精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12."Now,it is the time to witness the miracle!"The magician,Liu Qian,discovered a diamond ring in an egg in front of millions of people at CCTV's Spring Festival Gala
(春晚)in 2009.Liu's magic tricks have made the old art of magic fashionable once again,and made him the hottest magician in China.
As a skillful young magician from Taiwan,Liu is popular worldwide for his magic shows.He has performed in countries,including the United States,Japan,South Korea and the UK.
Making something impossible happen right before your eyes is the reason why people love magic.
Liu has a special understanding of magic shows,"To get a magic shoe successful,thinking is more important than skills.We think a lot about how to make the shows creative and more interesting."Liu said.So during his performance,audiences(观众) are often invited to be in his shows,making people believe he really has magic power.
Liu Qian's success dated back to his childhood.Born in 1976in Taiwan,he found himself attracted to a magic toy in a shop when he was seven years old.At the age of 12,he won Taiwan's Youth Magic Contest,which was judged by the great American magician,David Copperfield."It encouraged me to carry on my magic shoe dream."But Liu planned on becoming a professional magician at the beginning.He studied Japanese literature at University and only hoped to be a part-time magician.However,his failure to find a good job after graduation pushed him towards magic as a career.To improve his skills,he has performed on streets for passers-by.
"Street shows are the biggest challenge for us magician."Liu said.
In 2001,Liu started a TV show called"Magic Star",which quickly became one of the most popular shows.He successfully keeps this traditional art form alive.

56.Why do people love to watch magic?D
A.Because magic is an old art.
B.Because magic attracts their eyes.
C.Because they cannot find out the secret of magic.
D.Because they love watching magicians make the impossible happen.
57.What can we learn from the story?C
A.Liu Qian wanted to be a professional magician at first.
B.Liu Qian took part in many magic competitions.
C.Liu Qian often invites audiences to be in his magic show.
D.Liu Qian performs on streets in order to make himself famous.
58.What made Liu Qian decide to make magic his career?D
A.He played magic on streets in his free time.
B.He had won Taiwan's Youth Magic Contest.
C.He was interested in magic when he was little.
D.He could not fimd a good job after graduation.
59.In what order did Liu Qian do the following?A
①He became a magician.
②He fell in love with magic.
③He began to perform magic on TV.
④He won Taiwan's Youth Magic Contest.
⑤He was invited to CCYV's Spring Festival Gala
A.②④①③⑤
B.②④①⑤③
C.①②④③⑤
D.①④②⑤③
60.The story is aboutD.
A.how Liu began to have magic power.
B.why people love watching magic shows.
C.what tricks are used in Liu's magic shows.
D.how Liu became China's hottest magician.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了刘谦会怎么成为炙手可热的魔术师的,以及他的表演风格是怎样的.

解答 56  D 细节理解题.根据文章:Making something impossible happen right before your eyes is the reason why people love magic.可知人们喜欢魔术的原因是魔术师会让不可能的事情发生. 故选D.
57  C 细节理解题.根据文章:Liu said.So during his performance,audiences(观众) are often invited to be in his shows,making people believe he really has magic power.可知刘谦经常在他的魔术表演中邀请观众.,故选C.
58  D 细节理解题.根据文章:However,his failure to find a good job after graduation pushed him towards magic as a career.可知在毕业之后刘谦没有找到一份好的工作,所以决定去做魔术师.故选D.
59  A 细节理解题.根据文章可知,他先喜欢上了变魔术,然后他获得台湾青少年魔术大赛,紧接着他成为了魔术师,然后他开始在电视上表演魔术,最后他被CCYV的春节联欢晚会所邀请.故选A.
60  D 主旨大意题.根据文章:Liu's magic tricks have made the old art of magic fashionable once again,and made him the hottest magician in China.可知这篇文章主要讲述了刘谦会怎么成为炙手可热的魔术师的,故选D.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Dear Mr Zhu,
I am writing to your magazine's"Teenagers Now"column(专栏) to ask for some help with my 16-year-old son.At the moment,he refuses to do almost everything his mother and I ask him to do.He is our only child and we treat him very well.His grandparents buy him many things,and yet he is still rude to us.He refuses to spend time with us or do as we tell him.Sometimes he acts as if he doesn't even love us at all.
Now he refuses to do his homework,and instead insists on wasting his time watching DVDs and listening to foreign music.I cannot understand this music,but I don't like it.He also spends too much time in Internet cafes,where he either plays games or chats online.He is wasting valuable time during this important period in his life!
What am I to do?At present,to prevent making his mother unhappy with an argument,I am allowing him his freedom.However,I am worried that if I keep allowing him to do what he wants,he may fail at school,or worse.
How can I help my son without harming our relationship?
Yours
Liu Zhenhua

28.What's Mr.Zhu's job?B
A.A teacher.
B.A magazine columnist.
C.A youth worker.
D.A doctor.
29.From the passage,we can know that Mr.Liu's son isD to his parents
A.friendly 
B.thankful       
C.polite            
D.rude
30.What does Liu Zhenhua write to Mr.Zhu for?B
A.To blame his son.
B.To ask for help with his son.
C.To say something about his son.
D.To complain to him about his son.
31.Mr.Liu's son always spends his timeB.
A.doing his homework               
B.playing games online
C.chatting with his parents             
D.doing everything his parents ask him to do
32.What do you think is the possible answer for the father?D
A.The father should let the son alone.
B.The father should give his son a beating.
C.The father should allow his son his freedom.
D.The father should be patient enough to have communication with the son.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.---There will be ___________ to treat 10people to lunch.
---Sounds __________.(  )
A.enough food; good enoughB.enough food; enough good
C.food enough; good enoughD.food enough; good enough

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.Our life is gettingbetter(good)and better.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Tom likes to play ______ violin,but he doesn't like to play ______ volleyball.(  )
A./,theB.the,theC.the,/D./,/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.We are here to       the pubic       best service.(  )
A.provide; forB.provide; withC.provide; to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.We must do something useful to _______ pollution.(  )
A.cut offB.cut upC.cut downD.cut in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Anson is a funny boy.He often makes us          .(  )
A.to laughB.laughingC.laughD.laughed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.--Do you think the English class _______?--No,we all like it.(  )
A.interestingB.boringC.lotD.a lot

查看答案和解析>>

同步练习册答案