精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.How time flies!My best friend and I have changed a lot.
My best friend Gina used to be an outgoing girl. She often played soccer with boys after school. She never wore skirts. But now she is very quiet and shy. She often reads in the library and wears white skirts
I'm Eric. I used to be short and thin. But now I am tall and strong. I often play volleyball with my friends. In the past,my math was so bad. Every class was like a bad dream. I'm afraid to ask and answer questions in class. I tried my best to study and often learned form others. Fortunately,I can get good scores on my math exams now. My classmates say I'm a clever and handsome boy. I'm glad to hear that.
NameIn the pastNow
Ginaoutgoing(61)quiet and shy
(62)played soccerwith boysreads in the library
Ericshort and thintall and(63)strong
Was not good at (64)math(65)get good scoreson the math exams

分析 本文介绍了两个同学的过去和现在的对比变化.

解答 61.quiet and shy细节理解题.根据But now she is very quiet and shy可知但现在她很文静害羞,故填quiet and shy.
62.played soccer细节理解题.根据She often played soccer with boys after school可知放学后她经常和男孩子踢足球,故填played soccer.
63.strong细节理解题.根据But now I am tall and strong可知但现在我又高又强壮,故填strong.
64.math 细节理解题.根据 In the past,my math was so bad可知在过去,我的数学不好,故填math.
65.get good scores 细节理解题.根据I can get good scores on my math exams now可知我现在数学考试成绩很好,故填get good scores.

点评 根据短文大意和语境选择合适的单词,并用其正确的形式填入空白处,使补全后的短文意思通顺,语法正确,结构完整.注意单词的适当形式.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.--What's her name?--___ name is Mary.(  )
A.HisB.HerC.MyD.Your

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

2.近期,网上专业的中小学试题答案解析网站-------作业宝很火爆,学校以"学生做作业时是否应该在网上找答案?"为题做了一个调查.调查发现一些学生赞成,但许多学生反对这种做法.请你根据调查情况和下列表格中的要点提示,以Think carefully before you search online为题用英语写一篇短文.
赞成者反对者你自己
1、节省时间,不熬夜
2、学习更好的解题方法
3、不会做难题,核实答案
1、不利于能力提升
2、不利于思维发展
3、对自己缺乏自信
考生自拟(至少两点)
注意:
1.词数100左右.短文的开头已为你写好,不计入总词数;
2.短文须包括所有要点,不要遂词翻译,可适当发挥,使短文连贯、通顺;
3.短文中不得出现真实的人名、校名等相关信息.
Think carefully before you search online
Some students now have a new use for the Internet-helping them with their homework.But different people have different ideas about it.
                                                                           .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Whenever the sun dropped and the blue sky came up,my father and I used to climb the mountain near my house.Walking together,my father and I used to have a lot of conversations through which I learned lessons from his experiences.He always told me,"You should have goals like climbing the mountain."Without the mountain-climbing that we both enjoyed,we couldn't have enough time to spend together because my father was very busy.I really got a lot from the mountain-climbing.It gave me time to talk with my father and to be in deep thought as well as develop my patience.
Once we climbed a very high mountain.It was so challenging for me because I was only ten years old.During the first few hours of climbing,I enjoyed the flowers and trees,and the birds'singing.But as time passed,I got a pain in both of my legs.I wanted to quit climbing,but my father said to me,"You can always see a beautiful sky at the top of the mountain,but you can't see itbefore you reach the top.Only there can you see all of the nice things,whichis just like your life."
At that time,I was too young to understand his words.But later after that,I got to know the meaning of hope in life.I found myself standing at the top of the mountain,and the sky was as clear as crystal.

51.The passage tells us that mountain-climbing wasB for the father and the son.
A.hard             
B.enjoyable            
C.painful            
D.comfortable
52.The underlined word"crystal"in the passage meansC.
A.岩石            
B.火焰               
C.水晶              
D.寒冰
53.Which of the following is the closest in meaning to the father's words in the second paragraph?D
A.You will get all you need at the top of the mountain.
B.The sky is always as clear as crystal.
C.You can find life is full of nice things.
D.Never give up half-way.
54.We can infer(推断) from the last paragraph thatA.
A.the writer was very successful in his life
B.the writer reached the top of the mountain
C.though the writer was young,he could understand his father
D.the writer used to stop half-way when he climbed the mountain
55.The best title for the passage isA.
A.Reaching the Top of the Mountain         
B.Standing at the Top of the Mountain
C.Conversations between Father and Son      
D.How to Get to the Top of the Mountain.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Hum Thomas fell in love with Megan.But then an accident changed in his life,and he had to move to Canada.Magan promised to write to him.But Hum never heard from her …until one day a letter arrived.
He saw the letter came from where he and his father had lived in their early years.Who was writing to him?He turned the envelop(信封)over in his hands several times.Then  he took out the letter and read:
Dear Hum,
I don't know if this letter will reach you,and I don't know why I'm writing to you after all these years,but …
Hum turned to the end of the letter and saw:
Best  wishes
Megan
He couldn't believe it.He turned back to the first words of the letter and read:
…after all these years,but I've just found your letters to me from Canada.Believe me,this was the first time  I'd read them and they made me cry,even after 50 years,I found them in a box of my father's papers.They were never opened.
Hum,I never know that you'd written to me.I thought your life in Canada had made you forget me.Now  I realize that my father kept your letters.I can still remember asking him if there was any letter for me,and he always said:"______,my girl,I told you he was no good."Finally,after about a year,I believed him.
 But why did he keep the letters?Do you think he wanted me to find them when it was too late?Anyway he's dead now,so I can't ask him.All I can say is I'm sorry.Sorry for what my father did,sorry that you never heard from me and sorry for …everything.
I hope that at least this letter reaches you.Of course,I'll understand if you don't want to write back to me,but if you don't do,I am still Magan Jenkins,and I will live at the same adress.
Best wishes,
Megan
Hum read the letter again.Everything with Megan came back to him.He had never forgotten her.He couldn't.Every day he looked at her face on the wall.He had a drawing of her.It had traveled everywhere with him.But to hear from her again …
"Are you all right,Dad?"asked Mike,coming into the room.
(Adapted from Two Lives by Helen Naylor)

42.Why did Hum turn to the end of the letter before he finished the rest of it?D
A.Because he was not interested in the beginning
B.Because he didn't like to read letters from Megan
C.Because he wanted to finish reading it in a short time
D.Because he wanted to know whom the letter was from 
43.Megan failed to read Hum's letters becauseA.
A.her father kept them                  
B.they were lost on the way
C.she moved to another city         
D.he didn't post them at all
44.Which of  the  following sentences can be put in theC?
A.Sorry,it's my fault                    
B.Look up here
C.No,he was forgotten you             
D.Yes,here are the ones from him
45.What can we infer from the passage?D
A.Hum had never got married all these years.
B.Megan was still living with her father in Canada.
C.Megan was sure that Hum would receive her letter.
D.Megan still loved Hum and felt sorry for what had happened.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.I have ______ uncle and ______ brother.(  )
A.a,anB.an,anC.an,aD.a,a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Susan as well as Susan's friends ________ studying gestures and body language about America.(  )
A.areB.isC.am

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.The painting is __________ the wall _________ the sofa.(  )
A.on; inB.in; underC.on; above

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.The old man is so lonely that he hopes to know about      every day.(  )
A.special somethingB.special anything
C.something specialD.anything special

查看答案和解析>>

同步练习册答案