精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.阅读理解阅读下列内容,根据内容选择最佳答案.(40 分)
We're a bilingual(双语的)school for children of 6-15.We want a cook,a library assistant,a sports coach and a language teacher.
JobAgeLanguageSkill(技能)Other tenm(条件)
cook25-40Chinesecan cook Chinese and western foodhealthy
library
assistant
20-35Chinese,Englishread different kinds
of books
careful
sports coach20-40Chinese,Englishmajor in (主修) P.E.healthy and strong
language teacher Chinese,Englishmajor in English 
31.Which of the following can go to Happy Middle School?C
A.A four-yea-old child.
B.A five-year-old child.
C.A ten-year-old child.
D.A sixteen-year-old child.
32.Happy Middle School doesn'wantB.
A.a cook               
B.a nurse
C.a library assistant          
D.a sports coach
33.Which of the following may not speak English?A
A.The cook.        
B.The library assistant.
C.The sports coach.
D.The teacher.
34.The cook must be able to cookC.
A.Chinese food   
B.western food
C.Chinese and western food
D.fast food
35.Which is not needed as a sports coach?D
A.He majors in P.E.
B.He must be healthy and strong.
C.He can speak Chinese and English.
D.He can read different kinds of books.

分析 本文还SUNNY SCHOOL的招聘广告及要求.

解答 31.C细节理解题,根据We are a bilingual(双语) school for children of 6-15,年龄是在6到15岁之间可知10岁的孩子可以去这个学校,故选C.
32.B细节理解题,根据We want a cook,a library assistant,a sports coach(教练) and a language teacher,可知没有招聘校长,故选B.
33.A细节理解题,根据language这栏,只有cook这个职位要求会汉语,其它的都要求会汉语和英语,故选A.
34.C细节理解题,根据cook这一栏的can cook Chinese and western food可知厨师需要会做中国菜和西方菜,故选C.
35.D细节理解题,根据coach这栏可知没有提到He can read different kinds of books,故选D.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.-Isn't it time for you to go to bed,Mike?
-Iwas painting (paint) all afternoon,so I have to finish my homework now.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.How do you make friends?Some students are sharing their ideas with us.
Tom
Although we are quite different,Adam and I have been close friends for 5 years.We have a lot to talk.We play basketball together after school.We go for a picnic at weekends.It's always a pleasure to be with him.
          Yumi   
   I spend my spare time mostly with people from other countries.When I'm with them,I really get to know what they're like and how easy they are to get along with.They help me to improve my English.
       Anna
I've made some good friends at the gym I go to.People there are very friendly.Talking to them as I take exercise is a good way for us to get to know each other.
           Peter 
I can make more friends on the Internet because it keeps me in touch with the whole world.I can get worldwide stories from my friends all over the world.
47.Adam isA friend.
A.Tom's
B.Yumi's
C.Anna's
D.Peter's
48.With the help of her friends,YumiB.
A.takes more exercise
B.learns English better
C.feels happier at picnics
D.knows more about the world
49.What helps Peter make more friends?C
A.The story.
B.The sport.
C.The Internet.
D.The language.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.As usual,we wentdirectly to the speaker for more advice after the lecture.(direct)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.It was amazing that the young kid could recite the long poemcorrectly.(correct)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.It's a pity that the poor student always answers the questionsincorrectly (correct).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Li Ming said hewould be (be) happy if Brian came to China.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.In order to complete the task,all the club members had no choice butto stay (stay) up late.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.You may take the elevator to thefifth floor.(five)

查看答案和解析>>

同步练习册答案