精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

(2014 •河北) 

Tuesday,1st September

   I had mixed feelings today,nervous,worried,happy,excited...My heart went down when Miss Chan,our head teacher,said that Matthew and Beth,two students from England,would spend three months with us!I was worried that I had to speak English so much!But at the end of the school day,I was happier than I thought: the morning with them today was more enjoyable than I expected.

   Today is the most unforgettable first day I have had!Matthew is fantastic!His English is clearer and easier to listen to than I thought. The other English student,Beth,is the most helpful girl Tve ever met. There were lots of things to do on the first day. Beth offered to help Miss Chan put up all the notices. Of course,some of the credit (功劳) should also go to me because I translated some of the notices for her. Miss Chan praised us!

   We finished all the preparations 10 minutes earlier than expected,then Beth and I talked for a while,Matthew sang several English songs and did some stand-up comedies (单人喜剧表演) at the party. We all praised him. When the bell rang to end the first school day,none of us wanted to leave.

   When I went back home,I had a little headache. I have probably spoken more English today than the whole of last year.

   It was really a happy day!I hope our friendship can continue,even after they go back to England!

1. The writer felt when he heard the news from Miss Chan.

   A. excited   B. angry   C. fantastic   D. worried

2. Beth helped Miss Chan with the .

   A. comedy   B. speeches   C. notices   D. translation

3. Matthew at the party.

   A. had a talk   B. rang the bell

   C. sang several songs   D. made a preparation

4. Matthew and Beth on the first day.

   A. spoke much Chinese   B. got lots of praise

   C. had a little headache   D. forgot to leave school

5. From the passage,we know that the writer .

   A. caught a bad cold that day   B. went back home with Beth

   C. expects to travel to England   D. likes the two English students

1. D 2. C 3. C 4. B 5. D

1. D解析:由第一段中的“My heart went down when Miss Chan,our head teacher,said that Matthew and Beth,two students from England,would spend three months with us!I was worried that I had to speak English so much!”可知,当作者听到Miss Chan告诉他的消息时,觉得很“担忧”,故 本题的正确答案选D. ,

2. C解析:由第二段中的“Beth offered to help Miss Chan put up all the notices."可 知,本题的正确答案选C.

3. C 解析:由第三段中的“Matthew sang several English songs and did some stand-up comedies at the party."可知,本题的正 确答案选C.

4. B解析:通读第二段和第三段,第二段提 到了“Miss Chan praised us!”,第三段提到 了“We all praised him.",由此可知,他们两个在第一天都得到了很多表扬。故本题 的正确答案选B.

5. D解析:由最后一段的描述可知,作者很 喜欢这两个英国来的学生。故本题的正确 答案选D.

题目来源:2016年轻巧夺冠周测月考直通中考八年级英语下册人教版 > 周测月考卷2 Unit 2阶段性测试

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

(2014 •贵州铜仁) 

   Wang Yan,a 15-year-old Chinese girl,likes eating snacks very much. She prefers cream biscuits,McDonald's hamburgers and KFC chicken. As a result,she has become overweight.

   Today in China,there are many children like Wang Yan. Health experts say children should have healthy eating habits. First,they must eat regular meals and begin with a healthy breakfast. Second,they should have different kinds of foods such as fruit,vegetables,grain,eggs,milk and meat. Third,children shouldn’t eat too much junk food. It is delicious,but eating it often is bad for their health. If children do as the experts say,they won’t become overweight. They will be healthier. Students won’t become tired at school,and they will have enough energy to study hard.

1. Why has Wang Yan become overweight?

   A. Because she doesn’t like sports.

   B. Because she likes eating vegetables.

   C. Because she likes eating snacks.

   D. Because she likes eating fruit.

2. How many pieces of advice do the health experts give in this passage?

   A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.

3. What kinds of foods are good for our health according to the passage?

   A. Milk,fruit,KFC chicken.

   B. Cream biscuits,McDonald's hamburgers and KFC chicken.

   C. Packages of biscuits.

   D. Fruit,vegetables,grain,eggs,milk and meat.

4. What will be the result if we do as the experts say? We will be .

   A. overweight   B. healthier   C. tired at school   D. confident

5. What does the writer think of the junk food?

   A. Terrible. B. Healthy. C. Unhealthy. D. Sweet.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

书面表达(共15分)

亲爱的同学们,健康饮食对每个人都是非常重要的,请你以“My healthy food and drink”为题写一篇英语短 文。内容包括:

1. 以前我有不好的饮食习惯(如:不吃早餐、爱吃垃圾食品等) 。后来学习了健康饮食知识,认识到健康饮食的重要性。

2. 现在我坚持健康饮食,保持身体健康。

提示词语:fruit,vegetable,hamburger,cola,junk food,be bad/good for 

注意:1. 语句连贯,表达准确,可适当发挥,词数80—100;

   2. 短文开头和结尾已给出,不计人总词数。

                          My healthy food and drink 

   Two years ago,I often got up late and seldom had breakfast.                                                                                                                                                                                                                 

   I always remember:eat the right food and keep healthy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

7. (2015 •湖北部州) —I hope to be a volunteer on weekends.

—You could help to the city parks.

   A. cheer up   B. make up   C. take up   D. clean up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

完形填空(每小题1分,共l0分) (2014 •河北) 

   Have you ever offered a helping hand to those who are in trouble?

   One day,two 1 were walking along the road to school when they saw an old woman carrying a large basket of pears. They thought the woman looked very 2 . They went up to her and said ,“Are you going to town? If you are,we will help carry your basket. ”

   “Thank you,”3 the woman. “You are very kind. You see I'm weak and ill. ” Then she told them that she was now going to the market to 4 the pears which grew on the only tree in her little garden.

   “We are both going to the 5 ,” said the boys. “Let us have the basket. ” And they took hold of it,one each side. They walked 6 with the heavy basket,but happily.

   The other day,I saw a little girl stop and 7 a piece of orange peel (皮) ,which she threw into the dustbin (垃圾桶) . “I wish 8 would throw that on the sidewalk ,” said she. “Someone may step on it and fall. ”

   Perhaps some may say that these are not 9 things. That is right. But such a little thing shows that you have a thoughtful mind and a feeling heart. We must not wait for the 10 to do great things. We must begin with little things of love.

1. A. boys   B. girls   C. men   D. women

2. A. bored   B. tired   C. pleased   D. surprised

3. A. asked   B. told   C. replied   D. spoke

4. A. bring   B. buy   C. take   D. sell

5. A. town   B. market   C. garden   D. school

6. A. weakly   B. quickly   C. slowly   D. quietly

7. A. take out   B. cut off   C. put down   D. pick up

8. A. nobody   B. everybody   C. somebody   D. anybody

9. A. little   B. good   C. great   D. bad

10. A. pay   B. time   C. advice   D. love

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

2. She ran for half an hour.(改为现在完成时) 

She  half an hour.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

3. (2014 •山东泰安) Do you know who is the o of the garden?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

1. (2014 •陕西西安中考模拟) His brother is similar to him.(改为同义句) 

His brother him.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

2. (2014 •甘肃兰州) 有时候,直到珍贵的时刻成为回忆,你才会真正认识到它的价值所在。

Sometimes,you won’t know the true value of a moment it becomes a memory.

查看答案和解析>>

同步练习册答案