精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.One day,I happened to meet an Englishman in the street and soon we began to talk.As I was talking about how I was studying English,the foreigner seemed to be very surprised,gently shaking his head and saying"You don't say!"
I was confused(困惑的),and I thought,"Perhaps this is not a right thing to talk about"Then I said to him,"Well,shall we talk about the Great Wall?Have you ever been there?"
"Certainly!Everyone back home will laugh at me if I leave here without seeing it.The Great Wall is wonderful!""Yes,it is one of the wonders in the world.And people of many countries have come to visit it."As I went on telling him more about it,he stopped me again,"You don't say!"
I couldn't help asking,"Why couldn't I talk about it?"
"Well,I didn't stop you talking about it,"he answered,greatly surprised.
"Didn't you say'You don't say!'"I asked again.
Hearing this,the foreigner laughed loudly.He began to explain,‘"You don't say,means‘Really.Perhaps you know little about English idioms(惯用语)."Wow!How foolish I was!Since then I have been careful with English idioms.

61.What made the foreigner laugh loudly?B.
A.English idioms.
B.The writer's question.
C.Their talking about the Great Wall.
D.The writer's way of learning English
62.Where does the story most probably happen?A.
A.In China.    
B.In America.    
C.In England.    
D.In Japan.
63.The English idiom"You don't say!"meansB.
A.OK         
B.Really         
C.Thank you         
D.Excuse me
64.What does the writer learn from his own experience?C.
A.He should improve his spoken English.
B.He should speak with foreigners in a polite way.
C.He should be more careful with English idioms.
D.He should be brave enough talking with foreigners.
65.The story tells usAbetween languages in different countries.
A.the difference       
B.the popularity       
C.the grammar rule       
D.the change.

分析 有一天,我碰巧在街上遇到一个英国人,很快我们开始交谈.我在谈论我是如何学习英语,外国人似乎感觉很奇怪,轻轻地摇摇头,说:"你不说!"
我很诧异,我想,"也许,这是不对的话题."因此我对他说:"好吧,我们应谈谈长城?你去过吗?"
"当然!如果我离开这里没有看到它,回家后每个人都会笑我的.长城太好了!""是的,它是世界奇迹之一.许多国家的人民都来参观."正当我告诉他更多关于长城的事,他又拦住了我,"你不说!"
我忍不住问:"我为什么不能说呢?"
"嗯,我没有要求你停止这样做,"他回答,十分惊讶.
"你说'你不说!"我又问.
听到这里,外国人大声笑了起来.他开始解释,"你不说!意思是'真的'.或许你不了解英语惯用语."哇!我是多么愚蠢!从那以后我一直很小心用英语惯用语.

解答 61.答案B 细节理解题 由文中"Didn't you say'You don't say!'"I asked again.Hearing this,the foreigner laughed loudly.可知"你说'你不说!"我又问.听到这里,外国人大声笑了起来,作者的话让他大笑,故选B
62.答案A 细节理解题 由文中 One day,I happened to meet an Englishman in the street and soon we began to talk 可知 有一天,我碰巧在街上遇到一个英国人,很快我们开始交谈,Everyone back home will laugh at me if I leave here without seeing it 如果我离开这里没有看到它,回家后每个人都会笑我的,可知这里是中国,故选A
63.答案B 细节理解题 由文中 You don't say,means‘Really'可知 你不说!意思是'真的',故选B
64.答案C 细节理解题 由文中 Since then I have been careful with English idioms 可知 从那以后我一直很小心用英语惯用语,故选C
65.答案A 文章主旨题 由文中 He began to explain,‘"You don't say,means‘Really.Perhaps you know little about English idioms."可知 他开始解释,"你不说!意思是'真的'.或许你不了解英语惯用语.",本文主要是讲作者不了解外国用语习惯而引发的笑话,各国之间的语言都是不同的,故选A

点评 本文并不算难,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.要了解和解答本文还是要从文章整体把握的.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-The dress in that shop is nice but too expensive.-It's much _____ on www.taobao.com (  )
A.lowerB.higherC.largerD.cheaper

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.The boy left the room withtears(眼泪) in his eyes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.--Do you know whether the man _____ by the door is Mr.Smith?
--Sure.We've known each other for a long time.(  )
A.standB.standingC.stoodD.stands

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Listen!Zha Xiis singing (sing) the song xiangwangshenying.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Henry works in a factory.He comes from a poor family and was in school for only four years.He has to do the hard work,but he is paid less.He likes to watch football matches very much and spends much time on them.
One afternoon there was a big football match on the playground.He borrowed some money from his friend and hurried there.There were a lot of people there.And all the tickets were sold out.He was sorry for it.He saw a pole(杆子)outside the playground and climbed it quickly.A policeman came and said,"It is dangerous to stay on it!Come down!"
"Wait a minute,please!"Henry said and just at that moment the policeman heard cheers on the playground and asked in a hurry,"Which team has kicked a goal(进球)?""Ours!""Wonderful!You can stay there.But take care!"The policeman said happily and left.When the match would be soon over,he came back again and asked,"Who has won?""Theirs,3:2.""Come down,"the policeman said angrily."Such a match is not worth watching!"
Henry had to come down.But soon they heard cheers again.The policeman said in a hurry,"Climb up quickly and see who has kicked a goal."

51.From the passage we know thatD.
A.Henry doesn't like his work
B.Henry comes from a rich family
C.Henry doesn't like the policeman
D.Henry is paid less
52.Henry failed to get a ticket for the match that day becauseD.
A.he had no money to buy a ticket
B.he didn't want to buy a ticket
C.he had no time to buy a ticket
D.all the tickets were sold out
53.The policeman asked Henry to come down the pole at first becauseA.
A.it was dangerous
B.Henry had no ticket
C.their team kicked a goal
D.the other team kicked a goal
54.From the third paragraph(段落),we can guess thatD.
A.the policeman wanted to teach Henry a lesson
B.the policeman tried to please Henry
C.the policeman didn't like Henry
D.the policeman was also a football fan
55.The policeman asked Henry to climb up the poleB.
A.to cheer for their team
B.to see the result of the match
C.to cheer for the other team
D.to say goodbye to their team.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.--I hope you don't mind my opening the window.
--______ It's much too hot in here.(  )
A.CertainlyB.Of course notC.All rightD.Never mind

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-May I come in?I'm sorry I'm late.
-Come in,please.But could you tell me         ?(  )
A.how do you come to schoolB.what were you doing then
C.who you talked withD.why you are late

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.To keep fit,we should eatless(little) food and do more exercise.

查看答案和解析>>

同步练习册答案