精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

What are you going to do if you are in a burning house? How will you escape? Do you know how to save yourself? Please read the following passage.

Escaping a fire is a serious matter. Knowing what to do during a fire can save yourself. It is important to know the ways you can use and to show them to everyone in the family, such as stairways (楼梯) and fire escapes, but not lifts.

From the lower floors of the buildings, escaping through windows is possible. Learn the best way of leaving through windows with the least chance of serious injury (伤害).

The second floor window is usually not very high from the ground. An average(平常的) person, hanging by the finger-tips (手指尖) will have a drop of about six feet to the ground. It is about the height of an average man. Of course, it is safer to jump a short way than to stay in a burning building.

Windows are also useful when you are waiting for help. Be sure to keep the door closed. Or smoke and fire may be drawn into the room. Keep your head low at the window to be sure you get fresh air rather than smoke that may have leaked (泄露) into the room.

On a second or third floor, the best windows for escape are those which open onto a roof (屋顶). From the roof a person can drop to the ground more safely. Dropping onto cement (水泥) might end in injury. Bushes and grass can help to break a fall.

1.It is important to _________.

A. put out a fire in a burning house

B. know the ways to escape a fire

C. jump out of a burning house

D. keep the door closed

2.It is possible to escape through the windows _________.

A. if you are strong enough

B. if there are some bushes on the ground

C. if you live on a lower floor

D. if you have a long rope

3..Open the window so that _________ if the building is on fire.

A. you can get fresh air B. you can call for help

C. you can easily jump off D. you can be seen first

4.Which of the following escaping way is NOT right?

A. You can escape though stairways.

B. You can Choose fire escape.

C. Escape from the windows that open on to a roof.

D. Use a lift to come down at once.

5.The best title for the passage is _________.

A. Escaping as fast as possible

B. Saving Yourself from a Burning House

C. Knowledge on Fire

D. Waiting for Help

 

1.B

2.C

3.A

4.D

5.B

【解析】

试题分析:这篇文章给我们介绍了在火灾中逃生的方法和注意的事项,这对我们每个人都非常重要。

1.细节理解题。根据文章Knowing what to do during a fire can save you life. It is important to know the ways you can use.可知,知道如何在火灾中逃生的方法是非常重要的。故选B

2.细节理解题。根据文章From the lower floors of the buildings, escaping through windows is possible.可知,如果你住的房子离地面很低,你就可以从窗户跳下去。故选C

3.细节理解题。根据文中Keep your head low at the window to be sure you get fresh air rather than smoke that may have leaked (泄露) into the room. 故选A

4.细节理解题。根据文章It is important to know the ways you can use and show them to everyone in the family, such as stairways and fire escapes, but not lifts.可知,可以使用楼梯,消防通道逃生,但是不能使用电梯。如果离地面很近的话,也可以从窗户跳下去。故选D

5.主旨大意题。这篇文章讲述的是在火灾中逃生的方法。故选B

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年北京房山周口店中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

I’m Tom. He is my brother. ______name is Jack.

A. His B. Her C. Your D. My

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年安徽淮北市五校七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

LOST AND FOUND

 

 

1.Kate lost a ________.

A. dictionary B. model plane

C. cup D. pen

2.What color is the jacket?

A. blue and black B. blue and red

C. black and red D. orange and green

3.If you found an English-Chinese Dictionary, you can call .

A. 88614297 B. 88427798

C. 82397546 D. 87356629

4.Who lost a black and red pen?

A. Li Xiaoling B. Grace

C. Eric D. Wang Yiming

5.Where did Grace find the model plane?

A. in the library B. in ROOM 401

C. in Classroom 701 D. under my desk

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年安徽淮北市五校七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

-----________? -----My name is Mary.

A. How are you B. What’s your name

C. What’s this D. Are you Mary

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年安徽淮北五校八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

---_______do you have an art festival in your school?

---Once a year.

A. How long B. How soon

C. How far D. How often

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年安徽淮北五校九年级上第二次联考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

If you _______ your name on the paper, you can get a magazine.

A. cut down B. look down

C. turn down D. write down

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年安徽淮北五校九年级上第二次联考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Many people do not realize the importance of health _____ they have fallen ill.

A. until B. while

C. when D. after

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年安徽淮北九年级“五校”联考1英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

It’s time for school! But on May 14th, 170 students at Duncanville High School in Texas, US, were told to go back home.

Why? Because they were wearing the wrong clothes to school.

Schools in the US don’t always ask students to wear uniforms. But they have dress codes(着装要求). For example, Duncanville High School tells students to wear belts, shirts without logos(标识).

Schools’ most-hated clothes are different.

In 2011, the saggy(松垮的) trousers law was passed in Florida. It stops students from wearing trousers that show body parts.

Now, “the favourite new target(目标) of the school dress code” is leggings(紧身裤), reported the Associated Press. Some schools don’t allow leggings. Other schools ask students to wear a shirt or a skirt over leggings.

Some students complain(抱怨) that schools are going too far. But schools say dress codes help protect students’ safety and make sure they grow up with good taste.

“We want to teach them that they must meet the expectations(期望) not only here in school, but also outside school,” said Andre Smith.

1.What happened to 170 students at Duncanville High School on May 14th?

A. They were told to go back home

B. They were wearing the uniforms to school.

C.They followed the school dress codes.

D.They didn’t know it was time for school.

2. In Duncanville High School, students are allowed to wear .

A.the wrong clothes

B.belts, shirts without logos

C. their favourite clothes

D. schools’ most-hated clothes

3.How long has the saggy trousers law been used in Florida

A. For a few weeeks. B. For several months

C.For two years. D. For three years.

4.Some students complain that schools are going too far probably because .

A.they want to grow up with good taste

B. they want to protect themselves

C.they are not happy with the rules

D. they are interested in skirts over leggings

5.We can infer(推断) from the text that Andre Smith may be .

A.the head of Duncanville High School

B.a student from Duncanville High School

C.the head of the Associated Press

D.a news reporter from the Associated Press

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年天津宝坻王卜庄初级中学八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Lingling comes ______than any other student in her class every day.

A.very earlier B.much earlier

C.early D.more earlier

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案