精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.One day a farmer's donkey fell into an unwanted well.The animal cried for hours as the farmer tried to find out what to do.Finally,he decided it just wasn't worth saving because the animal was too old and the well to needed be covered up anyway.
He invited all his neighbors to come over and help him.They each held a shovel (铁铲) and began to shovel dirt (泥土)into the well.At first the donkey cried loudly when he realized what was happening.Then,a few shovel-fulls later,he quieted down completely.The farmer looked down into the well,and was greatly surprised by what he saw.With every shovel-full of dirt that hit his back,the donkey would shake it off and take a step up on the new layer of dirt.
As the farmer's neighbors continued to shovel dirt on top of the animal,he would shake it off and take a step up.Pretty soon,to the great surprise of everyone,the donkey stepped up over the edge of the well and walked off fast.
Life is going to shovel dirt on you,all kinds of dirt.The good way of getting our of the well is to stop crying,and not to let the dirt bury(埋葬) you,but to shake it off and take a step up.Each one of our troubles is a stepping-stone.We can get out of the deepest wells just by not stopping,never giving up!Shake it off and take a step up.

42.The farmer's donkeyB one day.
A.fell on the road       B.fell into a well C.lost its way
43.From the underlined sentence,we may know the farmer decide toA the donkey.
A.bury               B.save                  C.look for
44.Aftrer the farmer looked down into the well,he feltB.
A.terrible             B.shocked               C.angry
45.The correct order of the following isA.
a.The donkey at first cried loudly when he realized what was happening.
b.The farmer's neighbors continued to shovel dirt on top of the animal.
c.The donkey stepped up over the edge of the well and walked off fast.
d.The farmer and his neighbors began to shovel the dirt into the well.
A.d,a,b,c               B.d,b,a,c               C.a,d,b,c
46.The best title for the passage would beB.
A.An Unlucky Donkey
B.Never Stopping,Never Giving Up
C.A Crazy Farmer And His Neighbors.

分析 一天一个农夫的驴掉进了一个井里,驴哭了好几个小时而农夫在试图做点什么.最后,他决定不救这个驴了,因为它太老了,而且井也该被填上了.他请了所有的邻居来帮忙.他们每个人都拿了一个铁铲开始往井里铲土.一开始,当驴意识到发生了什么它大声地哭.然后,几锹土下去之后,他平静了下来.农夫俯视井,被他所看到的一切所震惊.随着每一铲泥土打到他的背,驴子抖一抖,然后踩着土上了新的一层.当农夫的邻居们继续往里铲土,他都会抖下来,并踩着土上一层.很快,让大家惊讶的是,驴子走到了井的边缘并且很快地出来了.生活总会往你身上铲土.让我们走出井里的好方法就是停止哭泣,不让泥土埋葬了你,抖落掉土,并走上新的一层.我们遇到的每一个困难都是垫脚石.我们可以通过永不放弃走出最深的井.抖落它并迈上新的一层.

解答 42.答案B 细节理解题 由文中 One day a farmer's donkey fell into an unwanted well 可知 一天一个农夫的驴掉进了一个井里,故选B
43.答案A 细节理解题 由文中 Finally,he decided it just wasn't worth saving because the animal was too old and the well to needed be covered up anyway 可知 最后,他决定不救这个驴了,因为它太老了,而且井也该被填上了,所以要把这头驴埋葬.故选A
44.答案B 细节理解题 由文中 The farmer looked down into the well,and was greatly surprised by what he saw 可知 农夫俯视井,被他所看到的一切所震惊,故选B
45.答案A 排序题 由文中 He invited all his neighbors to come over and help him.They each held a shovel and began to shovel dirt into the well 可知 他请了所有的邻居来帮忙.他们每个人都拿了一个铁铲开始往井里铲土 At first the donkey cried loudly when he realized what was happening 可知 一开始,当驴意识到发生了什么它大声地哭,As the farmer's neighbors continued to shovel dirt on top of the animal,he would shake it off and take a step up 可知 当农夫的邻居们继续往里铲土,他都会抖下来,并踩着土上一层,the donkey stepped up over the edge of the well and walked off fast 可知 很快,让大家惊讶的是,驴子走到了井的边缘并且很快地出来了,故选A
46.答案B 文章主旨题 由文中 We can get out of the deepest wells just by not stopping,never giving up!Shake it off and take a step up 可知 我们可以通过永不放弃走出最深的井.抖落它并迈上新的一层,最后一段总结全文,就是告诉我们要不抛弃不放弃,故选B

点评 本文是一篇非常好的阅读理解,读后让人受益匪浅.仔细阅读文章深刻的含义,找出问题所在的句子,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.It's hard to believe that ______ a little girl needs to do _____ much homework on schooldays.(  )
A.such,suchB.so,soC.such,soD.so,such

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-More and more families can _______ a car now.
-That's true.But I'm afraid there will be more traffic in the street every weekday.(  )
A.affordB.sellC.SupportD.provide

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-How many students are there in your class?
-______ the students  _____over 40.(  )
A.A number of,isB.A number of,are
C.The number of,isD.The number of,are

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.
29.What can we learn about the little secretary?D
A.He is a junior high school student
B.He does not like to be with his brother
C.He knows more about English than about
math.
D.He cannot do his brother's homework very well
30.Which is said about the"I"?B
(A) He is called David.
(B) He feels his brother's love for him.
(C) He has taught his brother a lot of math and  
English.
(D) He is smart enough to make his brother work  
for him.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-Is this your notebook?
--No,it isn't.Ask Bill.He is looking for ___________.(  )
A.mineB.yoursC.hersD.his

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.---Shall I tell John about it?
---No,you _______.I told him just now.(  )
A.needn'tB.can'tC.mustn'tD.shouldn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18._____ best time to visit New England in a year is in _____ September.(  )
A./; theB.A;/C.A; theD.The;/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.A:Shall I take my swimming suit?
B:No,you       .We will go hiking in the mountain. (  )
A.can'tB.mustn'tC.needn'tDD.shouldn't

查看答案和解析>>

同步练习册答案