精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

There is a telephone on my desk. It's mine. It helps me a lot. My telephone number is 8445816. when I have something to talk about with my classmates, I don't need to go out. I call them. I write down many telephone numbers of my friends. My best friend John's number is 8459471. When I can't remember(记得) my homework, I ask him by telephone. There are some "Telephone Messages" beside my telephone. When I am out, my mother writes down the messages for me.

1. Whose telephone number is 8445816?

A. His teacher’s. B. The writer’s. C. John's.

2. What’s John’s telephone number?

A. 8495741 B. 8495471 C. 8459471

3. Why does his mother write down the messages for him?

Because ________.

A. he is out B. he is working at his lessons C. he is in

4.Does the writer write down many telephone numbers of his friends?

A. Yes, he doesn’t.

B. No, he doesn’t

C. Yes, he does.

5.Where is the telephone?

A. In his school.

B. In his room.

C. In his classroom.

生词: write down写下记下 writer 作者 messages 短信、留言 whose(谁的)

1.B

2.C

3.A

4.C

5.B

【解析】

试题分析:这篇短文作者给我们讲述的是他的房间里有一部电话,他经常用电话来跟他的朋友们联系,因此他记下了很多他朋友的电话号码。当作者外出的时候,他妈妈总是给他记下一些电话信息。

1.细节理解题。根据短文中My telephone number is 8445816.可知,这篇短文的作者的电话号码是8445816. 故选B。the writer’s 意思是作者的。

2.细节理解题。根据短文中My best friend John's number is 8459471.可知,作者最好的朋友John的电话号码是8459471.故选C。

3.细节理解题。根据短文的最后When I am out, my mother writes down the messages for me可知,当作者外出的时候,他的妈妈会给他写下一些信息。故选A。

4.细节理解题。根据短文中I write down many telephone numbers of my friends可知,作者写下了很多他朋友的电话号码。因此这个问题的答案是肯定的。故选C。

5.推理判断题。根据短文的开头There is a telephone on my desk.可知,作者的电话在他的桌子上,所以不可能是在学校或教室里,应该是在他的房间里。故选B。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏省南京市江宁区湖熟片九年级上期中学业水平检测英语试卷(解析版) 题型:单项填空

---I’m very sorry. I broke your tea cup.

----__________.

A. It doesn’t matter B. You’d better not

C. Take it easy D. It’s too bad

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年云南腾冲北海中学七年级上期末英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

My name is Bill. I’m an English boy. I’m in No.8 High School. Sam is my good friend. He is thirteen. I’m thirteen, too. But we are in different looks. Miss Zhang is my English teacher, and she’s Sam’ s English teacher, too. We don’t know her age(年龄). But she looks young. Look at this photo. It is yellow and red. It is mine.

根据短文内容,选择正确答案。并将其字母代号填入题前括号内。(共5小题,每小题2分,满分10分)

1.Bill is ____.

A. eight B. four C. thirteen D. fourteen

2.Sam’s good friend is ____.

A. Miss Zhang B. Bill

C. a teacher D. an English girl

3.The two boys are ____.

A. in the same class B. in the same looks

C. in different looks D. in different schools

4.Miss Zhang is ____.

A. Bill’ s good friend B. Sam’s mom

C. old D. young

5.—What color is this photo?

—____

A.yellow. B.red.

C. A and B. D. I don’t know.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年云南腾冲北海中学七年级上期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空

--Is this _______ pencil ? --No, it’s ______ eraser.

A.a; / B.an; a C.a; an D.an; /

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年山西忻州第六中学七年级上期末英语试卷(解析版) 题型:书面表达

书面表达(15分)

作为一名七年级学生,请你结合实际情况,并根据下面的问题提示,写一篇60词左右的英语短文,可适当发挥。文章开头已给出,不计入词数。

What subjects do you have this term?

What’s your favorite subject?

Why do you like it?

Who is your teacher and how is his / her class?

When do you have it?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年山西忻州第六中学七年级上期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空

______ do you like science? --- Because it is fun.

A. Why B. When C. What

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年山西忻州第六中学七年级上期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空

What’s that? ---It’s ______ clock. _____ clock is Jim’s.

A. a, The B. An, The C. the, The

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年辽宁锦州实验学校八年级上四科联赛英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Our school is so famous that ____people come and visit it every term.

A. hundreds of B. hundred

C. hundred of D. Hundreds

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏沛县杨屯中学上八年级二检月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

阅读并回答问题(每题2分,共10分)

TV news programs report the weather . Radio stations tell us the weather , too. Newspapers show us weather forecasts(预报) on maps.

Why do people want to know about the weather ? People want to make plans . Some people want to have a good time with friends . Other people want safety while doing their jobs.

Airport managers need to know about the weather . In bad weather ,their planes cannot fly . Farmers need to know about the weather . In bad weather , they must protect their crops . Fishermen need to know about the weather . In bad weather , they cannot go out to fish.

Computers help us know about the weather . They get new weather information quickly. They can use this to predict(预测) how the weather might change . Unfortunately, we can still only guess. We all hope that weather will be easier to predict in the future.

1.Where can you get information about the weather?

_______________________________________________________________________

2.Why do people need weather forecasts?

_______________________________________________________________________

3.Why do farmers need to know about the weather?

_______________________________________________________________________

4.Do fishermen need weather forecasts? Why or why not?

_______________________________________________________________________

5.What is the passage mainly about?

_______________________________________________________________________

查看答案和解析>>

同步练习册答案