精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.In American schools there is something called Home-coming Day.Many high schools and colleges with a football team have a home-coming game.This can be the most important event of the year except graduation (毕业) day.Students plan Home-coming Day for many weeks in advance.
Several days before Home-coming,students start to decorate (装饰)the school.There are signs to wish luck to the team,and many other signs to welcome all the graduates.Many people still come to Home-coming twenty or thirty years after their graduation.
The members of school clubs build booths (摊位) and sell lemonade,apples and sandwiches.Some clubs help to welcome visitors.
During the day people like to look for teachers that they remember from long ago.Often they see old friends and they talk together about those happy years in school.
Everyone soon comes to watch the football game.When the game is half over,the band (乐队)comes onto the field and plays school songs.Another important moment is when the Home-coming Queen or King appears.All the students vote a most popular student Home-coming Queen or King.It is a great honor to be chosen.
Home-coming is a happy day,but it is not perfect unless the football team wins the game.Even if the team loses,the students still enjoy Home-coming.Some stay at the school to dance,and others go to a party.For everyone it is a day worth remembering.

33.The most important event of the year in high schools and colleges isC.
A.Home-coming   
B.the football game 
C.graduation     
D.winning the game
34.When do students begin to do everything for Home-coming?B
A.The day before Home-coming.
B.Many weeks before the day.
C.When the guests arrive.
D.Several hours before Home-coming.
35.Which of the following is NOT mentioned (提及) on Home-coming Day?D
A.To see old friends.
B.To visit teachers they remember.
C.To watch the football game.
D.To go home to see their family.
36.Who can probably become Home-coming Queen or King?B
A.The teacher who is kind to the students.
B.The student who is popular with the students.
C.The visitor who is famous to the students.
D.The player who plays best in the football game.
37.What's the best title of this article?A
A.Home-coming Day                 
B.A Happy Day
C.The Most Important Event            
D.Home-coming Queen or King.

分析 试题分析:这篇短文重点介绍了在美国的高中和大学中最重要的一个节日--校友日,详细介绍了在这个节日期间的活动内容.在这一天,毕业生们重返母校,与老师和同学相聚在一起畅叙旧情.在校友日前,学生会装饰学校,然后到那天的时候学生会在学校聚集来看望他们之前的老师,或者和以前的就同学聊天.接下来会看足球赛,当球赛进行了一半之后,乐队会来到赛场演奏校歌.还有个重要的节目是选择校友日国王和皇后,Homecoming Queen and King,能被选上是荣幸之极.

解答 33.C 推理判断题 根据第一段This can be the most important event of the year except graduation (毕业) day.描述,可知在美国高中和大学中最重要的事件是毕业,故选C.
34.B 细节理解题 根据第一段Students plan Home-coming Day for many weeks in advance.描述,可知学生们在校友日前几个星期就做准备,故选B.
35.D 细节理解题 根据短文后三段描述,可知在返校日期间的活动不包括回家看望家人,故选D.
36.B 细节理解题 根据短文倒数第二段All the students vote a most popular student Home-coming Queen or King.It is a great honor to be chosen.描述,可知受学生欢迎的人会选为Home-coming Queen or King,故选B.
37.A 标题归纳题 这篇短文重点介绍了在美国的高中和大学中最重要的一个节日,校友日,故选A.

点评 本文浅显易懂,各个小题都能在文中找到适当依据.只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读.文章所设试题主要考察细节查找,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.He ________a worker in a factory,but he________ a pop star two years ago.(  )
A.used to be; has becomeB.used to be; became
C.was used to be; becomesD.was used to being; has become

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.I would rather ______ at home.(  )
A.not stayB.not to stayC.not stayingD.not stayed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

8.A:What's the date today?
B:It's June 16.
A:(71)FThen it's Dragon Boat Festival today,isn't it?
B:Yes.(72)A
A:Did you have rice dumplings this morning?
B:Sure.(73)G
A:I didn't.
B:What a pity!But I happen to have got some with me.(74)E
A:I'd love to.By the way,why do you call it Dragon Boat,Festival?
B:Because in China,people race dragon boats this day every year.
A:Oh,I see.(75)C
B:You are welcome.

A.We Chinese usually eat rice dumplings this day.
B.I hate eating rice dumplings.
C.Thank you for your rice dumpling.
D.I don't think so.
E.Would you like to have one?
F.Already?
G.How about you?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Computers can help many workers.They can also help thieves.
There was one thief who worked in a bank of the United States.He paid for everything he needed by check (支票).Then he told the computer not to take any money from hisaccount for the checks he wrote.The bank's computer did what he said.And it did not take any money from his bank account.One day the computer broke down.People had to do the computer's work.They soon found out what was happening.
Another thief,who worked for a bank saw people filling in deposit forms (存款单).Many of these people did not know their account numbers,so they wrote only their names on the forms.They left empty places for their account numbers.The thief wrote his own account number in this place.When the computer read these forms it looked only at the account numbers.It did not look at the customers'names.It paid the money on these deposit forms into the thief's account.
Then there was the bank worker who told the bank computer to take ten cents off every customer's account each month and put it into his own account.For a long time the bank's customers did not notice that they were losing ten cents every month.But then someone did notice and told the bank.That was the end of that little game!
No one really knows how much computer crime is costing the banks,but some people believe it is millions of dollars a year.

34.The three thieves in the storyB.
A.worked in the same bank      
B.worked in banks
C.made millions of dollars a day  
D.did not use computers
35.The story is aboutD.
A.the history of computers      
B.people losing their jobs to computers
C.catching thieves in banks      
D.the crimes that people do with computers
36.The word"account"in Para.1meansB in Chinese.
A.信用卡       
B.帐户       
C.现金        
D.存折
37.According to the article,C will cost bank businesses millions of dollars every year.
A.computer games           
B.bank activities
C.computer crime               
D.bank deposit forms.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Which part of the world has the most nearsighted students?Just look around you-it's East Asia.Nine in ten school leavers in major East Asian cities are nearsighted,according to the BBC.Experts say books and video games are not to blame.East Asian students,they say,aren't getting enough sunlight.
People become nearsighted because their eyeballs grow out of shape and light entering their eyes cannot focus correctly.The body can produce a chemical called dopamine (多巴胺) to stop eyeballs from changing shape.And guess what scientists have just discovered?Sunlight can help our bodies produce more dopamine,reported AFP.
According to the study,primary school students in Singapore spend only 30minutes outdoors every day; in Australia,by contrast,kids spend about three hours a day outside.As a result,fewer children in Australia are nearsighted-only 10percent,compared with 90percent in Singapore.
"Children in East Asia basically go to school…go home and stay inside.They study and they watch television,"Ian Morgan of the Australian National University told AFP.
But being a bookworm or a couch potato does not directly harm the eyes,added Morgan."As long as they get outside,it doesn't seem to matter how much study they do,"he explained."There are some kids who study hard and get outside and play hard and they are generally fine.The ones who are at major risk are the ones who study hard and don't get outside.As a result of massive (巨大的) educational pressures and the construction (构成) of a child's day,the amount of time they spend outside in bright light is minimized."
Experts suggest children should stay outside for two to three hours every day.This can include time spent in the playground and walking to and from school.

41.Which of the following word has the similar meaning as the underlined phrase"nine in ten"?D
A.many     
B.much        
C.more       
D.most
42.What is the main reason for the large number of nearsighted students in East Asia,according to scientists?B
A.Too much reading or gaming.
B.Lack of sunlight.
C.Genetic reasons.
D.Lack of exercise.
43.What can we conclude from Paragraph 2?D
A.Dopamine is a chemical that causes eyeballs to grow out of shape.
B.Dopamine can stop light entering the eyes from focusing correctly.
C.Spending time in the sun can make the loss of dopamine in the body.
D.The more dopamine a person has in their body,the better eyesight he or she has.
44.According to Morgan,what kind of people are most likely to suffer from nearsightedness?D
A.Those who like watching TV.
B.Those who take exercise regularly.
C.Those who study hard and play hard outdoors.
D.Those who stay indoors studying all day.
45.The word"minimized"in second-to-last paragraph probably meansA.
A.reduced as much as possible
B.made better use of
C.taken little notice of
D.attached much importance to.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.-Would you please repeatyour words?
-OK.I'll say them again.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.---What do you think of the film Switch?
---Wonderful.But I am sorry I       the beginning of it.(  )
A.missB.was missingC.missedD.will miss

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

9.Shanghai is amoderncity in the world.(现代化的)

查看答案和解析>>

同步练习册答案