精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.
 Air has no smell.Air has no taste.
But when the wind blow,
You feel it on your face
 Look at a kite
Or a plane in the air.
How do they stay there?
They ride on air.
 How does a balloon
Rise in the air,
And lift people up?
It uses hot air.
 We need air to breathe.
We need air to survive.
And when we breathe it,
It helps us alive.
根据短文内容,选出一个最佳答案填入题前的括号内.
86.Brides on air
A.A bike 
B.A plane 
C.A fish  
D.A and B
87.When can you feel air on your face?D
A.When you take a plane  
B.When you smell it 
C.When you taste it.
D.When the wind blows.
88.A balloon can lift people up withB.
A.cool air 
B.hot air   
C.gentle wind  
D.strong wind
89.What does survive mean in Chinese?C
A.服务   
B.挥动  
C.生存  
D.保留
 90.Which of the following statements is WRONG?A
A.We can smell and taste air.
B.We can't live without air.
C.Air is very important to us.
D.Air keeps us live on the earth.

分析 全文大意:
空气无气味.
空气没味道.
但当风吹过,
感觉在脸上.

看着那风筝,
或空中的飞机.
他们怎能在那里?
因为飘浮在空气上

一个热气球
如何升上天,
还要载上人?
热气来帮助.

我们需要空气来呼吸.
我们需要空气来存活.
我们呼吸空气,
它让我们存活.

解答 答案:
86、B         细节理解题       根据Look at a kite or a plane in the air.How do they stay there?They ride on air.可知诗中提到风筝和飞机飘浮在空中,结合选项,只有B项符合题意,故选B
87、D          细节理解题       根据But when the wind blows,You feel it on your face可知但当风吹过,感觉在脸上.故选D
88、B          细节理解题      根据How does a balloon?And lift people up?It uses hot air可知通过热空气使热气球把人们带到天空,故选B
89、C          词义猜测题      根据We need air to breathe.We need air to survive.And when we breathe it,It keeps us alive我们需要空气来呼吸.我们需要空气来…我们呼吸空气,它让我们活着.可推知survive的意思和 alive意思相近,强调空气的重要性,结合选项应该是生存,故选C
90、A          推理判断题       根据Air has no smell.Air has no taste可知空气无气味.空气没味道,结合选项AWe can smell and taste air.意为"我们可以闻到空气的气味,品出空气的味道."与诗中表达的意思不符,故判断该项错误,故选A

点评 本文主要是细节题和推理题,答题时在文章找到对应的地方,用笔进行标记,这有利于后期有时间检查时可以立刻找到答案的位置.仔细理解作者所讲的意思,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.You have often looked into a mirror(镜子),of course,But you haven't seen the real picture of your face yet.And why couldn't you see it?When you look into a mirror.You don't see your face as other people see it.You see a reversed picture.If you close your left eye,your picture closes its right eye.If you touch your right ear with your right hand,your picture touches its left ear with its left hand.
If you have two small mirrors,you can see you faces as your friends see it.You hold the two mirrors at right angles(角度)to each other and look into them.After some practice you will be able to see the real picture of your face.
Now close your left eye and your picture closes its left eye too.Touch your right ear with your right hand and your picture touches its right ear with its right hand!This is because each mirror reflected(反射)the picture in the other mirror,So you see a reversed picture of a reversed picture,which of course,is the same as the real picture.

根据短文内容,选择最佳答案,并在答题卡上将选定的答案标号涂黑.
66.When you look into a mirror,you couldn't seeC.
A.your face as others see it
B.the picture of yourself
C.the picture of your face
D.the picture of your eyes
67.What does the underlined word"reversed"mean in this passage?B
A.相同的
B.相反的
C.模拟的
D.虚拟的
68.According to the first paragraph of the passage,if you close your left eye,your picture in the mirrorD.
A.touches its left ear
B.closes its left eye
C.touches its right car
D.closes its right eye
69.Which of the following pictures is right according to the second paragraph of the passage?B
(M=mirror,P=person)

70.We can learn something aboutCfrom the passage.
A.body language
B.physical education
C.optical illusions
D.television invention.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.一          good news!Li Na won the French Open.
一Yeah,all of us take pride          her.(  )
A.What a; ofB.What; inC.How a; ofD.How; in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.I don't like vegetables,     my mom does.(  )
A.andB.butC.soD.or

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Every year,_____ people go to visit their factory(  )
A.a thousand ofB.thousandsC.thousand ofD.thousands of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Thank you for the delicious dinner.(  )
A.Don't say thatB.It's nothing
C.I don't think it's goodD.I'm glad you enjoyed it

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-Could you please look after my little dog for me while I'm away?
-                                .(  )
A.No,you can'tB.Never mindC.With pleasureD.You're welcome

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.There are sixty minutes in __________hour.(  )
A.aB.anC.the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Which of the following is caused by the earth's turning around the sun?(  )
A.The rising and setting(落下) of the sun and moon.
B.The change of spring,summer,autumn and winter of the year.
C.The change of the day and night.
D.The time in the east is earlier than that in the west.

查看答案和解析>>

同步练习册答案