精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.Who is the superstar of the cat world?It has to be Uncle Cat.Uncle Cat is a fat white cat living in the countryside of Japan.He is already nine years old,as old as our 50-year-old uncle in cat years.That's why he gets the nickname(绰号) Uncle Cat.
Uncle Cat is a lazy cat.He often half shuts his eyes and lies in the sun.It makes him look relaxed and peaceful.He also enjoys himself in a basket,so he has another name:Basket Cat.
  Uncle Cat is clever.He knows exactly how to make himself look cool-to wear a pair of sunglasses.From hats to flowers,Uncle Cat likes everything that makes him a different cat.
  Uncle Cat's owner likes to take pictures of Uncle Cat.To his surprise,these photos are very popular on the internet.They make people from all over the world to know and love this cute cat.
  Recently,a big earthquake happened in Uncle Cat's hometown.But don't worry.Uncle Cat is also a lucky cat.He is safe and sound.That means there will be more photos of Uncle Cat on time and he will soon bring us more fun!

36.What do you know about Uncle Cat's looks?A
A.He is a fat white cat.
b.He is already nine years old.
C.He is a lonely cat.
D.He lives in the country of Japan.
37.The main reason why Uncle Cat is called Basket Cat is thatC.
A.He often half shuts his eyes.
b.He always lies in the sun.
C.He enjoys himself in a basket.
D.He looks relaxed and peaceful.
38.People from all over the world get to know and love Uncle CatB.
A.during a big earthquake.
b.on the Internet.
C.from photo collections.
D.in the newspaper.
39.Which of the following can best explain"Uncle Cat knows exactly how to make himself look cool"?A

分析 谁是猫世界的超级明星?它必须是猫叔叔.猫叔叔是一只住在日本乡村的胖白猫.他已经九岁了,在猫的年龄里和我们50岁的叔叔一样大.这就是为什么他得到的绰号是猫叔.猫叔叔是一只懒惰的猫.他常常半闭着眼睛躺在阳光下.这让他看起来很轻松,也很平静.他也喜欢在一个篮子里,所以他有另一个名字:篮子猫.猫叔叔很聪明.他很清楚如何让自己看起来很酷,戴着一副墨镜.从帽子到花,猫叔叔喜欢所有的东西,这让他成为一只与众不同的猫.猫叔叔的主人喜欢给猫叔叔拍照.令他惊讶的是,这些照片在互联网上很受欢迎.他们让全世界的人都知道和喜爱这只可爱的猫.最近,一次大地震发生在猫叔叔的家乡.但不要担心.猫叔叔也是一个幸运猫.他安全可靠.这意味着有更多的猫叔叔的照片,他很快就会给我们带来更多的乐趣!

解答 36.A  细节理解题.根据语境Uncle Cat is a fat white cat living in the countryside of Japan.可知猫叔叔是一只肥白猫.故选:A
37.C  细节理解题.根据语境He also enjoys himself in a basket,可知猫叔叔被称为"篮子猫"的主要原因是他喜欢待在篮子里.故选:C
38.B  细节理解题.根据语境To his surprise,these photos are very popular on the internet.They make people from all over the world to know and love this cute cat.可知全世界的人都在网上认识并喜爱猫叔叔.故选:B
39.A  细节理解题.根据语境He knows exactly how to make himself look cool-to wear a pair of sunglasses.From hats to flowers,Uncle Cat likes everything that makes him a different cat.可知他很清楚如何让自己看起来很酷,戴着一副墨镜.从帽子到花.故选:A

点评 本题考查逸闻趣事类阅读.本文叙述了一只猫的名称的由来以及它的生活习性.在阅读故事类短文时,应理解文章的深层含义,也就是它的主题.在此需要注意的是,现在的阅读理解题在测试事实类的理解题的同时,往往有一道推理类理解测试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.找出画线部分读音不同的单词(  )
A.foundB.soupC.mountainD.around

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Would you mind turning up the music?
--_______________.Dad is sleeping now.(  )
A.Sorry,I can't do itB.OK,I'll do it
C.No,not at allD.Yes,please

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Who taught you Japanese?
-Nobody,I learned it by ______.(  )
A.myselfB.myC.me

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.  As we know,all living things have to eat food.For a man,a tiger,a fish,a bird,or even a worm,food is necessary.Generally speaking,all living things are sure to die without food.In every part of the world,many different kinds of animals share living places and live in communities (群落) together.They are connected in a food chain (链).
  Within a food chain,some living things are producers and some are consumers (消费者).Plants are producers because they use sunlight,soil and other things to make their own food.Animals are consumers because they have to eat other animals or plants.
  There are four different kinds of consumers in the animal kingdom.A carnivore is an animal that only eats other animals.An herbivore is an animal that only eats plants.An omnivore is an animal that eats both plants and animals.A scavenger is an animal that eats dead animals.
  Look at the picture.It is an example of a food chain.The food chain shows the order that animals eat each other in a community.In the picture,you can see what animal or plant is food for another animal.See?A leaf is food for a grasshopper,which then becomes food for a hungry mouse.The mouse is food for a snake.The snake is eaten by an eagle.In this way,all of these animals are connected.

根据上文内容判断正 ( T ) 误( F )
51.The main idea of the passage is"Four kinds of consumers".F
52.The underlined word"scavenger"means in Chinese"腐生动物".T
53.The food for a mouse according to the picture is a grasshopper.T
54.All kinds of animals share their living places with others.F
55.There are some living things which don't need to eat food.F.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Claude didn't do much homework,________ he still passed the exam.(  )
A.forB.orC.andD.but

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.--How can I ______ well with my lessons,Dad?
--Practice makes perfect.(  )
A.work onB.hold onC.get onD.keep on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Tell him                the teacher and                the window.(  )
A.to listen to; not look out of
B.to listen to; not to look out
C.to listen to; not to look out of
D.listen to; don't look out of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-We have done a lot to make our city cleaner,but it's still not enough.
-So we should do______ to improve it.(  )
A.lessB.higherC.laterD.more

查看答案和解析>>

同步练习册答案