精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.One day when Mr King was walking in a big street,he met a giraffe.It was very beautiful and lovely.
It came to follow Mr King.Mr King was very interested in it.At first it was very fun,and Mr King was quite happy.But after a while many people looked at it.Mr King became uneasy.
"Go away.Don't follow me."He said to the giraffe.But it still followed him here and there.At last Mr King had to go to a police station"Excuse me,officer,"
he smiled."I need some advice.Look at the giraffe.It keeps walking after me and I don't know how to get away from it."
"Well,it's early.You can take it to the zoo,sir,"said the policeman.The next day,the policeman met Mr King again.He found that giraffe still following him.He was very surprised."So why?You didn't go to the zoo yesterday,did you?""Yes,I did,"Mr King answered."We really had a good time there.But I can't go to the zoo every day.We are going to the cinema today."

38.Where was Mr King one day?A.
A.In the street.    
B.In the zoo.   
C.At home.
39.Mr king met aB.
A.man         
B.giraffe         
C.monkey
40.The animal lookedA.
A.beautiful         
B.thin         
C.strong
41.Who did Mr King ask for help?C.
A.A teacher.   
B.A friend.
C.A policeman.
42.Where were Mr King and the animal going the next day?B.
A.The police statioa         
B.The cinema.    
C.The zoo.

分析 全文大意:
本文讲的是发生在金先生和一只长颈鹿之间的有趣故事.一天金先生正在大街上走着,遇到一只长颈鹿.又漂亮又可爱.它上来跟着金先生,金先生对它很感兴趣.刚开始时它非常有趣,金先生也很高兴.但是过了一会儿很多人围观,金先生有点儿不安起来.就想赶走这个长颈鹿.但是这个长颈鹿仍然跟着.最后金先生找到警局让警察帮着想办法.警察建议他把长颈鹿送到动物园,然而当警察再见到金先生时发现这个长颈鹿还跟着他.原来金先生没明白警察的意思把长颈鹿送回到动物园而是领着它到动物园高兴地玩了一次,第二天还打算去电影院呢.

解答 38.A   细节理解题  根据 One day when Mr King was walking in a big street可知金先生一天正在街上走着,故选A
39.B  细节理解题  根据he met a giraffe可知金先生遇到一只长颈鹿,故选B 
40.A  细节理解题 根据 It was very beautiful and lovely可知这个小动物既漂亮又可爱,故选A
41.C  细节理解题  根据 At last Mr King had to go to a police station"Excuse me,officer,"he smiled."I need some advice.Look at the giraffe.It keeps walking after me and I don't know how to get away from it."可知金先生向警察寻求帮助,故选C 
42.B  细节理解题 根据 We are going to the cinema today可知金先生和这个小动物第二天去电影院,故选B

点评 本篇阅读理解以考查细节理解题为主,注意做这类细节理解题的技巧1,细心审题,直接就题找答案;2,变通理解,间接转述找答案;3,多点归纳,综合事实找答案.只有掌握了相关的答题技巧,再加上多做练习才能快速准确答题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.---What time does the library open?
---______ eight o'clock.(  )
A.InB.OnC.AtD.To

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.My pen pal from America is coming to visit me.I'm thinking about_____.(  )
A.what present did give her
B.how I will give her a surprise
C.where will we have a big meal
D.whether I planned a trip for her

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.In order to provide better services for foreigners during the 2nd Youth Olympic Games,lots of bus and taxi drivers are busylearning (learn) English.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.It's histwentieth (twenty) time to come here by plane.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

16.Car Free Day encourages drivers to give up their cars for a day to protect the environment.People from around the world get together in the streets to remind the world that we don't have to accept the society full of cars.It was first started by 34cities in France and September 22is Car Free Day.The  first Car Free Day in China was in Chengdu in 2001.The slogan for the day is"If we drive for one less day,we can have one more nice day."
Organized activities are held in many cities on Car Free Day.In Brussels,Car Free Day shall be valid (有效的)for everybody except persons with a special permit (许可证),but they have to slow down to the speed of 30kilometers per hour.The public transportation is free on that day.In London,they have special"green areas".Walking,biking,and public transportation are encouraged.The streets are open only to walkers,bicycles and buses from 7:00a.m.to 7:00p.m.In Beijing,it asks drivers to leave their cars at home for one day each month and walk or ride a bike to work.More and more people are joining in the activity.In the first quarter of this year,Beijing only had 52blue sky days,and you may see haze(雾霾) almost every day!We must do more for Car Free Day as a Beijing driver said,"We may not change the weather,but we can choose not to drive."
But we do not want just one day and then a return to"normal"life.We should go on with Car Free Day.

71.Where was Car Free Day started first?[within (不超过)two words]In France..
72.How long should the car drivers not drive in the streets in London on Car Free Day?
[within three words]For 12 hours.
73.Who's allowed to drive on Car Free Day in Brussels?[within five words]Persons with a special permit.
74.What does Car Free Day ask Beijingers not to do every month?[within nine words]
( It asks them) not to drive for one day.
75.What's the purpose of Car Free Day?[within seven words]( To encourage people )to protect the environment.( To make air cleaner./To have more blue sky days..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Make Yourself Safe Before You Go
Cars are lots of fun,but they can always be dangerous.(34)We have to be careful when we are driving them.It's always a good habit to put on your seat belt (安全带).Why?Think about this example:
Put an egg on a skateboard(滑板)and give it a push.If the skateboard hits a stone,the egg will fly through the air,hit the ground and break just because of the sudden stop.
Now think what will happen if you tie the egg to the skateboard.When the skateboard hits a stone,it will stay safely on the skateboard.(35)This example shows why you should wear a seat belt in a car.
(34)我们开车时,得当心/注意安全/要小心.
(35)这个例子说明(表明)了为什么你在汽车里应该系安全带./这个例子说明(表明)了你在汽车里应该系好安全带的原因..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.--Did you have a good weekend?
--     .We enjoyed ourselves in an amusement park.(  )
A.I'm afraid notB.I don't think so
C.Of courseD.I hope not

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.This is        dictionary I gave you yesterday.It's        useful dictionary.(  )
A.the,anB.the,aC.a,aD.a,the

查看答案和解析>>

同步练习册答案