精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.Who are the top students in school?Nowadays the best students are those who not only get high marks(分数),but also obey the rules and the behavior standards (标准) for middle school students.Here are some of the new rules and standards.
Tell the truth.Have you ever copied someone else's work in an exam?If you have,then don't do it again!That's not something an honest student should do.If you have played computer games for two hours in your room,don't tell your parents you were doing homework.
Learn to be loving and caring.Good students love animals and care for other people.
Learn to work together with others.It would be more fun when more people work together.Have you ever quarreled(吵架)with your teammates when your basketball team lost?Only working together can make your team stronger.Be friendly to the people you are with.Try to think of others,instead of only yourself.
Be open to new ideas.Have you ever thought that people could live on the moon?Perhaps you'll discover EarthⅡsomeday.Don't look down on new ideas.Everyone's ideas are important.You should welcome them,because new ideas make life better for everyone.
Use the Internet carefully.The Internet can be very useful for your studies.Some websites(网站)on the Internet aren't for kids,so make sure to visit the web pages that are good for you.You can use the web for fun or homework.

51.If you have copied someone else's work in an exam,you should.B
A.not tell anyone else      B.not do it again      C.let other students copy yours
52.The main idea of the Fourth paragraph is about.C
A.making the team stronger
B.what they should do at school
C.working together with others
53.If someone says that human beings will discover EarthⅡsomeday,which should you do?B
A.Laugh at it      B.Welcome it        C.Leave it alone
54.Good websites for children can.A
A.help them with their studies      B.do homework for them       C.make life easier
55.The passage mainly tells us how to.C
A.do more at school      B.care for others      C.be top students.

分析 译文:
谁是学校的尖子生?目前最好的学生是那些不仅得到高分,而且遵守规则和行为规范的中学生.这里有一些新的规则和标准.
说实话,你有没有在考试中抄袭别人的答案?如果你有,那就不要再做了!这不是诚实的学生应该做的事情,如果你在房间里玩了两个小时的电脑游戏,不要告诉你的父母你正在做家庭作业.
学会爱和关心他人,好的学生爱护动物也关心其他人.
学会与他人一起工作,当与更多的人一起工作将会更有乐趣.当你的篮球队输了你曾经和你的队友吵过架吗?只有共同努力,才能使你的团队更加强大.友好地对待和你共事的人,而不是只有你自己.
对新思想保持开放.你有没有想过,人们可以在月球上生活?也许在将来的一天你会发现地球2,不要看不起新的想法,每个人的想法都是重要的,你应该欢迎他们,因为新的想法让每个人的生活都变得更好.
谨慎地使用互联网.互联网可以对你的学习是非常有用的.互联网上的有些网站并不适合孩子,所以一定要确保访问对你好的网页,你可以使用网站来娱乐或做作业.

解答 51.B 细节理解题.根据Have you ever copied someone else's work in an exam?If you have,then don't do it again!可知如果你在考试中抄袭过别人的答案,那就不要再这样做了.故选B.
52.C 段落大意题.根据本段的中心句Learn to work together with others.可知这一整段的内容都是围绕这一中心展开的,强调团队合作的重要性.故选C.
53.B 细节理解题.根据关键句Be open to new ideas及You should welcome them,because new ideas make life better for everyone.可知对于新想法要保持开放的态度,要欢迎这种新想法,因为这可以让我们的生活变得更好.故选B.
54.A 细节理解题.根据The Internet can be very useful for your studies可推知好的网站可以帮助孩子们学习.故选A.
55.C 主旨大意题.根据Who are the top students in school?及Here are some of the new rules and standards可知这篇文章就是围绕怎么样才能成为尖子生从五个方面给我们介绍了一些新的规则和标准,所以这篇文章的大意就是告诉我们怎样才能成为尖子生.故选C.

点评 这篇文章主要介绍了在中学里如何成为尖子生的一些新的规则和标准.题目主要涉及细节理解方面和大意方面.做题前可先把文章速读一遍,了解大意,为做题做好准备;结合题目类型,细节理解题要从文中的相关处找到与问题有关的细节性的句子与答案相比对,选出与原文一致或相近的答案;大意题要注意找到段落和文章的中心句并联系全篇内容从整体上去把握.要做到具体问题具体分析.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Are you bored with your daily routine?Here are some things you should try before you are 18,because after that it's too late!
   Learn to swim                                     
   Actually this is so important it could save your life.If you can't swim well,you won't be able to do water sports like water skiing,surfing and diving.Even taking a boat trip will safe for you.Make sure you do it.
 Collect something
  One of the best hobbies forunder-18s is collecting things.You could collect Chinese  stamps,or you could collect things that make you remember what you've done,like cinema tickets for films.The best way to collect is to have a special album to put your collection in and to write what each thing means to you.That way you won't forget.
  Try at least one kind of team sport      
  Being a good team player is an important skill in life.You can't just think of yourself,but have to work with other people.Other advantages of team sports like basketball,foot-ball and baseball are that they keep you fit and healthy,and they are also greatfun.Teams usually have a good social life too-you'll go to lots of parties and make many friends.
  Write your family tree
  When you are young,get to know all the older people in your family and find out as much as you can about when they were young.Draw a family tree and make notes about each personso that you won't forget.

46.According to the passage,we should learn to swim because it couldA.
A.save our lives          
B.keep us fit and healthy        
C.make us work well with others
47.The best way to collect thing isA.
A.to have a special album              
B.to buy more stamps and tickets
C.to exchange them with your friends
48.Being a good team player can help youB.
A.think of yourself         
B.have a good social skill     
C.become a ball game star
49.In order not to forget the order people in your family,you shouldC.
A.go to lots of family parties
B.find something that they used
C.draw a family tree and make notes
50.The passage mainly tells us thatB.
A.hobbies play an important role in everyone's growth
B.you are supposed to try some things before you're 18
C.everyone should get into good habits when they are young.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.We Chinese sometimesborrow(借) words from English when talking.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.---How________ Li Ming writes!
Yes,he is the______ in our class.(  )
A.carefully,most carefulB.careful,most careful
C.carefully,carefulD.careful,careful

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.阅读匹配  阅读第56-60段材料,根据每段内容从A至E中选出恰当的标题.
(56)B
Song Zuying is the most famous soprano(女高音歌唱家) in China.In the eyes of the Chinese people,Song Zuying is the star of oriental art(东方艺术).She was born in a beautiful place-Guzhang County in West Hunan.In recent years,she has been awarded many highest prizes in various music contests.She loves her hometown and does a lot for the people there.
(57)A
Wen Jiabao is the premier(总理) of the world's most populous(人口众多的) country.But,millions of people would rather call him"grandpa".Always in plain(朴素的) jackets,he seems an ordinary old man with a kind smile.But in the face of disasters he has the power to pull together the whole country.
(58)C
Ding Cong,a famous cartoonist(漫画家) in China,died on May 26,2009.He started to draw cartoons more than seventy years ago,but he always called himself Xiao Ding of Little Ding.
He seemed to have a lot to learn in this world.His cartoons are humorous(幽默的) and interesting and loved by the old and the young in China.
(59)E
An 18-meter high"Olympic torch(火炬)"made of more than 110,000pots of flowers,the biggest"Olympic torch"in the world,is seen at the Liberation Park in Wuhan,Hubei Province.The"Olympic torch"was exhibited at the opening ceremony(开幕式) of the 2008Wuhan Flower Expo(展览会) to express local people's best wishes to this summer Olympic Games.
(60)D
Liu Qian is the only magician(魔术师) form Taiwan invited by Las Vegas and the Hollywood Magic Castle for performance(表演).When Liu Qian was 7years old,he started to study magic.The first magic he performed was to put a coin into his mouth and then take is out from his hindbrain(后脑).Now Liu's magic tricks have made the old art popular again,and made him the hottest magician in China.
A.The premier is our"grandpa".
B.The most famous soprano in China.
C.The cartoonist who was loved by old and young.
D.The famous magician from Taiwan.
E.The biggest"Olympic torch"in the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.It's a goal for millions and millions of families every year to keep the Christmas spending within a certain amount of money,but you can still afford the gifts because your loved ones will enjoy them.This concern (忧虑) is becoming greater and greater theses days.Even so,there are several things that you can do to help.
    Hit the sales. No one wants to get up at four o'clock in the morning and fight to get a good deal (交易) on Black Friday ( the first Friday at Christmas time).It's surely very difficult to pick up the courage and get out there in the cold for a good deal.But sometimes it can be well worth.Many retailers (零售商) offer specials all through the day.Some even offer online Black Friday specials,so we may still be able to get a great deal on Black Friday.
    Read advertisements regularly. Once the Christmas shopping season is coming,retailers will be hungry for business.They will try their best to get us into the store.Please read the weekly advertisements of sales among the major retailers from time to time.We may be lucky enough to find different prices for the same thing in different shops.
    Shop online.Some of us don't like running from store to store to get the best price on the perfect gift.Some of us don't like to go out in the cold at all,and then,we can do online shopping.
   The world of online shopping makes it possible for us to visit all the major retailers and some specialty stores on the Internet.We can find exactly what we are looking for at the best possible price without even having to leave the house.With traditional Christmas shopping,it will always take us a long time to wait if we want to get the perfect gift.

42.The underlined word"specials"in Paragraph 2 meansC.
A.赠品              B.奢侈品            C.特价商品          D.圣诞礼品
43.We can have more choices to get a good dealA.
A.on the Internet   B.in specialty stores   C.from salesmen   D.from retailers
44.In this passage the writer wants toD.
A.tell us to shop online                            
B.tell us the best way to do shopping
C.show us how hard it is to do Christmas shopping
D.give us advice on how to get a good deal at Christmas time
45.From the passage we can infer (推断) thatB.
A.people are surely able to get a good deal on Friday
B.it is possible for people to buy the perfect Christmas gifts with less money
C.retailers will be hungry because they are busy selling Christmas gifts
D.with traditional Christmas shopping,people can't buy the perfect gifts.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Our teacher tells us todraw up (起草) an outline before writing a composition.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.---There's ________ important in today's newspaper,isn't there?
---Sorry,I don't know.I haven't got the paper yet.(  )
A.nothingB.somethingC.anything

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.--How does Jack usually go to school?
--He _____________ ride a bike,but now he_______________ there to lose weight.(  )
A.used to,is used to walkB.was used to,is used to walking
C.was used to,is used to walkD.used to,is used to walking

查看答案和解析>>

同步练习册答案