精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.A small boy lived with his mother and grandmother in a big house.His father had died.
A bucket (桶) of water fell on the small boy's left foot,and it began hurting a hot.His mother said,"I'm going to put something very hot on your foot tonight.That's always very good.Tomorrow your foot won't hurt any longer."
In the evening,the small boy's mother came to his bedroom.She had a hot poultice(膏药)in a bowl.The small boy looked at it and said,"I don't want that.I had one a month ago.Poultices hurt."
His mother sat down on his bed and said,"You're going to have this poultice on."She pulled his sheets(床单)and blankets(毯子)away,and put the poultice near his foot,but the boy pulled it away quickly,and poultice fell on the bed.
His mother was angry.She went down stairs and came back with his grandmother and a stick.She said to her son,"Your grandmother's going to put the poultice on your foot,and I'm going to hold this stick.Now don't be a stupid boy."
She held the stick over the boy,and the grandmother took his foot and put the poultice near it.The boy said."Stop,you…"but his mother brought the stick nearer,and he did not say anything else.The grandmother brought the poultice near the foot again,and the boy stopped her again,but his mother was angry now and said,"I'm going to hit you."The boy did not finish his words,and his grandmother put the poultice on his foot.He let it there for a few minutes and then took it off again.
The boy's mother and grandmother put the sheets and blankets over him again and he said,"My left foot hurts,but you put the poultice on my right foot.I stopped you twice,but you didn't listen to me."

66.The small boy's foot hurt becauseB.
A.he fell off the bike
B.a bucket of water fell on his foot
C.he fell and hurt his foot
D.he was ill
67.In the eveningA first came to the small boy's room.
A.his mother 
B.his father   
C.his grandmother  
D.his grandfather
68.The small boyD his mother.
A.agreed with  
B.didn't stop   
C.thanked  
D.didn't agree with
69.The small boy took the poultice off becauseC.
A.his foot didn't hurt
B.he hated his mother and grandmother
C.his left foot hurt
D.his right foot hurt
70.The best title for this passage isA.
A.Left or Right   
B.A Small Boy   
C.A Small Boy's Mother     
D.The Poultice.

分析 一个小男孩和他的母亲,祖母住在一所大房子里,他的父亲去世了.一桶水倒在小男孩的左脚,它开始发热让男孩感觉疼痛.他妈妈说,"我要把一些很热的东西放在你脚上.那非常好.明天你的脚就不会再疼了."晚上,小男孩的妈妈来到他的卧室.她碗里有一个热膏药,小男孩看着说,"我不想.我一个月前就感受过膏药的疼痛."他的母亲坐在床边,说,"你要敷上这个膏药."她把床单和毯子拿走,让膏药靠近他的脚,但男孩迅速离开,膏药掉在床上.他的母亲很生气,她走下楼梯,回来时带着他的祖母和一根棍子.她对儿子说,"你祖母要把它在你的脚上,我要拿着这根棍子.现在不要做一个愚蠢的男孩."她拿着木棍,祖母拿着他的脚,让膏药靠近他的脚.男孩说,"停,你…"但他妈妈拿着木棍摆出想打他的姿势,他也没说什么,奶奶拿着膏药又一次靠近男孩的脚,男孩又拦住了她,但是他的妈妈很生气,说:"我要打你."男孩还没有说完话,他的祖母就把膏药贴在了他的脚上.让它停留几分钟,然后把它拿起来.男孩的妈妈和奶奶把床单和毯子盖上,然后他说,"我的左脚受伤了,但你把它放在我的右脚了.我两次让你停下来,但你没有听我的."

解答 66.答案B  细节理解题,根据文中语句"A bucket(桶)of water fell on the small boy's left foot,and it began hurting a hot."理解可知 一桶热水泼到他的腿上.故选B
67.答案A  细节理解题,根据文中语句"In the evening,the small boy's mother came to his bedroom."理解可知 他妈妈首先到了他的卧室.故选A
68.答案D  细节理解题,根据文中语句"The small boy looked at it and said,"I don't want that.I had one a month ago.Poultices hurt."理解可知 他不赞同他妈妈的做法.故选D
69.答案C  细节理解题,根据文中语句""My left foot hurts,but you put the poultice on my right foot."理解可知 小男孩伤的是左脚而不是右脚,所以把药膏拿走.故选C
70.答案A  标题理解归纳题,根据文中语句理解可知,整篇文章就是针对是给左脚抹药,还是右脚.故选A

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题.只是文章较长,所以先要理解文章意思,从整体把握,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-You are leaving your school.How do you feel?
-I feel so sad.I _______ this school since I moved here.(  )
A.have gone toB..came toC..have been toD..have been at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-Could  you please tell me_______?-Sure.Next Sunday.(  )
A.when you will comeB.when will you come
C.where the nearest hospital is   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Tom,could you tell me ___________?
-Every four years.(  )
A.when the 2014 World Cup finished
B.how often does the World Cup take place
C.how often the World Cup takes place

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.She ______ very hard since she came to our school.(  )
A.studiesB.has studiedC.is studyingD.studied

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Emily used to be short,but now she is muchtaller (tall)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Don't speak so loudly,because the baby is sleeping now.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

12.A.That's all right.
B.Sorry to hear that!
C.Enjoy yourself!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.There is a beautifulpaintingon the wall in each room of my house.(paint)

查看答案和解析>>

同步练习册答案