精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.China launched its first space lab module Tiangong-1on the evening of September 29,2011,at the Jiuquan Satellite Launch Center in northwestern China.
President Hu Jintao praised the successful launch of China's first space lab module Tiangong-1,and shook hands with the staff of the Beijing Aerospace Flight Control Center.
Premier Wen Jiabao and He Guoqiang also shook hands with the staff at the Jiuquan Satellite Launch Center to congratulate on the success.
Tiangong-1,which is scheduled to dock(与…对接) with the Shenzhou-8spacecraft later this year,will pave the way for building China's first space station.
During its two-year service life,Tiangong-1will mainly conduct four tasks,such as experiments of autonomous rendezvous(自主交会) and docking procedures(程序) with the Shenzhou-8,-9,and-10spacecrafts in the coming launches,aiming to establish the country's first space lab,according to Wu Ping,spokesperson for China's national space administration.
According to the plan for China's manned space program,the Shenzhou-10will be a manned spacecraft,possibly carrying a female Chinese astronaut who will test manual space rendezvous and docking with the Tiangong-1.
Functioning as a target spacecraft,Tiangong-1is expected to become China's first space laboratory when it connects to the above mentioned spaceships.
46.When Tiangong-1was launched,Awere at the Jiuquan Satellite Launch Center.
A.Premier Wen Jiabao and He Guoqiang  
B.Premier Wen Jiabao and President Hu Jintao
C.He Guoqiang and President Hu Jintao     
D.President Hu Jintao and some staff
47.It is reported that Tiangong-1will conductC tasks during its service life.
A.two          
 B.three        
C.four
D.five
48.The underlined word"establish"here meansB.
A.prepare        
B.build        
C.discover    
D.use
49.TheD spacecraft will be carrying a female Chinese astronaut.
A.Shenzhou-7            
B.Shenzhou-8
C.Shenzhou-9     
D.Shenzhou-10
50.Which of the following is WRONG according to the passage?D
A.Tiangong-1was launched in the evening.
B.The service life of Tiangong-1is about two years.
C.China expects Tiangong-1to be the first space lab.
D.Tiangong-1will dock with the Shenzhou-8spacecraft next year.

分析 文章大意:这是一篇科普知识类阅读,主语介绍2011年9月29日中国首个空间实验室天宫一号成功发射,天宫一号将主要开展四项工作.如实验与在未来推出的神舟八号,九号和十号航天器自主交会对接程序的任务等.胡锦涛、温家宝和贺国强祝贺了这次的成功发射,并慰问了工作人员.

解答 46.答案:A.细节理解题.根据第三段Premier Wen Jiabao and He Guoqiang also shook hands with the staff at the Jiuquan Satellite Launch Center to congratulate on the success.温家宝和贺国强总理还与酒泉卫星发射中心的工作人员握手祝贺.故选A.
47.答案:C.细节理解题.根据第五段During its two-year service life,Tiangong-1 will mainly conduct four tasks,两年的使用寿命期间,天宫一号将主要开展四项工作.可知答案为C.
48.答案:B.词义猜测题.根据后面的the country's first space lab国家第一空间实验室,可知应该是建造,选答案B.
49.答案:D.细节理解题.根据第六段the Shenzhou-10will be a manned spacecraft,possibly carrying a female Chinese astronaut神舟十号将载人飞船,可能携带一个中国女宇航员,可知答案为D.
50.答案:D.推理判断题.根据第四段Tiangong-1,which is scheduled to dock(与…对接) with the Shenzhou-8spacecraft later this year,天宫一号,这是定于今年晚些时候与目标飞行器对接.可知D选项将于明年对接不正确,选D.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Hong Kong has about forty public beaches.Some of them are very famous around the world.People can go there for a swim.You can go to them by bus.To go to some beaches you must take a boat.
You will swim there without danger if you remember these instructions:

•Never swim alone.
•Never go out in a boat if you cannot swim.
•Never swim after a meal or when you feel hungry or tired.
•Don't stay in the water too long.

Remember:A red flag means that it is dangerous for anybody to go into the water.A blue flag means that it is dangerous for children.

根据短文内容,判断下列各句正误.正确的在题前括号内写"T",错误的写"F".
86.There are about 40public beaches in Hong Kong.T
87.You should swim after a meal.F
88.You can take a bus to go to most of the public beaches.T
89.You'd better swim when you're alone.F
90.If you were a child,you could swim when you saw a red flag.F.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Breakfast is the most important meal of the day,but many people don't have it.Common reasons for not eating breakfast include shortage of time,not feeling hungry,traditional dislike for breakfast,and dieting(节食).
Breakfast simply means"break the fast".You eat nothing for at least 6to 12hours each night.Even though you have been sleeping,you have still been burning energy.And in the morning your body needs energy for the day's work ahead.
A good breakfast should provide up to 1/3of your total calories(卡路里)that your body needs for the day.Generally speaking,we eat 400less calories for breakfast than for dinner.If breakfast doesn't interest you in the morning,try eating a lighter dinner earlier in the evening or save half your dinner for breakfast in the morning.
If you still aren't hungry in the morning,start with something small like juice or bread or have nutritious(有营养的)mid-morning snack later when you are hungry.
So,you say you're on a diet.Some people are afraid that eating breakfast will make them hungrier during the day and they will eat more.It is true that eating breakfast is likely to make you feel hungry throughout the day.That's because your body is working correctly.Although you may feel as if you are eating more all day long,in fact you're probably not.
Not eating breakfast may cause you to overeat,because a fall in blood sugar often makes you feel hungry later.To make things worse,since your body is in a slowed state,it will not be able to burn those extra calories well.If you feed your body healthy snacks and meals throughout the day,you may not become hungry so easily and eat too much when you have meals.
Since breakfast is the first and most important meal of the day,your choice is important.The best breakfast foods are fruits,juice,lean meat,and grain products such as bread,rice,noodles and cereals.

58.The underlined word"fast"means"a period during which someoneC."
A.moves quickly
B.works hard
C.goes without food
D.sleeps in bed
59.From the passage,we know thatD.
A.breakfast provides us most of the energy
B.breakfast may help to save the dinner
C.breakfast might make people overeat
D.breakfast helps our body work well
60.What is the best title for this passage?B
A.Breakfast and Energy 
B.Why Not Eat Breakfast
C.Breakfast and Dieting
D.What to Eat for Breakfast.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.People may have many different kinds of hobbies.When we are very young,we usually play with dolls or toys.When we get older,we may not like playing with them.Some kids go out for a sport like football or skating.
Kids spend a lot of time developing(发展) a hobby and most children put lots of energy(精力) into it.Some other children may get interested in reading,painting,stamp collecting,playing the piano or the violin.Some people may change their interests every year.
Some of the most popular hobbies include(包括) watching TV or videos,reading books,magazines and newspapers,singing and listening to music.Many people like to join sports clubs.
Now here are some questions for you.What's a hobby?Why do we need hobbies?The main goalof a hobby is to give you a break(休息) from your work or school.A hobby is something you should do only for yourself.

36.When you get older,you may not be interested inC.
A.playing ball games
B.playing music
C.playing with dolls
D.reading
37.If painting is your hobby,it means youB.
A.spend little time on it
B.like to do it
C.keep working at it day and night
D.aren't interested in it
38.The underlined word"goal"in the passage means"D"in Chinese.
A.球门 B.含义 C.态度 D.目的
39.The passage is mainly aboutA.
A.hobbies
B.how to develop a hobby
C.different people have the same hobby
D.how to spend the free time
40.Which of the following is NOT true according to the passage?C
A.Hobbies can make a person feel relaxed.
B.Nearly everyone may have a hobby.
C.Watching TV is not a popular hobby.
D.People's hobbies can change with time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Everybody worries.It's okay to worry sometimes.For example,if you haven't studied and it's time for a test,you'll be worried about what you'll do.
Worrying too much can make small problems become bigger than they are.Worrying can even make it hard to sleep and keep you from having fun and doing your best.
How to solve worrying?The important thing is to find out if you can do something to make yourself worry less.For example,you should study hard for the test next time!Try to do something about what is causing your worries.Don't keep your worries to yourself.
Other worries are harder to solve,but you can talk about your worries with people who care about you.You don't have to tell everyone everything,but if you have serious worries,it's usually best to find someone who can help.Parents and friends are the best choices.Teachers,doctors and nurses are helpful,too.You can also turn to the Internet when you are worried.You may use it as a starting point and then talk to someone about what you have learned on the Internet.

根据短文内容,选择正确答案.
46.If someone hasn't studied for a test,he'll beA what he'll do.
A.worried about 
B.happy about 
C.sorry about
47.Worrying can make small problemsA and keep people fromA.
A.bigger; sleeping 
B.smaller; having fun 
C.bigger; doing his best
48.What is the important thing to solve worrying?B
A.To study hard for the test next time.
B.To find out if you can do something to make yourself worry less.
C.To keep your worries to yourself.
49.If you have serious worries,who can help you most?A
A.Parents and friends 
B.Doctors and nurses
C.Teachers
50.When you are worried,you can also turn toB for help.
A.TV   
B.the Internet
C.radio.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Have you had _____ experience of success?
-Certainly.I won the first prize in the piano contest when I was six years old.(  )
A.aB.anC./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.The Revenant (荒野猎人)is a good movie.We want to see it.What should we do in the cinema?(  )
①Eat hamburgers and fries noisily.
②Don't talk with friends.
③Throw rubbish everywhere.
④Sit on the right seats.
A.①②B.③④C.②④

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.I can find the bookeasily.( easy )

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.There __________ a meeting tomorrow afternoon.(  )
A.will haveB.is going to have
C.is going to beD.are going to be

查看答案和解析>>

同步练习册答案