【题目】阅读理解
| |
My favourite season… | |
| My favourite season is spring, because everything is getting new and fresh again. I like having picnics and taking photos with my friends. I don't like autumn, because I know that it's going to be getting cold soon. |
| Autumn is my favourite season. I love the changing of leaves. I like the colours. I love the autumn wind that blows the leaves around. And I often take a walk in that autumn air with a warm cup of coffee. My least favourite season is summer, because it's too hot. |
| I like summer best. It's very cool in my hometown, and it's nice to have a long and sunny summer. There are a lot of outdoor activities you can take part in, such as going camping. My least favourite is winter, because it's pretty cold, and you don't want to go outside. |
| My favourite season is winter, because there's a lot of snow, and it's very beautiful. When the countryside is covered with snow, it's perfectly white. Also, I love building snowmen with my friends. So I like winter. |
(1)Matt's favourite season is________ .
A.spring
B.summer
C.autumn
D.winter
(2)Where is Anna from?
A.The US.
B.Canada.
C.The UK.
D.Germany.
(3)What's the weather like in Neil's hometown in summer?
A.Wet.
B.Cool.
C.Windy.
D.Cloudy
(4)In winter, Kat loves________ .
A.going camping
B.taking a walk
C.building snowmen
D.having picnics
【答案】
(1)A
(2)D
(3)B
(4)C
【解析】本文以网页的形式介绍了来自四个不同国家的孩子最喜欢的季节,以及他们喜欢这些季节的具体原因。
⑴A细节理解题。根据来自英国的Matt介绍 “My favorite season is spring, because everything is getting new and fresh again.”可知,答案为A。
⑵D细节理解题。根据Anna / Germany判断,安娜来自德国,答案为D。
⑶B细节理解题。根据来自加拿大的Neil介绍“I like summer best. It's very cool in my hometown,”可知,答案 为B。
⑷C细节理解题。根据来自美国的Kat介绍“I love building snowmen with my friends. So I like winter.”可知,她最喜欢堆雪人,答案为C。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】任务型阅读
维生素对人体很重要,大家了解他们吗?请仔细阅读第1-5题中的五种维生素的介绍和A至F材料说明,匹配需要补充该种维生素的人。
| Vitamin A |
| The B vitamins |
| Vitamin C |
| Vitamin D |
| Vitamin E |
A. Emily often feels tired and seems to be lack of energy.
B. Jeff spent his summer vacation on the beach and got serious sunburnt.
C. Kate has poor eyesight and she can't see clearly at night.
D. Tony sometimes feels pains in his bones and he has loose teeth.
E. Linda feel nervous before the new people.
F. Luke is so careless that he often gets hurt. And it takes a long time for his wound to heal.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】金丝猴(golden monkey)是一种珍惜濒危动物,主要生活在我国西南部。请结合以下参考内容写一篇金丝猴的英语短文。![]()
参考内容:1. 形态特征:长相可爱,毛色金黄,尾巴(tail)几乎与身体同样长。2. 生活习性:主要生活在高山密林中。喜欢群居,与家庭成员一起玩耍,一起觅食。 爱吃树叶、花、果、有时也吃鸟蛋。3. 中国政府建立了多个自然保护区来保护金丝猴。
写作要求:1. 语言通顺,行文连贯,内容充实;2. 80词左右(标题与开头已给出,不计入总词数)。
Golden monkeys
Golden monkeys are one of the animals in danger.……
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】要求:1.以第三人称进行描述。2.使用相应的方位介词。3.书写规范。
参考词汇:wall墙,near在……附近,floor地板,kite风筝 4.50词左右![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Some of the greatest problems we face today are the destruction (破坏) of our environment. Brown clouds, polluted water, endangered wild animals.., these problems seem so huge.
So my family does what we can. We take cloth bags to stores instead of using plastic bags. We walk where we don't have to drive...
But does it do any good? When I am the only one in line at the market with cloth bags, am I doing any good? Does my walking to stores make any real difference to the world?
I recently learned something about flamingos (火烈鸟) which like to get together in groups of a thousand or more. Every year, when the time comes for migration (迁徙), a few of them first take off from the lake. But none of the others seem to notice, so the small group returns. However, the next day they try again. This time few more fly along with them, but most of them still pay no attention, so they return again. They try for several times. Every time a few more birds join in but, since the thousands of others still take no notice, the great migration plan is once more stopped.
Then one day something changes. The same small group of birds once again starts flying and a small number more join in just as before, then more. Finally, they all take flight and the migration really begins. What a spectacular sight it must be—thousands of flamingos taking off into the sky at once!
A few can make a difference. Even if you're the one to take the first step, and continue trying, others will someday take notice and together we will solve even our greatest problems.
![]()
【1】Where would you most probably read this passage?
A. A guidebook.
B. A movie poster.
C. A personal blog(博客).
D. A geology(地质) magazine.
【2】Why does the writer use cloth bags in stores?
A. Because he wants to do some good to the environment.
B. Because he thinks plastic bags are more expensive.
C. Because there are only cloth bags in stores.
D. Because all the people use cloth bags in stores.
【3】What does the underlined word "spectacular" in Paragraph 5 probably mean?
A. Frustrating. B. Surprising.
C. Terrible. D. Fantastic.
【4】 What's the writer's purpose of writing this article?
A. To show that the writer loves to see the migration of flamingos.
B. To tell readers to continue trying and it can make a difference.
C. To introduce a special kind of flamingo to readers.
D. To show that there're many problems in the world.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达(计15分)
今年的3.15晚会曝光了北京一麦当劳店将过期食品改换包装再次出售一事,引来舆论哗然,食品卫生安全再次成为人们关注的焦点。作为一名中学生消费者,该如何维护自己的权益,吃到放心的食品?请你根据下面提供的要点,给校报英语专栏写一篇80词左右的短文,并谈谈自己的看法(最少两点)。
![]()
注意:
1. 词数:80词左右,开头已给出,不计入总词数;
2. 应覆盖所有要点,可适当增加细节,使行文连贯;
3. 参考词汇:overdue过期的;go bad变质;invoice发票;Consumer Association消费者协会
Since the CCTV exposed the wrongdoings by a McDonald’s restaurant in Beijing, the safety of food has become a hot topic. What shall we do to fight for our rights and interests? _________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】We live on Planet Earth, the third planet from the sun. But think about this, what if we lived on the fourth planet from the sun—Mars? Earth and Mars both belong to the solar system. There are many things about them that are the same and different. Let’s compare them and think about how different things would be if we lived on Mars.
Facts | Earth | Mars | |||
Orbit(轨道) around the sun | Moves at about 99,999 kilometers per hour Takes 365 days to make one trip around the sun Earth always keeps the same distance from the sun | Moves at 87,226 kilometres per hour Takes 687 Earth days to make one trip around the sun Mars is not always the same distance from the sun. It is 205,996,032 kilometres from the sun when it is closest. It is 249,448,320 kilometres from the sun when it is furthest away. | |||
Seasons | Autumn | about 90 days | 146 days | ||
Winter | about 90 days | 160 days | |||
Spring | about 90 days | 199 days | |||
Summer | about 90 days | 90 days | |||
Length of Day | 24 hours | 24 hours, 7 minutes | |||
Gravity | A 45-kilogram person on Earth would feel 62% lighter in weight because there is less gravity at the Martian surface. That is about 17 kilograms. | ||||
Atmosphere | 21% oxygen | 95% carbon dioxide – no oxygen | |||
Number of Moons | One | Two | |||
【1】How many kilometers does Earth move every hour?
A.99,999. B.87,226. C.205,996,032. D.249,448,320.
【2】How many Earth days does it take Mars to make a trip around the sun?
A.365. B.322. C.687. D.1052.
【3】.On Mars and Earth, which season has the same length?
A.Spring. B.Summer. C.Autumn. D.Winter.
【4】A person feel lighter on Mars than on Earth because .
A.there is less gravity on Earth
B.there is less gravity on Mars
C.there is more oxygen on Earth
D.there is more oxygen on Mars
【5】The following facts are mentioned to compare Earth to Mars except .
A.Length of Day B.Numbers of Moons
C.Orbit around the sun D.Size of Earth and Mars
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】![]()
Hello! My name is Jim Green.Jim is my 【1】 name and Green is my last name. My 【2】 【3】 is 554-4937.This is my friend,Alice.Alice is her first name and Black is her 【4】 name.Her phone number is 【5】.And that is my classmate(同学). 【6】 is Jack Smith. 【7】 is his first name and【8】is his last name. 【9】 his phone number? Oh, 【10】 976-5485.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Have you ever recycled? To recycle is to take rubbish and make it into something new. Recycling is good for our planet because it makes litter into something that we can use again. Recycling also helps to clean up the litter that makes our streets look dirty.
All kinds of things can be recycled. The most common materials(材料) like glass, plastic, paper, metals, cloth are all recyclable. Sometimes these products are broken down to make the same kinds of products. An example of this type of recycling is using paper to make more paper. Garbage can also be broken down to make completely new items(物品) as well!
Some items, like glass, can be recycled forever(永远)! We can use glass items, then break them down and use them again and again. Aluminum(铝)cans are one of the most successful recycled metals. They can be recycled again and again and nearly 60% of all cans have been recycled.
The average(平均) family of four can produce nearly 2,000 pounds of garbage each year. As time goes on, we have fewer places to put all of this garbage in. Recycling is one way to limit(限制)the amount of garbage we need to put into the land.
The next time you toss a can or bottle into the dustbin, look to see if there is a recycling triangle on the label. It is the international sign for recycling. It means that the item you are going to throw in the dustbin could be recycled .
![]()
【1】To recycle is to ______.
A. Clean up the dirty things on the street
B.Find a land to put into the garbage
C. Make new things out of litter
【2】Which of the following is NOT TRUE in this passage?
A. Plastic, metals, cloth and paper can be recycled
B. Rubbish can also be used to make completely new items.
C. All things can be recycled forever
【3】What does the underlined word“toss” in the passage mean?
A. take away B. throw away C. give up
【4】Which of the following can’t be recycled?
A. Paper B. Cloth C. Battery
【5】The purpose (目的)of the passage is mainly ______.
A.To introduce more recyclable materials
B.To suggest a new way to change and keep garbage
C.To tell people the importance of protecting the environment.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com