enough to be cut down.可知那段时间指的是树木成长的10-20年的时间,故选B
63题答案:A细节理解题.根据第三段a tree is not cut down for making paper at all.People use the big part for buildings可知树木被砍下来人们使用大部分用来建筑.故选A.
64题答案:D 归纳理解题.根据最后一段描述的是人们怎样回收利用纸,故选D.
65题答案:D 是非判断题.根据最后一段People collect used paper and turn it into new products,likes boxes,可知人们可以把用过的纸制成箱子.故选D.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Mum,_______ is my friend Sam,and _________ is an English student.(  )
A.this; thisB.this; thatC.this; heD.he; this

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

8.A:What did you do in class today,Sarah?
B:(72)C My classmates all like games and sports shows.
A:(73)G.I love soap operas.
B:Why do you love them?
A:Because I like to follow the story and see what happens next.(74)E
B:I don't mind soap operas.But my favorite TV shows are the news and talk shows.
A:(75)A I don't like them.
B:Well,they may not be very exciting,but you can expected to learn a lot from them.(76)D

A.They're boring.
B.Do you like to go to movies?
C.Oh,Mike!We had a discussion about TV shows.
D.I hope to be a TV reporter one day.
E.They're really interesting.
F.What do you think of them?
G.Oh,I can't stand them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Thank you for your help.________.(  )
A.ByeB.GoodbyeC.You're welcomeD.Thanks

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Arethese (this) your pencils?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.阅读短文,根据短文内容,从下面各小题所给的四个选项中,选出最佳选项.
One billion teenagers and young adults around the world are in the face of losing their hearing by listening to loud music.This is according to the World Health Organization.
Few things can make people happy and full of energy like good music.Many people believe louder is better if you are listening to rock and roll.But if you really listen to the music loudly,even really good music,it can hurt your hearing badly.
If a person takes a subway to go from one place to the other for half an hour in the morning and a half an hour in the evening,and every day has to turn up the volume on his audio device because there is so much of noise of the train and everything around,and is listening to for one hour every day,his hearing is going to be hurt seriously in a few years,in a couple of years time,for sure.
There can be many kinds of unsafe levels of sound.It depends on how lond the sound is and how long you listen to it.Unsafe can mean noise levels of 85 decibels  for eight hours a day or 100decibels for just 15minutes.
There are simple ways to protect people from unsafe sound levels.Young people who wear earplugs during concerts can enjoy music at 90decibels as much as they can at 110decibels.But earplugs may not look very cool.The fact that earplugs may look un-cool may be true today,but if there is nothing wrong with your hearing in the future may be true and wearing earplugs may actually be cool.
Another common suggestion is to turn down the volume on your personal audio devices.The World Health Organization also advises young people to limit their use of such devices to less than one hour a day.
Besides,the World Health Organization reminds people to use technology,such as smart audio devices keep listening levels safe.

66.What music can make people happy and full of energy?D
A.Sad music.
B.Bad music
C.Soft music
D.Good music.
67.What does"turn up the volume"mean in Chinese?A
A.调高音量
B.高低音量
C.关掉音量
D.调至静音
68.The levels of sound is safe or not depends onB.
A.what kind of music is and where you listen to it
B.how loud the sound is and how long you listen to it
C.how clear the sound is and how often you listen to it
D.how much the audio device is and how long you keep it
69.To protect your hearing,you can enjoy music atA.
A.65decibels for less than one hour a day
B.85decibels for eight hours a day
C.100decibels for just 15minutes
D.110decibels for just 20minutes
70.This passage mentionsB ways to protect people from unsafe sound levels.
A.2
B.3
C.4
D.5.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9."The Chinese Dream s"is a hot topic these years.(61)Many Chinese people are inspired by the Chinese Dreams.They give us courage and confidence to keep us going through difficulties.
People could realize the importance of dreams and know that dreams give meaning to life.Every great achievement has been the result of years of dreaming.Teenagers and young people should be encouraged to dream.(62)Older people should also believe that it is never too late to dreamand that human mind is never too old to make dreams turn into reality.
Here are some advice on how to realize our beautiful dreams.
Never giving up is  the key to make our dreams come true.We may fail from time to time,but we can learn from failure,correct our mistakes and try again until we achieve our goals.Our life is like a long journey which is not all roses.(63)It sometimes has wind and rain.We believe rainbows will appear after storms.
Cooperation is also  necessary.Everyone likes a person who is good at cooperating with others.Besides,in our society most problems can't be solved by one person alone.(64)合作正成为人们解决问题的最重要的方法之一,especially for people living in the developing society.
At the same time,we should learn to examine our abilities because it helps us know our advantages and disadvantages as well as get a full control of ourselves.Then we may be confident enough to face challenges.
Follow the suggestions above,and our dreams are sure to come true.

任务一:将61处英文翻译成汉语.许多中国人受中国梦的鼓舞
任务二:将62处英文翻译成汉语.老年人也应该相信梦想永不太晚
任务三:写出63处It 所指代的内容.Our life
任务四:将64处汉语翻译成英文.Cooperation is becoming one of the most important ways for people to solve the problems/them
任务五:(65)给该文段拟写一个标题.How to realize our (beautiful) dreams.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

6.假如你叫张蒙,班主任李老师想了解班级同学的状况,以便有针对性地对学生进行考前心理辅导.请根据下面的内容要求,给班主任李老师写一封e-mail说明自己的情况,并请她给你一些建议.
内容要求:
1、学习任务重,睡眠不足,缺少体育活动,没有时间练习自己的兴趣爱好,同学之间缺少交流沟通.
2、在家不允许看电视、上网、听音乐等.

From:zhangmeng@163.com
To:chlw524@sina.com
Subject:problems
Date:June26

Dear Ms.Li,
I'm verry glad to write to you.
                                                       
Best wishes.
Zhang Meng.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.对于我们来说懂得一些急救的知识是必要的.
It'snecessary forus to know something aboutfirst aid.

查看答案和解析>>

同步练习册答案