A boy and his father were walking in the mountains. Suddenly the boy fell, hurt himself, and cried, “Ah!” To his surprise, he heard the voice repeating, somewhere in the mountain, “Ah!” Then the boy shouted. “Who are you?” He received the answer, “Who are you?” He got angry at the answer, so he shouted, “Foolish (愚蠢的)!” He received the answer, “Foolish!”
He looked at his father and asked, “What’s going on?” His father smiled and said, “My son, listen.” And then he shouted to the mountain, “I love you!” The voice answered, “I love you!” Again the man shouted, “You are the best!” The voice answered, “You are the best!”
The boy was surprised, but did not understand. Then the father explained, “People call this ‘Echo’, but really this is life. It gives you back everything you say or do. Our life is just a reflection (反映) of what we have done. If you want more love in the world, have more love in your heart. If you want to be successful, work hard. This can be used in everything in life. Life will give you back everything you have given to it.”
1.At first the boy cried because _________.
A. he hurt himself and felt bad
B. he wanted to give himself a surprise
C. he felt it was so quiet in the mountain
D. he hoped his father would help him
2.When the boy heard the voice repeating, he felt _________.
A. happy B. afraid C. angry D. sad
3.The father shouted to the mountain to _________.
A. find out who was repeating his voice
B. play a joke on other people in the mountain
C. show more examples to his son before giving him the answer
D. let his son know whose voice was louder
4.The word “Echo” means _________.
A. 回音 B. 低语 C. 风声 D. 山谷
5.From the story we know _________.
A. the boy didn’t like others’ voice at all
B. the father had his own way to teach his son
C. it is not polite to repeat others’ voice
D. the boy and his father were very tired
1.A
2.C
3.C
4.A
5.B
【解析】
试题分析:这篇短文介绍了爸爸在给孩子讲述回声这一现象时,又进一步对孩子进行了人生的教育。意在警示孩子自己想要得到什么回报就要付出同样的努力。
1.细节理解题。根据短文第一段Suddenly the boy fell, hurt himself, and cried,可知,孩子哭的原因是跌倒之后疼痛导致的;故选A。
2.细节理解题。根据短文第一段中男孩的反应Then the boy shouted,及He got angry at the answer, so she shouted, 可知,他认为自己受到了笑话才生气的;故选C。
3.细节理解题。根据短文第二段The father smiled and said, “My son, listen,” And then he shouted to mountain可知,爸爸是通过实际行动和更多的实例来向孩子解释这一道理;故选C。
4.细节理解题。词义猜测题。根据短文第一段中的he heard the voice repeating及后面的叙述可知,Echo指的是回声现象,即声音的重复;故选A。
5.推理判断题。根据短文最后一段,可知爸爸在给孩子讲述回声这一现象时,又进一步对孩子进行了人生的教育,由此可知,爸爸通过自己独特的方式来教育孩子。故选B。
考点:教育类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏无锡南长区七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:句型转换
句型转换 (本大题共5分,每格0.5分)
1.I like watching films in my free time. (同义句转换)
I like watching films when I __________ free.
2.My cousin always goes to school by bike with his friends. (同义句转换)
My cousin always __________ __________ school with his friends.
3.He does some shopping with his parents after school. (改成否定句)
He___________ ___________ ___________ shopping with his parents after school.
4.His mother dislikes watching TV after supper. (划线提问)
___________ __________ his mother ___________ ___________ after supper?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏无锡玉祁初级中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
--- Would you like_______ cakes?
----No, thanks. I just want ________bread.
A. some, little B. some, a little
C. any, few D. any, a few
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏无锡玉祁初级中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
A. young B. ground C. house D. Trousers
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏无锡滨湖八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
缺词填空 先通读下面的短文,掌握其大意,然后根据短文内容和所给首字母,在空格内填入一个适当的词,使短文意思完整。所填单词在答卷横线上必须完整写出。
(本大题共5分,每格0.5分)
Tom arrived at the bus station early for the Paris bus to go to work. The bus for Paris would not leave u 1. five to twelve. He saw a lot of people waiting in the station. Some were standing in line; others were w 2. around. There were a group of students. Their teacher was trying to k 3. them in line. Tom looked around but there was no p 4. for him to sit.
He walked into the station cafe. He looked up at the clock there. It was only twenty to twelve. He took a s 5. before a large mirror on the wall. Just then, one of Tom’s workmates came in and s 6. with Tom.
“What time is your bus?” asked Mike.
“There’s still much time left,” answered Tom.
“Well, I’ll g 7. you some more coffee then,” said Mike.
They talked while drinking. Then Tom looked at the c 8. again. “Oh, It’s going backward!” he c 9. . “A few minutes ago it was twenty to twelve and now it’s half past eleven.”
“You’re looking at the clock in the mirror,” said Mike. Tom was so sad. The next bus was not to leave for a 10. hour. Since then, Tom has never liked mirrors.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏无锡滨湖八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
---- I’m feeling so tired now.
---- _________ stop and have a rest?
A. What about B. Why not you
C. Why don’t D. Why not
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏无锡滨湖八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Miss Tang has no _________ of time. She is often late for meetings.
A. interest 兴趣; B. Idea 主意;
C. sense感觉; D. plan计划
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏无锡滨湖九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
— Jim, remember to return this book by Friday.
— ________.
A. Got it B. Good luck
C. That’s right D. It’s nothing
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏无锡滨湖中学八年级上高效课堂调研英语试卷(解析版) 题型:单项填空
My father always looks at me_________ when he feels _________.
A. happily, happy B. happy, happily
C. happy, happy D. happily, happily
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com