精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Now throwing shoes at President Bush is a popular game on the Internet.It turns out that there are times when it's good to throw shoes.
After leaving his office in the center o f the city,a young man bought a new car and drove it to his home.He was very happy and the car ran very fast.Suddenly,a shoe hit the car door.The man got very angry.He jumped out of the car and caught a boy who still had a shoe in his hand."Who are you?Why did you throw your shoes at my new car?"the young man shouted at the boy angrily.
"I'm sorry.But I don't know what else to do.My sister has been hurt.I cried for help but nobody stopped,"the boy said.
The man looked around and saw a lovely girl lying by the road.Her leg was bleeding(流血).
"She is my older sister.She wanted to cross the road but fell out of her wheelchair.She is too heavy for me.I can't get her back into the wheelchair."The man was moved.He helped the bleeding girl back into her wheelchair.
"Thank you.You're so kind,"said the little boy.
"That's OK,"said the young man.
61.Where did the young man go after he left his office?D
A.To the city.   B.To the school.    C.To the restaurant.   D.To the home.
62.The young man got veryB when a shoe hit the car.
A.happy     B.mad      C.excited     D.quiet
63.The underlined word"wheelchair"meansD in this passage.
A.自行车   B.电动车   C.手推车   D.轮椅
64.Why did the boy throw the shoe?A
A.Because he needed help.
B.Because he liked the car.
C.Because he was hurt.
D.Because he just played a joke.
65.What can we learn from the story?B
A.We should drive slowly and safely.
B.We should be kind and helpful.
C.Life always throws shoes at our cars.
D.Nobody wants to be hit by a shoe.

分析 这是一篇日常生活类的阅读文章.大意是:
文章中的年轻人在回家的路上被扔了一只鞋子.在得知事实后,并没有因为被冒犯而愤怒,反而是帮助了这个冒犯他的小男孩.从而告诉我们,应该保持一个善良的心,乐于助人.

解答 61.D.细节理解.根据After leaving his office in the center o f the city,a young man bought a new car and drove it from the city to his home.可知一个年轻人买了一辆新车下班后开着他回家,故选D.
62.B.细节理解.根据Suddenly,a shoe hit the car door.The man got very angry联系下文一个女孩摔下了轮椅,可知选这个年轻人很生气;故选B.
63.D.细节理解.根据She is too heavy for me.I can't get her back into the wheelchair.可知她太重了我不能把她放到轮椅上;划线的意思是轮椅;故选D.
64.A.细节理解.根据My sister has been hurt.I cried for help but nobody stopped.可知他的姐姐受伤了需要帮助.故选A.
65.B.总结大意的理解.这篇短文主要描述了一个年轻人在得知事实后,并没有因为被冒犯而愤怒,反而是帮助了这个冒犯他的小男孩;在生活中我们要热心助人;故选B.

点评 本文浅显易懂,层次分明,学生很容易把握文章中心内容.答题中注意带着问题阅读短文,一般就能顺利找出答题依据.对于不能直接找到根据的问题注意联系上下文,根据短文中心总结出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.My friend offered me two tickets ______ tonight's concert.(  )
A.toB.forC.onD.at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Several young people died at the Bund _____the cold night of December 31,2014.(  )
A.inB.onC.atD.of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19._______ great fun they had!(  )
A.What aB.WhatC.HowD.How a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Who has joined Chinese Character Dictation Competition in your class?
-Mei Mei and Li Li.They ______ to attend it last week.(  )
A.askedB.were askingC.were askedD.have asked

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.There are four basic skills in English learning-listening,speaking,reading and writing.Ms.Li suggests that students should spend 2.5 hours improving the four basic skills after class every week.According to Ms.Li's form,Charles has spent        minutes in all (总计) practicing writing during the past three weeks.(  )
SkillListeningSpeakingReadingWriting
Percentage(百分比)30%15%35%
A.1.5B.30C.90

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.It's hard to believe that ______ a little girl needs to do _____ much homework on schooldays.(  )
A.such,suchB.so,soC.such,soD.so,such

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.The mobile phone has influenced people's life a lot since it      .And it also
         Well in the USA now.(  )
A.invites; is soldB.is invented; sells
C.was invited; is soldD.was invented; sells

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-How many students are there in your class?
-______ the students  _____over 40.(  )
A.A number of,isB.A number of,are
C.The number of,isD.The number of,are

查看答案和解析>>

同步练习册答案