精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.We have heard about people who have special memories.Recently there has been a report about a woman from Australia who can remember almost every detail (细节) of all the events in her daily life.
Rebecca Sharrock,25,is one of just 80people worldwide who have been identified(确定) as having Highly Superior Autobiographical Memory (HSAM,超级自传体记忆症).It means she can remember every small event-which most people would forget with in (在…以内)  days-as if it had happened just minutes ago.
"I remember my mum putting me in the driver's seat of a car and taking a picture of me when I was 12days old,"she said."That's my earliest memory.I remember every day since then.I can't tell all the dates exactly because I was too young to understand calendars,but I remember what I did that very day,what the weather was like and so on."
Rebecca can also re-experience taste.If she's eating something that she doesn't like,she thinks about Black Forest cake,her favorite food,and the memory will be so strong that she can nearly"taste"it.
However,sometimes her memories prove (证明)  to be painful.Because they're not just events that she remembers."When I relive (再体验) memories,the feelings return,too,"Rebecca said."For example,I remember falling over when I was three at my grandparents'house and hurting my left knee.Talking about it now,I feel painful in my left knee."
"At night,I have to sleep with the radio/recorder and a soft light on,n she added."1f it's too dark or quiet,my mind would be filled with all these memories and I can't sleep."

51.Which is NOT TRUE about Rebecca?D
A.She has special memories.
B.She is from Australia.
C.She is 25years old.
D.She can remember every detail of all the events.
52.What happened to Rebecca on the day when she was 3years old?D
A.She was identified as having HSAM.
B.Her mother put her in a car and took a picture of her.
C.She started to understand calendars.
D.She hurt her left knee at her grandparents'.
53.Whenever she is reliving her memories,B
A.she is happy
B.she experiences the feelings again
C.she feels pain in her knees
D.she can taste her favorite food
54.What is the result of having HSAM?D
A.She can remember every event in her daily life.
B.She can re-experience taste.
C.She can relive feelings.
D.All the above.
55.From the passage,we can infer (推断) thatA
A.HSAM can do her good,but it also brings her pain
B.she feels painful if she recalls her experiences
C.she can fall asleep while she is re-experiencing memories
D.HSAM can greatly improve her living conditions.

分析 【文章大意】我们都听过过有些人拥有特殊的记忆能力.最近,有一项研究调查了Rebecca Sharrock,她是一名来自澳大利亚的女性,她几乎能记住日常生活的大大小小细节.Rebecca Sharrock是世界上被确诊为超级自传体记忆症的80人中的其中一个.Rebecca 还有着再体会的味觉.如果,她在吃自己不喜欢的食物,她只需想着最喜欢的食物-黑森林蛋糕,然后记忆感就会变得十分强烈,告诉她这个东西可以吃.然而,超强的记忆力也让Rebecca 有时候会感到伤痛.因为她记住的不仅是事件,还有事件背后的痛感和不适.

解答 51.答案为D.推理判断题.根据文中"Recently there has been a report about a woman from Australia who can remember almost every detail (细节) of all the events in her daily life",抓住 almost,我们可以得知,Rebecca不是所有的细节都能记住,所以D选项以偏概全,不正确.同时,从这句话中我们也能获得关于Rebecca的一些信息,她来自澳大利亚,记忆力很强,所以A,B选项正确."Rebecca Sharrock,25,is one of just 80people worldwide who have been identified(确定) as having Highly Superior Autobiographical Memory."从这我们知道Rebecca25岁,所以C选项正确.故答案为D.
52.答案为D.细节理解题.根据文中"For example,I remember falling over when I was three at my grandparents'house and hurting my left knee",我们知道Rebecca 在3岁的时候在爷爷奶奶家摔伤了腿.所以答案为D.
53.答案为B.细节理解题.根据文中"When I relive memories,the feelings return,too",我们可以得知,Rebecca在重温这些记忆时,感觉就会再次重复.所以答案为B.
54.答案为D.细节理解题.根据文中"It means she can remember every small event-which most people would forget with in (在…以内)  days-as if it had happened just minutes ago.",我们知道Rebecca能记住生活中的每一个细节,所以A选项正确."Rebecca can also re-experience taste",由这句话我们可以得知Rebecca 可以再体会味觉,所以B选项正确."When I relive  memories,the feelings return,too",由这句话,我们知道Rebecca 可以再重温记忆.所以C选项正确.故ABC三个选项都是正确的,所以答案为D.
55.答案为A.推理判断题.根据文章第三,四,五自然段,我们可以得知,超强的记忆力可以让Rebecca回忆一些开心的过往,如"I remember my mum putting me in the driver's seat of a car and taking a picture of me when I was 12days old",但是也让Rebecca再经历一些痛苦的事件,并感受到事件背后的痛觉和不适,如"1f it's too dark or quiet,my mind would be filled with all these memories and I can't sleep",所以HSDM既让她开心也让她难过.故答案为A.

点评 快速阅读全文,掌握文章主旨,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出准确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.How many desks are there in Betty's classroom?
A.30.
B.40.
C.50.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-I think our teacher.Mrs.Allen,knows everything.
-I agree.Because she        over 2,000 books.(  )
A.readB.has readC.readsD.is reading

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.In 2012,an important man came to visit us.He is Russian President Vladimir Putin.Putin was born in St.Petersburg,Russia's second largest city,in 1952.He came to office in 2000.Four years later,he was again the president.Putin does a good job making Russia great.People say that he is serious and capable (有能力的).But young Putin wasn't a top student at all.His student's book and diary from 40years ago show this.At a time when the top mark was five.Putin got three for maths and science.His art was even worse,only two.He sometimes forgot to finish
his maths homework.Once he forgot to wear school uniform(制服).His teacher had to ask him to get out of the classroom.But Putin did very well in the moral class(品德课).He always got full marks.He also showed a strong love of Russia at an early age.

51.When did Putin become Russian President for the first time?B
A.In 1952
B.In 2000
C.In 2012
D.In 2004
52.Which of the following is right?D
A.Petersburg is the largest city in Russia.
B.Putin was a top student when he was young.
C.Putin's art was better than his maths and science.
D.Forty years ago,Putin was a student.
53.Why did the teacher ask young Putin to get out of the classroom?D
A.Because he forgot to finish his maths homework.
B.Because he forgot to finish his science homework.
C.Because he only got three for his maths.
D.Because he forgot to wear school uniform.
54.Young PutinC the moral class.
A.was poor at
B.was not good at
C.did very well in
D.sometimes got full marks
55.Young Putin showed a strong love of RussiaC.
A.when he became the president
B.when he became the president again
C.when he was very young
D.when he left school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-__________is your father?
-He's an engineer in a big factory.(  )
A.WhoB.WhatC.WhichD.Where

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-_______ will you fly to Beijing?
-In two days.(  )
A.How longB.How oftenC.How soon

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Emojis(表情符号)
Have you found that more and more people are using emojis to communicate online?For example,"Happy Birthday"has become a cake with lit candles.And"I am happy"has become a smiling face.
Emojis have been warmly welcomed since they were invented in the 1990s in Japan.According to a survey of a mobile technology company,6 billion emojis are used in text messages around the world every day.Last year,20 percent of all emojis used in the UK and 17 percent of those used in the US was the icon.It became the most widely-used icon in 2015.
Emojis are now used as"a new form of expression",and one which can cross language barriers(障碍)."Emojis are popular among millennials,who were born between late 1980s and early 2000s,because they welcome new technology and new things and they think emojis are‘flexible(灵活的)and show meanings beautifully'",president of Oxford Dictionaries told The Wall Street Joural.
Since millennials became the biggest part in the American workforce(劳动力),emojis have been more accepted in the workplace.For many people,the tiny pictures also show that the users are part of mainstream(主流)society.In the digital age,emojis are"how most people communicate and show their personality many times every day."
But not everyone thinks the use of emojis is a good thing.Jonathan Jones of The Guardian said that the success of emojis is"a step back for humans",hurting people's ability to use languages.
"There are strict limits on what you can say with pictures-the written word is necessary to express your ideas and feelings to their highest level,"he said.
Do you feelor about emojis?

36.What emojis is"happy Birthday"according to the passage?C

37.Where ere emojis invented?A
A.In Japan 
B.In China 
C.In the UK 
D.In the US.
38.What does the underlined word"millennials"in the 3th paragraph mean in Chinese?D
A.80后   
B.00后   
C.独生子女    
D.千禧一代
39.Why are emojis popular among millennials?D
A.Beacuse emojis limit what they say with pictures.
B.Beacuse they think emojis are a step back for humans.
C.Beacuse 6 billion emojis are used in text messages every day.
D.Beacuse young people are easily attracted by new technology and new things.
40.The writer makes us learn about the emojis in Paragraph 2 byC.
A.telling stories 
B.explaining the world"emojis"
C.listing numbers
D.making comparisons(比较)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.---The students of Grade 9 in Changchun have to take part in the P.E.test from 2016.
---Yes.________ you want to pass it and be stronger,practice more.(  )
A.untilB.ifC.unlessD.or

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Nowadays,more and more people have taken an interest ______watching Running Man _______Friday evening.(  )
A.in;inB.at;onC.in;onD.for;in

查看答案和解析>>

同步练习册答案