精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.It was a Christmas night.I was an unlucky nurse who had to work on such a beautiful festival.When I was complaining(抱怨)about it,three people appeared at my desk-a tired woman and two children.
"Are you all sick?"I asked doubtfully because they seemed all right.
"Yes,"the woman answered weakly and lowered her head.
But when they started to present their problems,things became unclear.One child had a fever,but his temperature was OK.The other child had an earache,but she could not tell me which ear hurt.It seemed that the mother was pretending(假装)to cough.
Something was wrong.But I only explained that it might take a while before a doctor could meet them."Take your time,please,"said the mother.I checked their charts-no address.Suddenly I knew,they were homeless while the hospital was warm.
The family huddled(蜷缩)together under the Christmas tree,smiling and talking with each other sweetly.Quietly,I went back to the nurses'station and told them what happened in the waiting room.It was just like God sending us a gift on Christmas Day.The nurses'station suddenly came back to life.All the nurses went into action for"a Christmas emergency(急诊)".
We took out our meals for our Christmas"patients".We also put together oranges and apples as presents.We tried to  exceed the needs of a family who only wanted a warm place on Christmas night.Later,the little girl kissed me and said,"Thanks for being our angel(天使)."

56.Before the family appeared in the hospital,the writer was veryB.
A.proud        
B.unhappy       
C.pleased
57.The family came to the hospital becauseC.
A.they came to visit a patient
B.they were all sick  
C.they were homeless
58.The nurses offered the family meals and gifts in order toA.
A.make them feel at home 
B.make them leave    
C.make them feel upset
59.What does the underlined word"exceed"in this passage mean?B
A.降低            
B.超出             
C.拒绝
60.From the story,we learn thatC.
A.homeless people often tell lies
B.a hospital is a good place to spend Christmas night
C.we should always be friendly and kind to those in need.

分析 文章大意:本文叙述了作者是一名护士,她在医院遇到了一家来医院取暖的人,护士们都伸出援助之手来帮助他们,使他们度过了一个温暖的圣诞节.

解答 56-60 BCABC
56题答案:B 细节理解题.根据第一段When I was complaining(抱怨)about it,three people appeared at my desk-a tired woman and two children.可知,当一家人出现的时候,作者感觉不高兴,故选B.
57题答案:C 细节理解题.根据第三段Suddenly I knew,they were homeless while the hospital was warm.可知,作者推知这一家人是无家可归的人,故选B.
58题答案:A 细节理解题.根据文中的第六段We tried to exceed the needs of a family who only wanted a warm place on Christmas night可知,护士给这一家人一些食物和水果,让他们感觉到这里的温暖,故选择A.
59题答案:B 词汇题.根据第六段We also put together oranges and apples as presents.We tried to exceed the needs of a family who only wanted a warm place on Christmas night.这一家人仅仅要的是温暖的地方,而护士们却给他们一些食物和水果,超过了他们所需的东西,故选择B.
60题答案:C 细节理解题. 根据最后一段Later,the little girl kissed me and said,"Thanks for being our angel(天使)."之后那个小女孩吻了我并说谢谢你成为我们的天使,可以知道我们应该对有需要的人友好及和蔼,故选择C.

点评 文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Can you play _______ violin?
-No,I can't.But I can play _______ baseball.(  )
A.the; theB./; theC.the;/D./;/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Sam spends two hours _______ his homework every day.(  )
A.to doB.doingC.do

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

10.What do you think our life (26)B like in the future?I think each family will have a robot.The  robot will(27)C like a human.You can ask it (28)D everything for you.It will serve you twenty-four hours a (29)A and never rest.It can talk with you when you(30)Cbored.It is a difficult question that you don't know whether(是否)it is a human or a robot when you meet it on the street.
People will spend (31)A time working and have more time to travel.The cars in the future will(32)C fly freely in the sky(33)D every car will have wings with it.Robots will(34)B you to any place you want to visit.(35)C the cars will be very safe because the robots will drive them for you.

26.A.will is      B.will be       C.will         D.is
27.A.dress        B.sound         C.look         D.feel
28.A.does         B.do            C.doing        D.to do
29.A.day          B.week          C.month        D.year
30.A.let          B.have          C.get          D.play
31.A.less         B.fewer         C.more         D.little
32.A.can          B.could         C.be able to   D.are able to
33.A.if           B.though        C.so           D.because
34.A.ask          B.take          C.tell         D.turn
35.A.Take         B.Takes         C.Taking       D.Took.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.看音标,写单词['beibi]baby.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.You may open your electronic mail and find information about how to buy medicine,cheap airline tickets,books and,of course,computers and computer products(产品).But the use of electronic spam(垃圾邮件) to(72)sell products has become a major problem to many people as it makes computer (73)communication more difficult.
Many companies who want to send a lot of advertising may (74)use the services of a"spammer".A spammer is a (75)person or company that uses computers to send out millions of copies of the same sales information.Spammers find e-mail(76)addresses from websites,news groups and"chat rooms",where people send (77)messages to each other.Most spam is sent by companies that try to get you to buy their products.Some of these are (78)honest companies that offer good products for fair prices.These companies can offer their products for a(79)lower price than you might find in a store.(80)However,much of the spam on the Internet is sent by criminals trying to sell products that do not exist(存在) or offer things they will not (81)provide.They are only interested in stealing your money.One country in Africa has become famous for the criminals who try every known trick to cheat people.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Five years ago,my mother gave birth to a brother for me when I was 8.I have learned a lot from getting along with him.
After he was born,I almost became a babysitter.I had to amuse him after school.I would make faces and sing to him when he was crying.Sometimes I even carried him everywhere in our yard to refresh him while my parents were busy.What I liked to do best was to feed him when looking after him.How cute he was as he tasted his favorite food!My parents often praised me happily.As an elder brother,you've made contributions to looking after your younger brother."
I have got happiness from sharing.When I was young,I was the only child in my family.I could get what I wanted from my parents and get my parents'whole love.I was a"Little Emperor".
But now,as long as I get something good,I will share it with him.I remembered the year when he was three,he was fond of Rubik cubes(魔方)I bought one for him with my lucky money as a birthday present.When he got the toy,he was so happy that he laughed,hugged me and said,
"Brother,I love you!"
Thanks for spending these years together with my family.It has taught me what responsibility means,what unselfishness means and what friendship means.Not only should I look after myself,but also I should pay attention to my family and my friends.

56.The underlined word"amuse"in the second paragraph meansB.
A.开他玩笑     
B.令他开心      
C.令他生气      
D.令他讨厌
57.When looking after his younger brother,the writer did the following EXCEPTD
A.carrying him everywhere                   
B.making faces and singing to him
C.feeding him                              
D.telling stories to him
58.How old was the writer when he bought the birthday present for his younger brother?C
A.3.  
B.8.
C.11. 
D.13.
59.Before his younger brother was born,the writerB.
A.was a babysitter in his family              
B.was a"Little Emperor"in his family
C.cooked for his family                  
D.bought a Rubik cube for himself
60.If you have a brother or a sister in your family,you might learn to beAfrom the passage.
A.responsible       
B.selfish         
C.lonely            
D.puzzled.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.You can be proud of yourselves,even if you can only make one or two of these green changes.The goal here is to limit carbon dioxide and other greenhouse gases,which are closely connected to the big problem of global-warming(全球变暖).
WAY 1:Bring your own cup to Starbucks.You'll get a 10-cent discount,and it's one less paper cup to end up in a dustbin.The store won't create more waste when they throw away a cup.
WAY 2:Turn off your computer.When in standby mode,your PC is still using energy.Turning off a monitor(显示器) for 40hours a week may only save $ 5a month,but it reduces CO2by 750pounds.
WAY 3:Reuse plastic bags.Instead of throwing away 100billion plastic bags a year,try and get a second,third,or tenth use out of them.Better yet,next time you shop,try a reusable bag.The amount of oil it would take to make just 14plastic bags would run your car for one mile.
WAY 4:Use recycled paper in the bathroom.Most of the toilet paper we use is made from trees found in forests.If every family replaced(替换) one roll of toilet paper with a recycled one,424,000trees would still be standing.
WAY5:Plant a tree.Adding green to your garden is beautiful and earth-pleasing.Just one tree will help make cleaner air and save the environment from 5,000pounds of hot carbon dioxide each year.
51.How many ways are mentioned(提及) in the passage?D
A.Two.
B.Three.
C.Four.
D.Five.
52.What will happen if our PC is turned off when it isn't in use?B
A.It will help to save a large amount of money.
B.It will help to reduce a great deal of CO₂.
C.It will save the amount of oil that runs your car for a mile.
D.It will be like planting 1.7million areas of new trees.
53.Which ways suggest recycling or reusing of things?A
A.Ways 3 & 4.
B.Ways 2 & 3.
C.Ways 3 & 5.
D.Ways 2 & 4.
54.How do these ways do good to our environment?C
A.They all help reduce the use of energy like electricity.
B.They all cut down the number of the use of paper.
C.They all produce less greenhouse gases as a result.
D.They all help protect our trees and forests.
55.What is the best title for the passage?B
A.Ways toSave Money
B.Ways to Be Earth-Friendly
C.Ways to End Global-Warming
D.Ways to Limit Carbon Dioxide.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.我们不准带食物到教室,因为我们必须保持教室干净.
We mustn'tbring foodto the classroom.Because we mustkeep the classroomclean.

查看答案和解析>>

同步练习册答案