阅读理解(本题共15小题;每小题2分,满分30分)
Dear daughter
You are a wonderful person and your mother and I love you. It will not be long before you leave school to make your way in the world. Can I give you some friendly suggestions? Here are some things that you should never do.
1. Never get upset with your looks.
We think you look great. Please be happy with the person you are and the body you have. Eat well, take exercise and be healthy. Some girls become upset because they try to lose weight or get the perfect shape. You look fine.
2. Never spend money more than your income (收入).
Never spend money more than your income and save a little every month. Don’t borrow others’ money if possible.
3. Never look down on yourself.
You are great of achieving great things so believe in yourself. When things go badly, never stop believing. Some girls get upset and lose confidence (自信), and then all kinds of problems can follow.
4. Never give less than your best.
We are very proud of what you have succeeded so far. You should be proud too. Keep doing well. Keep trying your hardest at everything you do.
5. Never forget that your parents love you.
Whatever happens in life, your family will still be your family. Whatever difficulties you have, you can always talk to us and we will try to help. We are here for you.
Love
Dad
1. From the letter, we can know the daughter will soon.
A. leave school
B. go to college
C. go to another city
D. face lots of difficulties
2. According to the father, some girls become upset because they .
A. aren’t healthy enough
B. don’t make enough money
C. look down on themselves
D. try to have the perfect shape
3. When someone gets upset and loses confidence, .
A. nobody will love him
B. he can’t get good income
C. all problems will follow him
D. his parents won’t believe in him anymore
4.The father thinks his daughter has been a person.
A. happy B. successful
C. perfect D. careful
1.A
2.D
3.C
4.B
【解析】
试题分析:这是一封爸爸写给即将步入社会的女儿的一封信,文中给女儿提出了以后生活中要注意的事情并给出非常好的建议。
1.细节理解题。根据文中 It will not be long before you leave school to make your way in the world. 可知女儿即将毕业。故选A
2.细节理解题。根据文中原句Some girls become upset because they try to lose weight or get the perfect shape.(有些女孩子为减肥或塑造完美的身材而烦恼。)可知此题答案为D。
3.细节理解题。根据文中原句Some girls get upset and lose confidence, and then all kinds of problems can follow.(一些女孩变得悲伤和失去自信,然后各种问题就能随之而来。)可知此题选C。
4.推理判断题题。根据文中原句We are very proud of what you have succeeded so far.(我们为你已取得的成就感到骄傲。)可知爸爸认为女儿很成功,故选B。
考点:人生百味类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏启东南苑中学八年级上第一次单元考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
He always looks . Now he's looking at his new drawing.
A. happy; happily B. happy; happy
C. happily; happily D. happily; happy
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏南通八一中学八年级上期中测试英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
We all waste food, you and me, every day, millions of tons of it. In China, food wasted in restaurants every year is enough to feed 200 million people. And the amount of food wasted by Chinese consumers is increasing fast. So our nation is being encouraged to stop wasting food.
So what should Chinese consumers do to prevent food waste?
Keep a kitchen diary
All of us should keep a kitchen diary, and we can know that how much food we waste at home. The first thing for us to do is to stop throwing away food that we can still eat. We should eat everything we buy and if we cannot, we should buy less.
Buy only what we need
We should ask for smaller portions in stores. We should also check how much food we have before buying more. We shouldn't bring much food we don't need home even if large posters ask us to do so.
Develop the habit of packing food
Chinese consumers are generous and friendly. In restaurants, often too much food is ordered and served. So when ordering out, we are supposed to exclude the food in the order if we don't plan to eat it.And order smaller servings in restaurants and take home what we cannot finish.
Don't put it off! Let's stop food waste today!
1.Why is our nation being encouraged to stop wasting food?
A. Because there's enough food for Chinese people.
B. Because Chinese consumers like to try delicious food.
C. Because the amount of food wasted by us is growing fast.
D. Because it's traditional to invite friends to dinner in China.
2.Miss Li is a housewife; she'd better at home.
A. keep a kitchen diary
B. buy things as much as possible
C. cook too much food for her family
D. keep the food as long as possible
3.In order to urge more and more people to prevent food waste, we can design a poster with the words " "
A. Enjoy the food!
B. Keep healthy!
C. Share the dish!
D. Don't waste food!
4.Your friend invites you to dinner, which of the following is NOT right?
A. He asks for the right portions.
B. You leave a lot of food on the table.
C. You ask your friend to order less food.
D. He takes away the food that he can't finish.
5.As teenagers, what should we do to stop food waste?
A. Have a balanced diet.
B. Eat less food to keep fit.
C. Keep the balance of nature.
D. Have a good habit of clearing the plate.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏南通八一中学八年级上期中测试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
You’d better read the ______ first before you use the new camera.
A.advertisements B.websites
C.instructions D.magazines
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏南通八一中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:选词填空
选择方框中的词, 并用其适当形式填空
patient fifty sad worry care |
1.We will have a party to celebrate my father's birthday.
2.The boy was so ________ that he made a lot of mistakes in the Maths exam..
3.Keeping your ____________ to yourself can make them worse.
4.To everyone’s , still many people are trapped under stones after the earthquake.
5.It’s impossible for him to wait for an hour. He is very ___________.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏南通八一中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
__________ you offered him!
A. How useful advice B. What a useful advice
C. How a useful advice D. What useful advice
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏南通八一中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
People ______ drive after drinking wine or beer according to the new laws.
A. couldn’t B. needn’t
C. wouldn’t D. mustn’t
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏南通八一中学七年级上阶段检测英语试卷(解析版) 题型:单项填空
----I like talking on the Internet with my friends.
---- ______.
A. Me too. B. You are right.
C. Yes, I do D. I enjoy.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏南菁高级中学实验学校七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:翻译
完成句子 按所给的汉语,用英语完成下列句子。(本大题共10分,每空0.5分)
1. Mike是个美国人,但是他很擅长做中国菜。
Mike is an American man but he is __________ __________ __________ Chinese dishes.
2.我爷爷学打牌只是为了消遣。
My grandpa _____________ _____________ ____________ cards just for fun.
3.Amy每天早晨乘公交车去上学。
Amy ____________ ____________ ___________ ____________ school in the morning every day.
4.你认识那边那个穿着红色裙子的女孩吗?
Do you know the girl _____________ _____________ _____________ dress over there?
5. 感谢你带领我们参观你的新学校。
Thanks for _____________ _____________ ____________ your new school.
6. 良好的睡眠帮助你为新的一天做好准备。
A good sleep _____________ you _____________ ____________ ____________ the new day.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com