Four ways to have a good school life
Your schooldays should be some of the best and happiest days of your life. How can you get the most from them, and be sure you do not waste (浪费) this great chance to learn?
Be active(积极的) at school Don’t say things are difficult or boring. Take interest in school life and your school subjects. Join lots of activities. Put up your hands quickly in class. Go around the school with a big smile. If you are not working, you are wasting your time at school. Teachers cannot make everything enjoyable(令人愉快的).
Keep fit If you don’t eat a good breakfast, you will be thinking about food in class. If you go to bed late and don’t have enough sleep, you will be sleepy in class. Play enough sports every day in order to keep your body strong.
Face the problem Do not say you will do things tomorrow. If you get behind the class, it is very difficult to get back in front. You cannot finish the race if you rest all the time. Everyone fails some exams, loses some matches and has bad days. Don’t make small problems very big and important. Don’t forget to ask for help. You are young, and no one thinks you must do everything quite well!
Spend the weekends Don’t waste time lying in bed on Saturday or Sunday morning. Go and play sports, get together with friends in the park to relax, learn to play the piano, or help someone with problem. If you don’t want to go out, there are also a lot of things to do. You may read a book, practice English or help Mum with housework.
Follow our advice, and have a happy school life!
Title
| ___1.__to have a good school life |
Be active at school | Be __2._in school life and school subjects. Join lots of activities. Make yourself __3.___every day |
Keep fit | Eat __4.__every morning. Have enough__5.___. Take a lot of exercise daily. |
Face the problem | Don’t put off ()推迟what you can do till__6._. Don’t give up if you_7._. __8.__to ask for help if you can’t solve your problems. |
__9.___the weekends | Get out with friends or read or even help with the_10.__a home. Try to make your weekends colourful. |
1.Ways/How
2.interested
3.happy/pleased
4.breakfast
5.sleep
6.tomorrow
7.fail
8.remember
9.Spend
10.housework
【解析】
试题分析:这篇短文讲述了如何让我们的学校生活更丰富。作者在短文中给我们提出了一些建议,如在学校里要积极、保持身体健康、出现问题时要敢于面对以及周末时要好好度过等。
1.】根据这篇短文开头的题目Four ways to have a good school life可知,这篇短文是要告诉我们四个方法让我们有好的学校生活。故这里我们可以填ways或者how。
2.】根据作者给出的第一条建议可知,我们在学校里应该表现积极一点,Take interest in school life and your school subjects.要对学校的生活和学习的科目感兴趣。故这里应该填interested。
3.】根据短文第二段里作者提出的建议可知,在学校里我们要让每一天都过得开心,脸上带着笑容。故这里应该填happy或者pleased。
4.】根据短文的第三段中作者提出的建议可知,If you don’t eat a good breakfast, you will be thinking about food in class.如果我们不吃早饭,那么在学校里上课的时候,就会总想着食物,这样就会影响我们的学习。故这里应该是每天早上都要吃早饭。
5.】根据If you go to bed late and don’t have enough sleep, you will be sleepy in class可知,作者建议我们要早睡,有充足的睡眠。故这里应该填sleep。
6.】根据短文第四段中作者的建议Do not say you will do things tomorrow可知,我们不能把今天的事情推迟到明天再做。故填tomorrow。
7.】根据短文第四段中作者给出的建议可知,如果我们落后了,我们也不应该放弃,每个人都会有这样的日子,我们可以向别人求助。故根据文意可知,这里应该填fail,失败。
8.】根据短文第四段作者提出的建议可知,如果我们落后了,失败了,我们不应该气馁,Don’t forget to ask for help.作者觉得如果我们自己解决不了这个问题,我们应该向别人去求助。故填remember,它和原文中的Don’t forget 是一个意思。
9.】根据短文中作者给出的最后一条建议Spend the weekends可知,这里作者建议我们周末的时候要好好的度过,去做做运动,和朋友们出去放松一下等。故填spend。
10.】根据短文的最后一段可知,在周末的时候,我们可以和朋友们一起外出放松一下,也可以You may read a book, practice English or help Mum with housework,呆在家里读书,或者帮助做家务活。You may read a book, practice English or help Mum with housework.故这里应该填housework。
考点:任务型阅读。
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏兴化沈伦中心校九年级上学情调查英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—It’s meaningful us to do something for people in need.
—It’s really nice you to think so.
A.for; of B.of ; for
C.for; for D.of; of
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏兴化常青藤学校联盟七年级上月考1英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Uncle Wang is fifty. He has two sons, Wang Lei and Wang Fei. They are twins. They are twenty –two. Wang Lei likes making things. He makes many different things. Today he’s making a machine. He wants to ride the machine like a bike and fly it like a plane. Wang Fei doesn’t like making things at all. He likes reading and watching TV very much. He plays table tennis on Saturdays and Sundays. Wang Lei and Wang Fei like playing football a lot. Uncle Wang likes his two sons very much. They love each other, too.
1.Wang Lei and Wang Fei are __________.
A. Uncle Wang’s sons B. students
C. teachers D. friends
2.Wang Lei likes ____________.
A. reading B. watching TV
C. making things D. flying kites
3.Wang Fei doesn’t like _______ at all.
A. reading B. watching TV
C. making things D. riding bikes
4.The twin brothers like ________ very much.
A. playing basketball B. playing football
C. playing games D. playing chess
5.Wang Fei _______ on Saturdays and Sundays.
A. goes shopping B. reads books
C. does housework D. plays table tennis
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏兴化常青藤学校联盟七年级上月考1英语试卷(解析版) 题型:单项填空
My cousin Jack _______________.
A. wear a glass B. wears a glass
C. wear glasses D. wears glasses
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏亭湖新实验学校八年级综合素质评估1英语试卷(解析版) 题型:翻译
1.我认为南京要比江苏的任何城市漂亮。
I think Nanjing is ___________________________________________ in Jiangsu.
2.Kate在公交车上总是让座给需要的人。
Kate always______________________________someone ___________.
3.如果你想养宠物,你应该学习怎样照顾它们。
If you want to keep pets, you should_________________________________them.
4.说别人坏话是不礼貌的。
It’s__________to_____________________________________________________.
5.他长大了想成为一名歌手。
He wants________________________________________________.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏亭湖新实验学校八年级综合素质评估1英语试卷(解析版) 题型:单项填空
When something ______ me, I always feel ______.
A. worry, worried B. worries, worry
C. worries, worried D. worried, worries
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏亭湖新实验学校八年级综合素质评估1英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Today she looks . Look! She is looking at his son.
A. happy , happy B. happily , happily
C. happy , happily D. happily , happy
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏亭湖新区实验学校七年级综合测试1英语试卷(解析版) 题型:单项填空
---Is this your English book? --- .
A. Yes, this isn’t. B. Yes, this is.
C. No, it isn’t. D. No, it is.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏丰县实验初级中学八年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:其他题
1.We study at a (mix) school.
2.Sandy’s drawing is (beautiful) in her class.
3.This (week) newspaper can give us news every week.
4.My cousin, Betty, is good at swimming, she is one of the best (swim) in her class.
5.My mother is busy (cook) meals for us.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com