精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.2014 is the year of horse in China.Do you know anything about the horse?
The horse is strong and runs very fast.He's a useful and hard-working animal.The horse learns to know his master(主人) soon.He loves his master,even after his master has died.Here's a story about such a horse.In a war,the master was killed,and fell from his horse.When his body was found some days later,the horse was still standing beside it.During that long time,the horse didn't leave the body of his master,without food or water,in the coldest weather,driving away the birds that might eat it.Wasn't be a great animal?

51.The horse is aCanimal to man.
A.strange              
B.lazy                 
C.useful              
D.small
52.When the body of the master was found,the horse wasD.
A.going away                                 
B.eating grass beside it
C.drinking water                              
D.still standing beside it
53.The story probably took place inD.
A.spring                  
B.summer            
C.autumn            
D.winter.

分析 2014年是中国的马年.你知道关于马的故事吗?马很强壮跑的也快.他是一种非常有用而且任劳任怨的动物.马很快就认识了它的主人.它非常爱它的主人,甚至在主人死了以后仍然这样.这里有一个故事讲述的就是这样一匹马.在战争中,主人被杀死了,从马上掉了下来.当他的尸体几天以后被发现的时候,那匹马仍然站在他旁边.在那段长的时间里,那匹马从来没有离开它主人的身体,不吃也不喝,在寒冷的天气里驱赶着想吃它主人尸体的小鸟.它难道不是很伟大的动物吗?

解答 CDD试题分析:短文大意:这篇短文主要讲述了马是一种有用的动物,并讲述了一个关于马的故事.在战场上,主人战死,但是他的马多日过去了,不吃不喝的站在主人的身边,守护主人的身体不被伤害.
51.答案:C.细节理解题.根据The horse is strong and runs very fast.He's a useful and hard-working animal,可知马对于人类来说是一种有用的动物.故选C.
52.答案:D.细节理解题.根据When his body was found some days later,the horse was still standing beside it,可知这匹马仍旧站在他的主人的身边.故选D.
53.答案:D.推理判断题.根据in the coldest weather,可知这个故事可能发生在冬季.故选D.

点评 本篇是一篇社会文化类阅读短文,这篇短文主要讲述了马是一种有用的动物,并讲述了一个关于马的故事.在战场上,主人战死,但是他的马多日过去了,不吃不喝的站在主人的身边,守护主人的身体不被伤害.从这里学生可以学到一些做人的道理:动物们对人类都这么忠诚,我们人与人之间更应该以诚待人.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.The poor girl kept crying            she became tired and fell asleep.(  )
A.unlessB.ifC.untilD.after

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.The assistant won't let you ______ the cinema if you haven't a ticket.(  )
A.enterB.to enterC.entering

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-You didn't go to school yesterday,did you?
-_________,though there was a heavy rain.(  )
A.Yes,I didB.No,I didn'tC.Yes,I didn'tD.No,I did

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-Could I use your recorder for a few moments,please?
-________ I'm not using it.(  )
A.Come on.B.That's great.C.Go ahead.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-I was just in time to get there for the meeting.Thank you for lending me the bike.
-__________.(  )
A.That’s right.B.Of course not.
C.You’re welcome.D.The same to you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.With the help of computers,people will find it easier to keep the traffic            smoothly.(  )
A.to runB.runC.runningD.D、

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-             do you come to this sport club?I seldom see you here.
-Usually twice a month.I am a little busy in the office.(  )
A.How manyB.How soonC.How longD.How often

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.请你阅读下面一篇短文,完成信息记录卡.
A different way of learning is widely used in our English study.
Before class,we make study plans first.Then we look up the new words,listen to the recording and read the text.When we meet problems we can't solve by ourselves,we always write them down in our notebooks.
In class,we sit in groups to discuss the problems freely.The teacher always offers help when we need.After discussion,it's time for us to give a report to the class.We also make conversations in pairs and practice a lot.It's really good for our listening and speaking.
After class,we have less homework now so we can go to the library to read English books,magazines and newspapers.We can also surf the Internet for useful information.
In a word,we enjoy the new way we've studying.
Information Card
Main idea◆(71)A different way of learning is widely used in our English study.
ChangesBefore class◆look up the (72)new words and read the text
◆write down the difficult problems in the notebooks
In class◆discuss the problems (73)freely groups
◆make conversations in pairs and practice a lot
After class◆read English books,magazines and newspapers
◆surf the Internet for (74)useful information
Conclusion(结论)◆In a word,(75)We enjoy the new way we're studying.

查看答案和解析>>

同步练习册答案