精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

 There is a lion in a forest. Every day he goes about to look for food. The small animals in the forest are all afraid of him. Not far from the forest there are four bulls( 公牛  ). They are good friends, and often go about together. The lion tries many times to catch them, but can’t do so. Every time he comes near, the four bulls stand together to fight him. So he can do nothing to him.

      One day the bulls have a quarrel( 吵架  ). After that each of them goes his own way. When the lion sees this, he is happy. He catches one bull and eats him up. Then he catches another. One by one he catches all the four bulls and eats them up.

1.How many animals are there in the story?

A.   Four  B. Five  C. One  D. Many

2.Does the lion want to eat the bulls?

A.   Yes,we want.  B. No,he can’t.  C. Yes,he does. D.No,he doesn’t

3.Why can’t the lion want catch the bulls at first?

A.   Because the bulls are too big.

B.    Because the bulls are good friends.

C.   Because the bulls stand together to find him.

D.   Because he is not strong enough to fight bulls.

4.How can the lion eat the bulls at last?

A.   He catches them at one time and eats them up.

B.    He catches one bull at a time and eats it up. Then he catches another.

C.   He catches them at the time and eats them up.

D.   One day he catches all the bulls and eats them up.

5.What does the story want to tell us?

A.   The lion is the King in the forest.

B.    Bulls are foolish to quarrel with each other.

C.   Lions are stronger than bulls.

D.   Untion( 团结  ) is strength(  力量  )

 

1.B

2.C

3.C

4.B

5.D

【解析】

试题分析:这篇文章讲述了森林里住着一头狮子,动物们都怕他。但是在不远处住着四头很友好的公牛,狮子每次抓们都抓不到,因为们团结起来对抗狮子。但后来们因为吵架而各自走开了,狮子就一个一个的把们抓住吃了。

1.判读推理题。根据文中内容得知,这个故事里出现了一头狮子和四头公牛,所以一共是五个动物,故选B。

2.细节理解题。根据文中第二段内容The lion tries many times to catch them, but can’t do so.这头狮子试了很多次想抓住他们,但都没做到;故此题选C。

3.细节理解题。根据文中第二段内容. Every time he comes near, the four bulls stand together to fight him.每次当狮子走近时,四头公牛就站在一起同他搏斗;故此题选C。

4.细节理解题。根据文中第三段内容He catches one bull and eats him up. Then he catches another.他抓住一头公牛吃完,然后抓另外一头;故选B。

5.判断推理题。根据文中内容,四头公牛开始时很团结,狮子抓不住他们,但后来他们吵架了,狮子就一个接一个的把他们抓了吃了;所以此题选D,这个故事告诉我们团结就是力量。

考点:故事类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014年四川省眉山市青神县中考诊断二检测试卷(解析版) 题型:单项填空

Although he’d eaten up two bowls of rice, he still didn’t feel ____.

A. enough full B. full

C. enough fully D. fully enough

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年四川省眉山市丹棱县中考模拟诊断二英语试卷(解析版) 题型:其他题

Do you like pop songs?1. . Here are three famous singers from Taiwan. They are S.H.E. Do you know them? They are three lovely girls. S.H.E are the three first letters of their English names . 2. . Selina is a quiet girl and she always smiles(微笑). She enjoys going shopping. She likes rabbits. 3. . She likes watching TV in her free time. She loves dogs. Ella likes playing basketball in her free time. She likes dogs, too . 4. . Many young people know their song Super Star and can sing that song very well . They have another same song. Its name is Bu Xiang Zhang Da in Chinese. In that song, they say they don’t want to grow up. I think many boys and girls have this idea. 5. . They always have the dream of never growing up

A. Hebe means self-confidence(自信) in English

B. She looks like a boy

C. Their names are Selina, Hebe and Ella

D. Do you like pop stars?

E. They don’t like to grow up

 

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年四川省眉山市丹棱县中考模拟诊断二英语试卷(解析版) 题型:单项填空

I don’t know when he _______ tomorrow, when he tomorrow ,I will tell you.

A. will come;come B. will come;comes

C. will come;will come D. comes;would come

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年四川省广安区兴平镇小学校中考模拟试卷(二)英语试卷(解析版) 题型:其他题

短文填空,根据首字母提示在空格处填一词,使短文通顺。

Favourite Food

   Every country has its favourite food. Italians like to eat pizza. Indians like to eat hot food. Japanese like to eat fish. 1.O    they don’t cook it.

In England, one of the most 2.p      kinds of food is fish and chips. People3.u       buy it in a fish and chips shop. They put it in paper bags, and take it4.h      ,or to their workplace. 5.S      they eat it in the park or on the road. But the world’s6.f     food isn’t English ,Italian,Indian or Japanese. It seems that American fast food is the most popular in the world. In New York,Mosic, London,and even in some big7.c      in China, you can8.f     people eating hamburgers and chips

      Chinese food is also very popular in the world. In many cities you can find Chinese9.r       .People enjoy Chinese food because it has different tastes and is usually very10.d     !

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年四川省广安区兴平镇小学校中考模拟试卷(二)英语试卷(解析版) 题型:单项填空

The market isn’t far from here. It’s only     bicycle ride.

A.   half an hours’   B. half an hour’s   C.  half an hour  D. half a hour’s

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年四川省广安区兴平镇小学校中考模拟试卷(二)英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Whose math book is this?

        It     be      . Her name is on it.

A.   can’t …Ann   B. may…Jim’s C. shouldn’t…Joy D. must..Ann’s

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年四川省广安区兴平镇小学校中考模拟试卷(一)英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

A: Excuse me, sir. Could you please tell me how to get to the zoo?

B: Sorry, 1. .I am new here. 2.

A: Excuse me, could you tell me the way to the zoo?

C: Go along this street until you reach the second traffic lights,then turn left. At the end of the street, you’ll see the zoo.

A: 3.

C: Yes, you can.

A: 4.

C:You can take the No.6 bus.

A: Thank you very much.

C: 5.

A. Please ask that girl.

B. Which bus shall I take?

C. I don’t know.

D. It’s my pleasure.

E. Can I take a bus to get there?

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年四川省暨联盟学校中考适应性考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

The bread looks ____. Yes,and it tastes even ______.

A. well…good B. good…better C. good…worse

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案