精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.Australia has a lot of lovely animals.You can only find them in Australia.The most famous ones are kangaroos and koalas.
The kangaroo is the symbol of Australia.They have big eyes and ears.They don't walk,they jump.They use their strong back legs.Kangaroo mothers have pouches. to carry(带着)their babies.The babies stay inside to get milk and keep warm.
Kangaroos are everywhere in Australia.They are on TV,in books and in the shops.But people kill many kangaroos every year,because there are too many kangaroos.In Australia,kangaroos are more than(比…多)people.Some kangaroos are hungry because there is not enough food to eat.They go into farms for food.Farmers are very angry with them.
The koala is another famous Australian animal.They look like bears,and have small eyes and big noses.They eat leaves from gum trees.Koalas have a special smell.They use it to mark their home-"This is my place,you can't come in!"Like kangaroos,a koala baby lives in its mother's pouch,too.
62.We can go toC to see kangaroos and koalas.
A.China
B.France
C.Australia
D.South Africa
63.The word"pouch"in Chinese meansA.
A.育儿袋
B.肌肉
C.尾巴
D.犄角
64.People kill many kangaroos every year,becauseB.
A.people want to eat meat of kangaroos
B.there are too many kangaroos
C.kangaroos want to kill people
D.the kangaroo is the symbol of Australia
65.This passage(文章)is aboutC.
A.koalas
B.kangaroos
C.kangaroos and koalas
D.Australia.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了澳大利亚有很多可爱的动物,有的动物只能在澳大利亚找到它们.最著名的是袋鼠和考拉.文中介绍了考拉和袋鼠的特征以及生活习性等.

解答 62  C 细节理解题.根据文章第一段:Australia has a lot of lovely animals.You can only find them in Australia.The most famous ones are kangaroos and koalas.可知在澳大利亚可以看到考拉和袋鼠.故选C.
63  A 词义猜测题.根据文章第四段:use it to mark their home-"This is my place,you can't come in!"Like kangaroos,a koala baby lives in its mother's pouch,too.可知小考拉住在妈妈的育儿袋里.结合语境以及常识可知此处应该是育儿袋的意思.故选A.
64  B 细节理解题.根据文章第三段:But people kill many kangaroos every year,because there are too many kangaroos.In Australia,kangaroos are more than(比…多)people.可知每年人们都会杀死很多的袋鼠是因为袋鼠特别多.故选B.
65  C 主旨大意题.根据文章第一段:Australia has a lot of lovely animals.You can only find them in Australia.The most famous ones are kangaroos and koalas.以及全文可知这篇文章主要讲述了澳大利亚最著名的袋鼠和考拉.故选C.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.When shall we go to see him in the hospital?
Oh,I nearly forget.What about this afternoon as soon as we ______our work?(  )
A.will finishB.are finishedC.finish

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Chinese and English are my favoritesubjects(科目)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.You _________.Don't talk on the phone.(  )
A.driveB.are drivingC.to driveD.drives

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.On my way ____ home,I lost a ticket ____ Titanic.(  )
A.to; toB.to; ofC./; ofD./; to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Lucy is talking with her brother _______ the phone.(  )
A.atB.inC.withD.on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Years ago,as we know,zoos kept animals in cages.Cages made it easy for visitors to see the animals,but a small cage is not a good place for an animal to live in.
Today animals live in open areas.There are usually plants and a little lake around,like the animals'habitats.Visitors usually stay in the bus to see the animals outside.
Zoos help to protect all kinds of animals.They protect animals in the zoo as well as animals in the wild.How do they do this?Zoos tell people how animals live in the wild and how to help protect their environment.
The number of many kinds of plants and animals is becoming smaller and smaller.Mammoths,which are related with Asia elephants,are now extinct(已灭绝的).Scientists say that different kinds of living things are disappearing a day!
Zoos are working together to help animals.
56.In the past,zoos kept animals in cages so that people canB.
A.protect them      
B.see them better      
C.feed them      
D.save them
57.Today,zoos keep animalsA.
A.in open areas     
B.in bigger cages    
C.in smaller cages   
D.in the buses
58.To protect animals,zoosC.
A.are trying to keep all kinds of animals
B.are trying to free the animals
C.tell people more about animals
D.want people to feed the animals
59.A mammoth is a kind ofC.that has gone extinct.
A.plant           
B.bird              
C.animal          
D.tree
60.An animal or a plant that is going extinctD.
A.has more and more living members
B.comes into this world soon
C.becomes very dangerous
D.has fewer and fewer living members.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.My grandfather came back to China _________and devoted all his life to his hometown(  )
A.in his fourtiesB.at his fortiesC.in his fortiesD.at his fourties

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.People in different countries have different hobbies around the world.For example,in America people's favorite hobby is watching TV in their spare time.It is the main entertainment for American to watch TV at least one hour in a day.96% of American see watching TV as their first hobby.The second one is going to the cinema or doing some sports.Next it is reading or gardening.Except these,fishing is also a very popular hobby.
In England,it's quite different.People there like to go to the flea market(跳蚤市场).They like to go there to see if there is something new.In addition,Englishmen like drinking tea.
Russians like reading very much.Wherever you go,you will see the people who are reading carefully.Germans like reading as well.According to a survey,Germans read 11books on average in 2006.
36.How many kinds of hobbies that Americans have are mentioned in this article?C
A.Four   
B.Five.
C.Six.
D.Seven.
37.What is the first hobby for Americans?A
A.Watching TV.
B.Going to the cinema.
C.Doing some sports.
D.Reading.
38.Where do Englishmen like to go in their spare time?B
A.Garden.
B.Flea market.
C.Library.
D.Cinema.
39.The people inB like reading.
A.Russian and German 
B.Russia and Germany
C.America and England 
D.England and German
40.The people inB like drinking tea.
A.America 
B.England 
C.Russia 
D.Germany.

查看答案和解析>>

同步练习册答案