精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.A big company wanted a clerk,so John went there.In the interview the director asked him a question.
"Who paid for your school?"
"My mother paid for it by washing clothes."
     Hearing this,the director asked John to show his hands. John showed a pair of hands that were perfect.The director said,"When you go back today,go and clean your mother's hands,and then see me tomorrow morning."
     When John went back,he happily asked his mother to let him clean her hands.However,his tears fell as he cleaned his mother's hands.It was the first time he noticed that there were too many bruises(伤痕) in his mother's hands.After finishing the cleaning of his mother's hands,John quietly washed all the remaining clothes for his mother.
Next morning,John went to the director's office.The director noticed the tears in John's eyes and asked,"Please tell me your feeling."
      John said,"Number 1,I know now what appreciation is.I would not be successful if my mother didn't do these things.Number 2,by helping my mother,now I realize how difficult it is to get something done."The director said,"This is what I want to be my clerk.You can get the job."
63.John went to the big company toB.
A.look for his mother          B.ask for a job         C.ask the director for help
64.John's mother was a (n)C.
A.office clerk                B.director             C.clothes cleaner
65.From the underlined sentence,we learnC.
A.John tried his best to wash clothes for his mother
B.John often helped his mother do the housework
C.John hardly helped his mother wash clothes
66.John feltB when he cleaned his mother's hands.
A.happy                   B.sad                C.angry
67.Why did the director hire(雇佣) John?A
A.Because he thought John learned appreciation.
B.Because he thought John had a good education.
C.Because he thought John worked very hard.

分析 一家大公司招聘一名职员,所以约翰就去了.在面试中,主管问了他一个问题.
"谁给你付学费?"
"我妈妈用洗衣服的钱给我付学费."
    听到这个,主管让约翰伸出手.约翰伸出了一双完美的手.主管说,"今天回去后,去给你妈妈洗手,然后明天早上来见我."
    当约翰回到家后,他开心的要求妈妈让他给她洗手.然而,在给妈妈洗手的时候,他流泪了.他第一次注意到他妈妈的手上有那么多的伤痕.洗完妈妈的手后,他静静地帮妈妈把所有剩余的衣服洗完.
    第二天早上,约翰来到主管的办公室.主管注意到了约翰眼中的泪,问道,"请告诉我你的感受."
    约翰说,"第一,我现在知道什么是感恩.如果没有妈妈做了这些,不会有我的成功.第二,通过帮我妈妈,现在我意识到做件事有多么难"主管说,"这就是我对我的员工的要求,你被录取了."

解答 63答案:B 细节理解题.根据A big company wanted a clerk,so John went there.(一家大公司要一名职员,所以John去了.),可知John去那家大公司找工作.故选B.
64答案:C 细节理解题.根据My mother paid for it by washing clothes.(我妈妈靠洗衣服供我上学.)可知他妈妈是一个洗衣工.故选C.
65答案:C 句意推测题.根据John showed a pair of hands that were perfect(John的一双手很完美),以及下文介绍It was the first time he noticed that there were too many bruises(伤痕) in his mother's hands(妈妈的手上伤痕累累),可知John几乎不帮妈妈干活.故选C.
66答案:B:细节理解题.根据his tears fell as he cleaned his mother's hands.(当他为妈妈洗手时,他流泪了.) 可知看到妈妈伤痕累累的双手,John很难过.故选B.
67答案:A 推理判断题.根据文中Number 1,I know now what appreciation is.I would not be successful if my mother didn't do these things.Number 2,by helping my mother,now I realize how difficult it is to get something done.",可知约翰学会了感恩,懂得了做事的不易.故选A.

点评 本文是一篇记叙类的阅读理解.叙述了约翰去一家大公司应聘要职,主管人员问他谁供他上大学,他说时妈妈靠洗衣服挣钱供他上学,于是主管人员让他回去给妈妈洗一次手,结果他这样做了,也认识到了母亲的辛苦学会了感恩,于是他就背公司录用了.所涉及的题目不算太难,基本能从文章中找到线索.有些题目还要对线索进行深度推理判断,才能得出准确答案.比如65题和67题.真正把题目和文章大意结合在一起才是做题的关键.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.一Hi,Jane,would you like to go hiking with me on Sunday?
-          .I have too much homework.(  )
A.I'd love toB.Of course notC.That's OKD.Sorry,I can't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-How are you getting on with your parents?
-            .They are my friends as well.(  )
A.Very goodB.Very wellC.Very bad

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Not only the twins but also their brother _____ to Paris several times,so they know Paris very well.(  )
A.has beenB.has goneC.have been

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Jamie is a young cook ______ wants to improve school dinners.(  )
A.whoB.whoseC.whomD.which

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.--Did you go to the movie last night?
--Yes.But by the time I got there,the moviehad been on for more than ten minutes.(开始十多分钟了 ).(for)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Wang Lin has alreadysucceeded(成功)in passing the driving test.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.据调查,许多学生都会为了实现自己的目标而努力学习.
According tothe survey,many students were willing to work hard to achieve their aims.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.---Why did you move to the countryside?
---Because the heavy traffic in the city is toonoisy (noisy/quiet).

查看答案和解析>>

同步练习册答案