An invention in front of your eyes
What is the most important invention? Is it the written word that helps us to record information? Is it the telephone that lets us talk to people from all over the world? Is it the car that lets us travel at a great speed to meet others? Umberto Eco, an Italian writer , thinks it is something quite different. He says the most important invention might be right in front of your eyes. He is talking about a simple pair of glasses.
Modern eye glasses were invented around 1,000 years ago. They were more than just a convenient way to read. Before glasses were invented, writers, scientists or teachers who could not see properly had to memorize everything. After about ten years of poor eyesight, they could not remember well enough and could not work. Glasses meant that people could work in their old age.
The old people who wanted to remember some information could write it down and read it. Eye glasses are one of the world's greatest inventions and were probably worn by the people who designed the first telephone and car.
1. The invention of the written word is important because_________ .
A. we need it to listen
B. we need it to record information
C. we just need it to read
D. we need it to see things
2. The author thinks __________ is the greatest invention of all time in this passage.
A. the telephone
B. the car
C. a simple pair of glasses
D. the paper
3. Before glasses were invented, writers, scientists and teachers who could not see clearly had
to________ .
A. memorize everything
B. write down everything
C. read everything
D. be taught by others
4. What happened after glasses were invented?
A. People could not remember well enough.
B. People could not write down anything.
C. People could write down some information and read it.
D. The young people can't use them.
5. From this passage, we can know
A. modern eye glasses were invented 100 years ago
B. people who designed the first telephone and car probably wore eye glasses
C. the author of this article is American
D. the author of this article is Chinese
1. B细节理解题。由第一段第二句"Is it the written
word that helps us to record information? 可知答案。
2. C细节理解题。由最后一段最后一句"Eye glasses are one of the world's greatest inventions and were probably worn by the people who designed the first telephone and car."可知答案为C。
3. A 细节理解题。由第二段第三句"Before glasses were invented, writers, scientists or teachers who could not see properly had to memorize everything."可知答案为A。
4. C细节理解题。由最后一段第一句"The old people who wanted to remember some information could write it down and read it."可知答案为C。
5. B细节理解题。由最后一段最后一句"Eye glasses are one of the world's greatest inventions and were probably worn by the people who designed the first telephone and car."可知答案为B。
科目:初中英语 来源: 题型:
1. 由.. 制成 be made__________
2. 因.. 闻名 be known_________
3. 据我所知 _________ far as I_________
4. 手工 ________ hand
5. 全世界 all_________ the________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
5. The shoes with special ______________ (heel) were invented by Jayce Coziar and Jamie Ellsworth.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
2. The house is used to store food (对画线部分提问)
_____ is the house used to___________ ?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
2. The child without parents ____________ good care of by his teachers in this special school.
A. is taken B. are taken
C. take D. takes
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com