精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.We all know that robots are very smart.Because robots have their own computer brains.There are many different kinds of robots in the world.They can help people to work in dangerous places to do many difficult jobs.Some of them have been into space,into oceans and so on.They never get bored,tired or afraid.
It's not difficult to think of the future of robots.It the future,robots will be in many places,and many of them can talk,sing,dance like people.Even some of people want to have robotic (机器的)friends.
But it must be very hard for scientists to make robots have emotions(感情).
A professor called Steels says,"At present,there are some robots like actors-They may show emotions,but they don't feel them.(45)Wewill try our best(将尽最大努力)to change that"
How people wish to have such prefect robots in their lives in the future!
41.What do you think of robots?They are very smart.
42.What kind of brains do robots have?They have their own computer brains.
43.Who can do the most dangerous work instead of(代替)people?Robots can.
44.Some robots can feel emotions now,can't they?No,they can't.
45.汉译英填空.

分析 文章大意:本文介绍了机器人.它们有着计算机的大脑,有许多种类,可以帮助人们做许多困难的工作;在将来还会有许多的机器人,它们可以像人一样说话,跳舞,唱歌,但让机器人像人一样有感情是很难的.

解答 41.They are very smart.细节理解题.由We all know that robots are very smart可知机器人是智能的,所以答案为They are very smart表示它们是很智能的.
42.They have their own computer brains.细节理解题.由Because robots have their own computer brains可知机器人是有计算机的大脑,所以答案为They have their own computer brains表示它们有着计算机的大脑.
43.Robots can.细节理解题.由There are many different kinds of robots in the world.They can help people to work in dangerous places to do many difficult jobs可知世上有许多种类的机器人,它们可以帮助人们做危险的工作,由此可知答案为Robots can,表示机器人可以代替人们做最危险的工作.
44.No,they can't.细节理解题.由But it must be very hard for scientists to make robots have emotions可知现在让机器人有感情还是很困难的,所以用否定回答表示它们现在还不能有感情.
45.will try our best 翻译题.由中文提示"将"可知时态是一般将来时,用will+动词原形来作谓语部分,此处用短语try one's best to do sth来表示尽某人最大的努力,此处主语为we,所以one's要填we的形容词性物主代词our,综合可知答案为will try our best.

点评 阅读题首先要快速浏览一遍文章,特别是对首尾段的浏览,因为主旨通常暗藏在首尾段;再带着问题有目的性地阅读,边读边找答案,通常问题的答案都暗含在原文中,此题还考查学生平时词汇短语的掌握,考查学生的翻译能力.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.something,there,wrong,my,is,watch,with (.)
There is something wrong with my watch.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.他和老人相处得好吗?
Are yougood with old people?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.I am 12years old,and I have a _____ sister.(  )
A.10 years'oldB.10-year-oldC.10-years-oldD.10 years old

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.在公共场合制造噪音是不礼貌的.(it is…to do sth)It is impolite to make noise in public.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Are ________ Kate's ________?(  )
A.this,watchB.that,watchC.these,watchesD.those,watch

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Is this your______?
--Yes,and these are two ______ of my friend.(  )
A.friend,photoesB.friend; photosC.friends; photosD.friends; photo

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.A.angrily B.hurried C.used to D.am used to E.looked for F.found G.like H.take a look at I.nothing

After I got up,I ran to my computer.It was the most important thing for me,but I found it was missing."Where is my computer?"I  (74)E it everywhere.
Dad came in and said  (75)A,"Your computer?I sold it because you have spent so much time playing games!"I was sad.I did (76)Ibut sit in front of my desk.Thinking of computer,I was more worried.I was used to typying on the computer and without it I wrote so slowly just (77)Ga primary school student."You've been
addicted to playing games.You should go out and (78)H the world.Try to live a life without the computer,OK?"Dad asked.
I walked into the park and saw some people flying kites.I felt relaxed."How long haven't I been here?I(79)C play basketball happily in the park every afternoon with my classmates,but how could I choose to sit in front of a machine,doing nothing useful?"I asked myself.
Suddenly,I felt the ground was shaking.I didn't know what was happening.
"Wake up,Wilson!You're late for school.It's eight o'clock now!"
I opened my eyes and realized that it was a dream.I (80)B to the desk and found my computer was still on the desk.But I didn't feel happy at all.Instead,I said to myself."From now on,I will live a happy life-away from the computer."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.The Friday after the American holiday of Thanksgiving is called Black Friday.It's said that it's the day that store ledgers(分类账)move into the black and companies become profitable.On that day,retailers slash(砍) prices to get consumers to buy.It is also a time when many Americans start their Christmas shopping.VOA's Elizabeth Lee tells us how the economy may affect consumers on that bargain day.
This day should be a shopper's dream."It's just the deals,the sales and everything you can get for a lesser price,"said Sandy Thomas,a shopper.But it's a nightmare for others."I think it's crazy.I've done all of my shopping throughout the week so I don't have to go out on Friday,"she said.It's called Black Friday,the start of the traditional Christmas shopping season in the United States.Every year it's the day after the Thanksgiving holiday.Stores open before sunrise and there are deep discounts everywhere you look.
Last year a crowd of bargain-hunters killed a Wal-mart worker in a New York suburb.This year,many stores are increasing security while they slash prices."This is a huge time for the retail stores,"said Fred Joutz from George Washington University."This is when they begin making their profits for the year."
Economics professor Fred Joutz says how Americans spend the weekend after Thanksgiving is a good indication of how consumers feel about the future.
With the unemployment rate above 10percent,Joutz says Americans are saving more and spending less.Some retailers are attracting consumers by opening on Thanksgiving Day,when shops are traditionally closed.Other stores open their doors anywhere from midnight to four in the morning.
And shoppers will be lining up in front of the doors in order to be one of the first ones to walk through and get a big discount.Electronics like flat screen TVs are usually the first items to go.Sandy Thomas says it's an annual family tradition and well worth it."I just save maybe half of what I would have spent on a regular,you know,shopping trip,"she said.
Economists say U.S.consumers will spend money this Black Friday,but they will spend it more carefully.

71.By saying"This day should be a shopper's dream",the writer meansD.
A.shoppers have longed for this day for a long time
B.the shops will be very crowded on that day
C.the shops will keep open until the daybreak of next day
D.shoppers can buy many items at low prices on that day
72.Why are many stores increasing security according to the passage?C
A.Because there are too many people saving more and spending less.
B.Because it's a time when they begin making their profits for the year.
C.Because last year a crowd of bargain-hunters caused an accident.
D.Because many stores open their doors from midnight to four a.m.
73.From the passage we know thatA.
A.Christmas shopping is traditional time and this year it is no exception.
B.Electronics like flat screen TVs are usually least discounted.
C.The economy only affects consumers on that bargain day.
D.Thanksgiving is a good indication of how consumers feel about the future.
74.We can find this passage inC.
A.a science fiction                       
B.a travel brochure
C.an economic research report            
D.a book on psychology
75.Why American people call it a black day?B
A.Because they organize activities in honor of some great person.
B.Because there are too many people going out shopping for Christmas.
C.Too many people are celebrating Thanks giving.
D.The sky is black that day.

查看答案和解析>>

同步练习册答案