精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Friday,August 2nd                                                        Fine
We had some bread for breakfast today.It was delicious.We went to Tian'anmen Square in the morning.How beautiful!In the afternoon,we went swimming.It was very hot.I enjoyed teaching some kids to swim.
Saturday,August 3rd                                                     Cool
Today it was cool.We went to the Great Wall.It was very long and great.We were very tired and hungry in the evening.We ate a lot for dinner.I ate a large bowl of noodles,chicken,salad,and ice cream.The food was delicious.
Sunday,August 4th                                                     Rainy
It was rainy today,so we stayed in the camp.I wrote letters to my family and friends.At noon we ate hamburgers and salad for lunch.After lunch,we watched an action movie.It was exciting.

根据Tony的日记判断正(T)误(F).
46.Tony stayed in Tianjin for three days with his friends.F
47.Tony couldn't(不能)swim,so he didn't go swimming on Friday afternoon.F
48.Tony and his friends ate a lot because they were hungry after they came back from the Great Wall.T
49.Although(尽管)it was fine on Sunday,they stayed in the camp.F
50.Tony watched an exciting movie on Sunday evening.F.

分析 文章大意:
周五去了天安门.
周六去长城,回来去游泳,喜欢教孩子游泳.
周日中午饭后,我们看了动作电影.

解答 26.F,推理判断题,文中提到"Tian'anmen Square in the morning"去了天安门,可知是在北京,不是天津,此题错误.
 27.F,推理判断题,文中提到"I enjoyed teaching some kids to swim"喜欢教孩子游泳,所以自己会游泳,此题错误.
28.T,推理判断题,文中提到"We were very tired and hungry in the evening"从长城回来又累又饿,所以吃得多了点,因此此题正确.
29.F,推理判断题,文中提到"Rainy"周日是雨天,所以此题错误.
 30.F,推理判断题,文中提到"After lunch"周日中午饭后,我们看了动作电影,不是晚上,所以此题错误.

点评 对于判断对错题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Could you tell me _________ the floor without any help?(  )
A.how did he cleanedB.what did he clean
C.how he cleanedD.what he cleaned

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.配对阅读.左栏是五个人物的相关信息,右栏是七个网站的介绍.请为每个人选择合适的网站,并将答案写在题前的括号内.
D(91)Michael enjoys cooking for his family,but he can't cook well.
A( 92)John is no  t good at English.He wants to improve his English.
G(93)Jimmy is a good volleyball player in the school team.But he prefers playing in the water to playing on the ground.
E (94)Jenny is a beautiful girl.So she always cares about her own weight.She doesn't want to be heavy.She always does exercise to keep fit.
B (95)Henry wants to be a famous painter when he grows up.So if he has time,he will go out and draw some pictures.
A.www.engzone.com
A site that teaches English grammar,words,reading and writing activities.Also lots of jokes in English.
B.www.theartprofe.com
A free art course.A good painter is good at helping students improve their Chinese painting skills.
C.www.globalstu.com
There are many Chinese and English jokes.If you are free,you can search this site and remember these jokes.Also,there is a teacher who tells you how to be a funny person.
D.www.goodcook.com
This is a site of the cook.There are some cooks from all over the world.You can learn to make delicious food.Perhaps you will be a good cook later.
E.www.hos.com
Funny and good volunteers are welcomed to search the site.If you want to know something about medicine and the hospital,this site will fit you.It will help you keep healthy and fit.
F.www.spo.com
Do you love sports?If you do,you will fall in love with our site.Because you can find lots of information about sports on this site.You can read some news about the famous sports now in the world.
G.www.wasp.com

Do you love water sports?If you do,perhaps you will like this site.Because it introduces popular water sports and water sports stars.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.He was stopped when he tried to_______ on the queue.(  )
A.push inB.turn inC.give inD.come in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Western peopleavoid (避免) talking about age,weight or money.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.---Oh,so many people are standing outside the hall.________ will the concert begin?
---________ seven o'clock.(  )
A.How long; Not untilB.How soon; Until
C.How soon; Not untilD.When; Until

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Dr.Li is too tired.He needs            (  )
A.have a good restB.to work hard
C.to have a good restD.work hard

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.I think the best way _____ is taking part in(参加)outdoor activities.(  )
A.to relaxB.relaxingC.relaxedD.relaxes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.My father decided _____ any more.(  )
A.to smokeB.to not smokeC.smokingD.not to smoke

查看答案和解析>>

同步练习册答案