精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.It was December,and Mary was thinking about the Christmas presents for her family.Her dad was easy to buy for.He loved history books.She could look at the books he had and buy something like that.She would have to ask her mom what she was going to buy for him,so that they wouldn't get the same one!
Mary's problem was what to buy for her mom.Her mom didn't read many books.She loved gardening,but she already had all the garden tools she needed.Also,she liked to choose her plants and seeds herself.Mary had a lot of ideas about the present.But nothing was perfect.
Mom always said that the best presents were the ones that you put time and hard work into.Suddenly Mary had an idea.Why not knit(编织) a scarf for Mom?That way she could wear it to keep warm when she was in the garden on cold days.She'd love it!So Mary bought some pink and orange wool.They were Mom's favorite colors because they reminded her of the flowers she liked. Mary spent many hours knitting when her mom was not around. She wanted it to be a surprise.When Mom opened the present on Christmas morning,she was very thankful.She knew that Mary had spent a long time on it.She took Mary in her arms and gave her a big kiss!
66题为完成句子;67题用英语表达文中画线单词 ones 所指代的内容;68~69题为简略回答问题;70题为将文中划线句子译成汉语.
66.Mary's mom was reallythankfulfor what Mary had done for her.
67.presents
68.What did Mary probably buy for her dad?
History books.
69.Why did Mary want to knit a scarf for her mom?
Becauseher momcould wear it to keep warm when she was in the garden on cold days.
70.当妈妈不在身边的时候,玛丽花费了很多时间给妈妈编织围巾.

分析 十二月来临了,玛丽思考着给家人买什么礼物.爸爸喜欢历史书籍,可是妈妈的礼物让玛丽费了一番脑筋,最后决定给妈妈亲手编织围巾.当妈妈看到玛丽为她亲手编织的毛衣时,内心无比感动.

解答 66.答案:thankful;  细节理解题.句子When Mom opened the present on Christmas morning,she was very thankful.当妈妈在圣诞早晨打开礼物时,她无比感动.故答案为thankful.
67.答案:presents; 细节理解题. 句子Mom always said that the best presents were the ones that you put time and hard work into.妈妈总是说最好的礼物就是付出时间和艰辛的礼物.这是个定语从句,ones是被修饰的先行词,是代词,代替前面的presents.
68.答案:History books;推理判断题.题目的What did Mary probably buy for her dad?意思是玛丽有可能给爸爸买什么礼物.句子Her dad was easy to buy for.He loved history books.她的爸爸喜欢历史书籍,可推测玛丽有可能给爸爸买历史书籍.故答案为History books.
69.答案:Because her mom could wear it to keep warm when she was in the garden on cold days.推理判断题.由句子Suddenly Mary had an idea.Why not knit(编织) a scarf for Mom?That way she could wear it to keep warm when she was in the garden on cold days.She'd love it!突然玛丽想到了一个主意,为什么不给妈妈编制一个围巾呢,这样在寒冷的日子里,妈妈就可以在花园里戴着围巾保暖了.可以得出答案为Because her mom could wear it to keep warm when she was in the garden on cold days.
70.答案:当妈妈不在身边的时候,玛丽花费了很多时间给妈妈编织围巾.句子翻译题.本句是一个含有"when…当…的时候"引导的时间状语从句的复合句,翻译的时候应该遵循汉语表达的习惯先翻译when her mom was not around.主句中的结构是spend…doing…花费…做某事.

点评 主要是根据前提问题来做出相应的要求内的答案,题型比较灵活但是考查了学生多方面的知识和技能,要做好这类题,就要注意平时知识的积累,包括单词、词组、句型等.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.听第四段对话,回答第9、10小题:
9.Wheredoes the woman come from?
A.England.   B.Australia.    C.America.
10.The man has learntEnglish for略years old.
A.17                  B.12                       C.15.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.听下面一段对话,回答第12至第14小题.
12.When does this conversation take place?
A.In the morning.
B.In the afternoon.
C.In the evening.
13.What happened to the girl?
A.A car hit her.
B.She had an accident.
C.She was ill in hospital.
14.How many days will she be away from school?
A.About ten days.
B.About seven days.
C.About three days.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.听第四段对话.回答第9,10两个小题.
9.What are they going to do for the English teacher's birthday?B
A.Have a party on Saturday.    
B.Go out for a picnic.    
C.Get ready for another party.
10.Who are Jack and the woman?C
A.They're teacher's workmates.
B.They're teachers.  
C.They're the teacher's students.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

17.你将听到两段对话,请根据对话内容,选择正确的答案.每段对话读两遍.
听第一段对话,回答第16~17小题.
16.What does the woman want to buy?
A.A sweater.B.A T-shirt.C.A cap.
17.What color does the woman choose?
A.Brown.B.Yellow.C.Blue.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

7.阅读下面的短文,并根据短文后的要求答题.(请注意问题后的字数要求)
[1]Once,when there was a famine(饥荒),a rich baker sent for twenty of the poorest children in the town,and said to them,"In this basket there is a loaf(面包)for each of you.Take it,and come back to me every day at this hour for more."
[2]The hungry children gathered eagerly about the basket,and fought over the bread because each wanted the largest loaf.At last they went away without even (77)thanking/saying thanks (goodbye) to/expressing thanks to the good baker.
[3]Gretchen,a poorly dressed little girl,did not fight or struggle with the other children,but stood quietly in the distance(远处),When the badly behaved children had left.Gretchen took the smallest loaf,which was all that was left in the basket.She kissed the baker's hand and went home.
[4](78)第二天,孩子们表现得像以前一样糟糕.Gretchen got a loaf almost half the size of the one she got the first day.When she came home,her mother cut the loaf open.Many new shining pieces of silver fell out of it.
[5]Her mother was very worried and said,"Take the money back to the baker at once.The silver must have fallen into the dough by accident.By quick,Gretchen!"
[6]When the little girl gave the rich man her mother's message,he said,"(79)It was no mistake,I had the silver pieces put into the smallest loaf to reward(奖赏)you.Always be as content(满足),peaceable,and thankful as you now are.Go home now,and tell your mother that the money is yours to keep."
76.What did Gretchen do while the others fought over the bread?(no more than 6 words)
77.Fill in the blank in the second paragraph with proper words(no more than 3 words).
78.Translate the Chinese sentence in the fourth paragraph into English.
79.Translate the underlined sentences in the sixth paragraph into Chinese.
80.What do you think of Gretchen and her mother?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.
make,last winterThey made a snowman last winter.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.She must stay at home to look after her _______ mother.She was _______ a week ago.(  )
A.ill,sickB.ill,illC.sick,sickD.sick,illness

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Andy,I wonder ______ the new sports clothes.
--Of course by credit card.(  )
A.what you paid forB.how you paid for
C.why you paid for   

查看答案和解析>>

同步练习册答案