20.Around 200years ago,a well-known English poet called John Keats attacked science.He said that British scientist Isaac Newton had unweaved(拆解) the rainbow.Newton explained how light forms a rainbow.For Keats,this explanation meant rainbows could no longer be beautiful.This is just one example of many.We often hear people talk of problems with science,or say that it is boring.Some people,like Keats,also say that science takes away the beauty of the world.But is this fair?
First of all,science helps us get things done.We need to study science to produce certain kinds of people.After all,where would we be without engineers and doctors?When you are studying science in school,remember that one day you might be using that knowledge to build a bridge,or save a life.Next time you use your phone to send a message,remember that this is possible thanks to science.When Keats criticized(批判) Newton,the very paper he wrote on was created through science.
Beyond helping society and getting things done,science also makes us think in a certain way.It asks us to believe things only through evidence.It teaches us never to trust our assumptions(假设).It teaches us that sometimes,the truth is stranger than fiction.
When you study science,remember what it means.Science has changed the world,and it can change you too.Humans once looked up at rainbows,and said that they were beautiful.Science explained them,and they were no longer recondite to us.
But discovery never stops.Through science,we can find new rainbows:mysteries that lie beyond the stars themselves.
39.Why did John Keats criticize Newton around 200years ago?C
A.Because he was angry that Newton didn't like rainbows.
B.Because he didn't believe what Newton said about rainbows.
C.Because he thought Newton's explanation took away the beauty of rainbow.
D.Because he thought rainbows would disappear because of Newton's explanation.
40.Which of the following is the way science makes us think?A
A.Believing things only through evidence.
B.Believing what we see with our eyes.
C.Believing what is said in books.
D.Believing things are beautiful.
41.The underlined word"recondite"in Paragraph 4means"A".
A.secret
B.famous
C.beautiful
D.powerful
42.The best title for the passage can beC.
A.How Can We Get the Truth?
B.The History of Natural Science
C.Why Should We Study Science?
D.The Things We Need to Do for Science.
分析 大约200年前,一个著名的英国诗人叫约翰济慈攻击科学.他说,英国科学家牛顿解开了彩虹.牛顿解释光形成彩虹.对于济慈,这意味着彩虹可以解释不再美丽.这只是很多例子的一个.我们经常听到人们谈论问题的科学,或说它是无聊的.有些人,像济慈,还说,科学夺世界之美.但这是公平的吗?首先,科学帮助我们把事情做好.我们需要学习科学产生特定类型的人.毕竟,我们怎么可能没有工程师和医生当你在学校学习科学,记得有一天,你可能会使用这些知识来建一座桥,或者挽救一条生命.下次你使用你的手机发送信息,记住,这可能是由于科学.当济慈批评牛顿,他写的论文是通过科学创造的.除了帮助社会和完成任务,科学也以某种方式让我们思考.它要求我们相信的东西只有通过证据.它教我们不相信我们的假设.这告诉我们,有时,事实比小说还离奇.当你学习科学时,记得它的意思.科学改变了世界,它也可以改变你.人类一旦抬头看着彩虹,说他们是美丽的.科学解释说他们,他们不再是神秘的.但探索从未停止.通过科学,我们可以找到新的彩虹:星光的神秘超越它们本身.
解答 答案:39 C 细节理解题.根据For Keats,this explanation meant rainbows could no longer be beautiful.对于济慈,这意味着彩虹可以解释不再美丽.说明 John Keats批判牛顿是因为他认为牛顿的解释带走了彩虹的美丽. 故选C.
40 A 细节理解题.根据It asks us to believe things only through evidence.它要求我们相信的东西只有通过证据.故选A.
41 A 细节理解题.根据But discovery never stops.Through science,we can find new rainbows:mysteries that lie beyond the stars themselves.但探索从未停止.通过科学,我们可以找到新的彩虹:星光的神秘超越它们本身.可知彩虹对人们不再神秘,secret 秘密的、神秘的,故选A.
42 C 根据全文内容可知这篇文章介绍约翰批判牛顿的解释,及学习科学的用处.可知学习科学很重要,也就是说我们为什么要学习科学.故选C.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.