精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Breakfast is very important.It's one of the most important meals of the day.To help healthy everyone should always eat a good breakfast.Eating the right food is good for our health.We may have eggs,bread,milk,etc for breakfast.
Many fathers and mothers don't get their children to eat breakfast because they don't have breakfast themselves,it's bad for their health.
Without breakfast children may not grow as fast as they should and may not study and play as well in school in the morning as they could.They can be often ill,and when they are ill,it'll take them longer to be in good health again than it takes children with good health habits.
Without food the body will stop working.Nobody will live without food.
41.Which meal is the most important?B
A.supper
B.breakfast
C.lunch
42.What can we have for breakfast?C
A.fish and rice
B.coffee and eggs
C.bread,eggs and milk
43.Who are often ill?A
A.the kids who don't eat breakfast.
B.The kids who have a good breakfast
C.the students
44.Which of the following is NOT true?B
A.People can't live without food
B.Breakfast is as important as the other two meals of the day.
C.Children without breakfast may not study as well as children with breakfast in the morning
45.In this passage the writer wants to tell usC.
A.how to eat breakfast
B.parents may not have breakfast
C.breakfast is important for us.

分析 这篇短文主要介绍了吃早饭的重要性以及不吃早饭的不利,最后作者建议人们养成一个吃早饭的好习惯.

解答 答案:41.B  细节理解题.根据第一段第一行句子Breakfast is very important.It's one of the most important meals of the day.早餐是非常重要的,它是一天中最重要的一餐之一,可知结合选项,早餐是最重要的.故选B.
42.C  细节理解题.根据第一段最后一句We may have eggs,bread,milk,etc for breakfast.对于早餐我们可以吃鸡蛋,面包,牛奶等.可知可以吃鸡蛋,面包,牛奶.故选C.
43.A  细节理解题.根据第三段句子Without breakfast children may not grow as fast as they should and may not study and play as well in school in the morning as they could.They can be often ill,如果没有早餐,孩子们可能不会像应该长得那样快,也不可能早上在学校里学习和玩耍,他们可能经常生病,可知说的是不吃早餐的孩子.故选A.
44.B 细节理解题.根据最后一段最后一句Nobody will live without food.没有食物,人就活不下去.和第三段句子Without breakfast children may not grow as fast as they should and may not study and play as well in school in the morning as they could.They can be often ill,如果没有早餐,孩子们可能不会像应该长得那样快,也不可能早上在学校里学习和玩耍,他们可能经常生病,可知没有说早餐和一天的其他两餐一样重要.故选B.
45.C   主旨归纳题.根据这篇文章内容及其第一段第一行句子Breakfast is very important.It's one of the most important meals of the day.早餐是非常重要的,它是一天中最重要的一餐之一,可知早餐对我们很重要.故选C.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.The world is getting bigger,or at least fatter.Recent studies show that more and more people are living an unhealthy life.(76)Csofa potatoes are people who spend too much time in front of the TV and eat too much junk food.Now,there is also a new kind of people,namely the"mouse potato".(77)F Why are we becoming potatoes?(78)EWe don′t have as much time to prepare and eat food as we used to.Fast food restaurants are everywhere and supermarket shelves are filled with ready-made or prepared dishes.(79)B But they make it more difficult for us to control what we eat.(80)G In this way,we will be healthier and have more energy to enjoy the good things in life.A healthy diet should give us the calories (卡路里) we need but not contain too much fat and sugar. A balanced diet with exercise is the recipe (食谱) for a healthy life.And remember,it is better to eat a potato than to be one.
A.We can′t eat junk food.
B.Of course,not all of these are bad for us.
C.We are becoming sofa potatoes.
D.We should choose the delicious food.
E.One reason is our modern way of life.
F.They sit in front of the computer all day and eat junk food.
G.To be healthy,we should make good choices about what we eat.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-What a ___!You must clean up your room,Li Lei.
-Sorry,Mum.I'll do it now.(  )
A.jobB.pityC.messD.hobby

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Are these______ books?
-No,they are not_______.They are Molly's.(  )
A.your; myB.your; mineC.you;mineD.D

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.---Lily,why are you still here?School has been over for half an hour.
---I ________ my task yet.I still need an hour to finish it.(  )
A.won't finishB.didn't finish
C.haven't finishedD.hadn't finished

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Icouldn't help taking photos (情不自禁地拍照) with the pandas because they looked so lovely.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

12.at all,her,like,doesn't,physics
She doesn't like physics at all.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Reporter:Hello!I'm a reporter.May I ask you some questions?
You:Sure,please.
Reporter:Do you like surfing the Internet?
You:(61)Yes..
Reporter:Where do you usually surf the Internet?
You:(62)At home.
Reporter:How many hours do you spend on the Internet each time?
You:(63)One hour.
Reporter:What do you usually do on the Internet?
You:(64)Play the computer games and find out some information.Reporter:How do you like the Internet?
You:(65)I think it is useful.Reporter:My questions are over.Thank you.
You:You're welcome.

查看答案和解析>>

同步练习册答案