精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Fruits and vegetables should be part of what we eat every day.Educating your children about the importance of eating fruits and vegetables is important for their health.Here are some fun activities to help you teach your children about fruits and vegetables.
★Reading is one excellent way.Choose a colorful book with many different types of fruits and vegetables.
★Provide your children with fruits and vegetables puzzles (拼图玩具).Your children will be able to see what fruits and vegetables look like as they're putting the puzzles together.You can also teach them the names of different fruit and vegetables.
★Each day give your children different fruit and vegetables to eat.This will give them the chance to taste many kinds of fruit and vegetables and get enough nutriment.Talk to your children what they look like and how they taste like.
★Play fruits and vegetables games.Prepare little cups with fruits and vegetable which have been cut into small pieces.Cover your children's eyes and give them one of the cups to try.After tasting,they have to guess what kind of vegetable or fruit it is.
★Grow vegetables.You can teach your children how vegetables grow by panting them.Your children will also learn how to take care of vegetable

36.It mentionedCfun activities to help you teach your Children about fruit and vegetables in the passage.
A.one     
B.four       
C.five      
D.many
37.What does the underline word"nutriment"mean in chinese?C
A.脂肪        
B.粗纤维    
C.营养     
D.水分
38.Which  of the following  statesments  is  true  according to the passage?B
A.Growing vegetables can teach your children how to look after vegetables
B.the puzzles can help your children know how to eat fruit and vegetables.
taste and smell
C.By planting plant fruit and vegetables games,your children can know what fruit and vegetables look like
D.fruit and vegetables are not important for children's health.
39.What can we do to teach our children about fruits and vegetables about fruit and vegetables according the passage?C
1.Reads books
2.Plant some vegetables.
3.watch TV with children
4.Making  fruit and vegetables every day.
A.234    
B.124      
C.134      
D.123
40.What does this passage mainly tell us about?D
A.the importance of fruit and vegetables.
B.How to plant fruit and vegetables.
C.How to eat fruit and vegetables.
D.the ways to teaching children about fruits and vegetables.

分析 这篇文章讲述的是通过各种活动与游戏帮助孩子们了解蔬菜和水果.

解答 36-40 CCBCD
36.C; 细节理解题,根据文章画星的要点,可知介绍了5种教孩子了解蔬菜和水果的方法,故选C.
37.C;猜测词义题,根据该词所在的句子,这将会给他们机会品尝各种蔬菜和水果并且得到…,水果蔬菜有营养,推测该词含义为"营养",故选C.
38.B;细节理解题,根据Your children will be able to see what fruits and vegetables look like as they're putting the puzzles together.
39.C;细节理解题,根据Reading is one excellent way;Each day give your children different fruit and vegetables to eat;Grow vegetables.描述可知,文章有讲到通过看书,每天做不同的蔬菜给孩子吃,种一些蔬菜等教孩子认识关于蔬菜和水果,没有讲述和孩子们看电视,故选C.
40.D;文章主旨大意题,根据文章大意讲述的是通过各种活动与游戏帮助孩子们了解蔬菜和水果,可知标题选D最合适.

点评 阅读理解题通常从细节,文章主旨,推测词组大意几个方面考查学生对文章的理解,做题时注意找到文章出处,做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Tom is looking forward toreceiving(receive) his father's letter.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-They built a big statue(雕像)        the hero in the centre of the town.(  )
A.in memory ofB.in memoryC.from memoryD.with memory

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.I find ______ difficult to learn English well.(  )
A.thatB.itC.thisD.those

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.---What ______ you do if it _______ tomorrow?(  )
A.will; rainyB.will; rainsC.are; rainsD.do; will rain

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.I.M.Pei(贝聿铭,华裔美籍建筑设计师)is one of the world's greatest architects.People admire his buildings in cities around the world.He is famous for his ability to combine old and new architecture.Ieoh Ming Pei was born in 1917in Canton,China.He was the oldest son of a rich banker.He received a good education at the best schools in Shanghai.At the age of 17,Pei went to the United States.He studied engineering and architecture at the Massachusetts Institute of Technology (M.I.T).World War II had started before he graduated.Pei's father told him it was safer to stay in the United States.
Pei stayed in the United Sates and worked for a building company in New York City.During this time,he designed homes,office buildings,parks,and shopping centers.Some of these buildings became famous.
In 1955,I.M.T Pei started his own company.He designed many buildings for M.I.T.He also designed the Museum of Fine Arts in Boston.He became well known for creating buildings that looked like the things around them.This was very unusual.
In 1974,he visited China for the first time in 40years.He designed a hotel in Beijing.He also designed the 72-story Bank of China building in Hong Kong.This is one of the tallest building in Asia.
One of Pei's most famous works is the National Gallery of Art in Washington,D.C.It was a big challenge because he added a new part to an old building.His design was a big success.I.M.Pei is someone who has truly influenced the modern world.He is a great success among architects.

69.When he was a child,I.M.PeiD.
A.had a difficult life
B.didn't have much chance to be successful
C.didn't have a good education
D.had a good start in life
70.In 1940,Pei didn't return to China becauseA.
A.it was at war
B.he didn't have the money for the trip
C.his family moved to the United States
D.he wanted to work abroad
71.The underline word combine in the first paragraph probably meansB.
A.design     
B.put together     
C.add to     
D.build
72.Pei did not visit China for forty years afterD.
A.1917     
B.1974   
C.1955   
D.1934
73.Pei's great achievements have trulyB the modern world.
A.beautified     
B.influenced    
C.developed    
D.made
74.This passage is mainly aboutC.
A..I.M.Pei and his family.
B.how I.M.Pei became a great architect.
C.the brief introduction of I.M.Pei and his great success in architecture.
D.I.M.Pei's success in education.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.It's time for class.Please __________.(  )
A.quietB.be quietC.is quietD.are quiet

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.I was in the library yesterday evening.(就划线部分提问)
Wherewere you yesterday evening?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.There are _____ floors in this building and Mr.Wang's office is on _____floor.(  )
A.forty; twelfthB.fortieth; twelve
C.fortieth; twelfthD.forty; the twelfth

查看答案和解析>>

同步练习册答案