精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.My best friend and I made our first trip to Ireland less than a year ago.I wasn't very excited about it at the very beginning.But my uncle wanted me to visit Ireland and offered to pay for my trip.Then I did.All of the words"magical,charming and memorable"don't even describe what Ireland is.Our favourites were Kilkenny,Cobh and Killarney.We did a self-driver tour.
We stayed in a castle in Dublin for two days,where my ancestors(祖先) came from.The town we thought we might be bored in was Kilkenny,but we loved every minute we were there.There were so many places to explore and the pictures we took were beautiful.
It was so exciting to see the little village of Cobh and know it was the last stop for the Titanic(a famous ship) at that time.We loved the visitor centre there and the little shops.We never got any bad food there.It was so mouth-watering at every stop!And when we stayed in Westmeath,we saw the Trim Castle through the windows and found some scenes from Brave Heart which was filmed there.We were so excited.Again,more beautiful pictures were taken in that tiny town.
We love the country,the people,the food and the magic.We would go back very soon.I was so thankful for my uncle who had given me the chance to be there.
I have no words to  adequately describe our trip.Go,explore the small villages,eat and enjoy!I still look at my pictures and can't believe I was actually there.

34.What can we learn from the first paragraph?B
A.The writer showed great interest in visiting Ireland at first.
B.It was the first time for the writer to visit Ireland.
C.The writer went to Ireland with his uncle.
D.The car was driven by the writer's uncle.
35.What can we know from the third paragraph?B
A.The Titanic was filmed in Cobh.
B.The food in Cobh was delicious.
C.The writer knew nothing about Brave Heart.
D.The writer visited the Trim Castle alone.
36.What does the underlined word"adequately"in the last paragraph mean?A
A.properly      
B.strongly         
C.warmly      
D.surprisingly
37.Where does the article most probably come from?B
A.A scientific fiction. 
B.A tourist magazine. 
C.A poem. 
D.A poster.

分析 文章大意思:不到一年前我最好的朋友和我第一次来爱尔兰,在开始我不是很兴奋.但是我叔叔想让我去拜访爱尔兰,并愿意支付我的旅行.然后我去了.所有的"神奇的,迷人的和难忘的"的话,都不能用来爱尔兰.我们最喜欢的是Kilkenny、Cobh和Killarney.我们来了一个自驾车旅游.
我们在柏林的一个城堡里住了两天,我的祖先来自这里,我们认为我们可能会对基尔肯尼感无聊,但我们时时刻刻都喜欢在那儿.我们的图片拍的是美丽的地方.
当时看到的小村庄,科夫知道是当时泰坦尼克号的最后一站很兴奋.我们喜欢的游客中心,那里的小商店.有我们从未吃过的食物.它是如此的令人垂涎的每一站!当我们在韦斯特米思,我们透过窗户发现了勇敢的心这是拍摄一些场景.我们都很兴奋.再次在小镇拍摄了很多漂亮的图片.
我们热爱这个国家、人民、食物和魔法,我们很快就回去了,我非常感激我的叔叔给了我机会.
我无法用言语来描述我们的旅行,去探索小村庄,吃和享受!我仍然看着我的照片,不敢相信我真的在那里.

解答 34---37 BBAB
34题答案:B 考查细节理解.根据短文"My best friend and I made our first trip to Ireland less than a year ago.I wasn't very excited about it at the very beginning.------We did a self-driver tour."的描述可知,A、C、D选项的叙述不符合原文内容.而作者是第一次访问爱尔兰是正确的,故应选B.
35题答案:B 考查细节理解.根据短文第三段的描述并结合".We never got any bad food there.It was so mouth-watering at every stop!"可知,A、C、D选项不符合原文内容.而那里的食物很好吃是毋庸置疑的.故应选B.
36题答案:A 考查词义猜测题.根据短文描述并结合"Go,explore the small villages,eat and enjoy!"可知,这里指的是作者不能确切描述他的旅行.结合选项可知应选A.
37题答案:B 细节理解题.根据短文描述可知,文章主要介绍的是作者的旅行见闻和感受,因此这样的文章不可能出自于科幻小说、诗集和海报,应该出自于游客杂志.故应选B.

点评 题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.His aunt always_________ a black dress.(  )
A.put onB.puts onC.wearD.wears

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

1.rubbish,to,they,not,people,leave,tell (连词成句)
They tell people not to leave rubbish.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

6.Some people think only school children do not agree with parents,however,it is not true.(21)A is a problem for parents and children of all ages.If it's hard for you to communicate with your parents,don't worry about it.Here is some advice (22)A you to bridge the generation gap(代沟).
Don't aruge with your parents.Don't get to your parents when you are angry.Your parents probably won't (23)B your idea if you are shouting at them.And you can't express yourself well if you are angry.Go someplace to (24)B.Make sure you understand why you are unhappy.Then think about (25)C you want to say to your parents.If you don't think you can speak to them at the moment,try writing a letter.
Try to reach a compromise(和解).Perhaps you and your parents (26)A on something.You can keep your disagreement and try your best to accept each other.Michael's mother didn't agree with him about buying a motorcycle.They argue(争论)over it.But they finally came to a compromise.Michael bought the motorcycle,bur only drove it on (27)B days.
Of course,your parents might refuse to compromise on something.In these situations,it is especially important to show love and respect to them.(28)B respect will keep your relationship strong.
Talk about your values.The values of your parents are probably different from (29)A.Tell your parents what you care about,and why.Understanding your values might help them see your purpose in life.
A good relationship with your parents can make you a (30)A and happier person.It is worth having a try!

21.A.communicationB.CommunicateC.Communications
22.A.forB.fromC.to
23.A.thinkB.considerC.see
24.A.warm upB.cool offC.get excited
25.A.whoB.whichC.what
26.A.disagreeB.dislikeC.disturb
27.A.manyB.certainC.snowy
28.A.ShownB.ShowingC.Show
29.A.yoursB.youC.your
30.A.betterB.goodC.best.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Years ago,I lived in a building in a large city.The building next door was only a few feet away from (66)mine.There was a woman who lived there,whom I had never met,yet I could see her sitting by her (67)windoweach afternoon,sewing or reading.
After several months had gone by,I began to (68)notice that her window was dirty.Everything was unclear through the dirty window.I would say to myself,"I (69)wonder why that woman doesn't wash her window.It really looks terrible."
One bright morning I decided to (70)clean my flat,including washing the window on the inside.Late in the afternoon when I finished the cleaning,I sat down by the window with a cup of coffee for a (71)rest.What a surprise!Across the way,the woman sitting by her window was clearly visible.Her window was clean!
Then it dawned on me.I had been criticizing (批评) her dirty window,(72)but all the time I was watching hers through my own dirty window.
That was quite an important (73)lesson for me.How often had I looked at and criticized others through the dirty window of my heart,through my own shortcomings?
Since then,whenever I wanted to judge (评判) someone,I asked (74)myself first,"Am I looking at him through my own dirty window?"Then I try to clean the window of my own world so that I may see the world about me (75)more clearly.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Do you want to live another 100 years or more?Some experts say that scientific advances will one day enable humans to last tens of years beyond what is now seen as the natural limit of the human life span.
"I think we are knocking at the door of immortality(永生),"said Michael Zey,a Montclair State University business professor and author of two books on the future."I think by 2075we will see it and that's a conservative estimate(保守的估计)."
At the conference in San Francisco,Donald Louria,a professor at New Jersey Medical School in Newark said advances in using genes as well as nanotechnology(纳米技术) make it likely that humans will live in the future beyond what has been possible in the past."There is a great push so that people can live from 120to 180years,"he said."Some have suggested that there is no limit and that people could live to 200or 300or 500years."
However,many scientists who study in ageing are doubtful about it  and say the human body is just not designed to last past about 120years.Even with healthier lifestyles and less disease,they say failure of the brain and organs will finally lead all humans to death.
Scientists also differ on what kind of life the super aged might live."It remains to be seen if you pass 120,you know; could you be healthy enough to have good quality of life?"said Leonard Pooh,director of the University of Georgia Gerontology Centre."At present people who could get to that point are not in good health at all."

32.By saying"we are knocking at the door of immortality",Michael Zey meansB.
A.they believe that there is no limit of living
B.they have got some ideas about living forever
C.they are sure to find the truth about long living
D.they are able to make people live past the present life span
33.Donald Louria's attitude towards long living is thatC.
A.people can only live from 120to 180
B.it is still doubtful how long humans can live
C.it is possible for humans to live longer in the future
D.the human body is designed to last past about 120years
34.The underlined"it"in paragraph 4refers toD.
A.the conservative estimate
B.a great push
C.the idea of living from 200to 300years
D.the idea of living beyond the present life span
35.What would be the best title for this text?A
A.Living Longer or Not.        
B.Healthy Lifestyle and Long Living.
C.No Limit for Human Life.
D.Science,Technology and Long Living.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.She  will  give  you  a  call  as  soon  as  she  ____ Shanghai  next  week.(  )
A.reachB.will  reachC.reachesD.reached

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Have you finished reading the magazine?
-No,not______.(  )
A.everB.neverC.alreadyD.yet

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.He has been away from his hometown ________.(  )
A.since a monthB.for a month agoC.for a monthD.in a month

查看答案和解析>>

同步练习册答案