精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.Choose the best answer:(根据短文内容,选择最恰当的答案  6% )

An Englishman was showing a foreign visitor the sight of London.
"What's that strange building?"asked the visitor.
"That's the Tower of London."
"I see.How long did it take to build it?"
"About 500years."
"In my country we could have built it in 5months."said the visitor.
Shortly after that they came to St.Pauls'Cathedral.大教堂"Very interesting!"shouted the visitor."how long did it take to build it?"
"Nearly 40years,"answered the Englishman.
"In my country we could have built it in 40days at most."said the visitor.This went on all day.They visited most of the best known buildings in the city.Finally the Englishman tried his best not to show his anger.Several days later they came to the House of Parliament议会 and the visitor asked his usual question,"What's that?"
"I have no idea.It wasn't there last night."the Englishman answered.

51.The Englishman showed the foreign visitorB in the city.
A.a famous sightB.famous buildings
C.a famous parkD.a famous house
52.The visitorB all day along.
A.talks bigB.has a big talk
C.was always talking bigD.had never talked
53.The visitor thought it had taken Londoners 伦敦人A to build those buildings.
A.quite a long timeB.a short time
C.less timeD.more time
54.They went around LondonD.
A.the whole morningB.the whole afternoon
C.the whole nightD.the whole day
55.Was the Englishman angry at last?C
A.Yes,he did.B.No,he didn't.
C.Yes,he was.D.No,he wasn't.
56.When the Englishman said,"It wasn't there last night,"he meant the House of Parliament was builtC.
A.last weekB.last month
C.in a dayD.last year.

分析 这篇文章主要讲述的是一位在英国旅游的外国游客,总是说自己国家的建筑速度快,从而引起导游不满的故事.

解答 51 B 综合归纳题:根据That's the Tower of London那是伦敦塔;Pauls'Cathedral.大教堂;They visited most of the best known buildings in the city他们参观了大部分的伦敦著名建筑物; the House of Parliament议会.综合起来,应该是把伦敦著名的建筑物展示给游客看,故答案为B.
52 B 综合归纳题:根据In my country we could have built it in 5months在我国,我们5个月就能建好;In my country we could have built it in 40days at most在我国,我们最多40天就能建好;This went on all day这一直持续了一天.综合起来,故游客总是在说大话,故答案为B.
53 A 综合归纳题:根据About 500years大约500年;Nearly 40years将近40年.综合起来,也就是游客认为伦敦人花费太长的时间,故答案为A.
54 D 细节理解题:根据This went on all day这一直持续了一天.故答案为D.
55 C 细节理解题:根据Finally the Englishman tried his best not to show his anger最后英国人尽最大努力不把气愤表露出来.故答案为C.
56 C 语义理解题:根据本文的意思,一位在英国旅游的外国游客,总是说自己国家的建筑速度快,在问到英国议会需要多长时间建造时,英国人回答道:我不知道.昨晚它还不在那儿的.这是在游客总是说自己国家的建筑速度快,从而引起导游不满才所说的话,推测它是在一天内完成的,故答案为C.

点评 ①要快速浏览全文,掌握主旨和大意,特别注意文章的主题句,理出作者的写作思路.(What is the idea?What are facts?)
②要尽快浏览课文后的思考题,尽量带着问题读;
③完成事实细节题时,要找到定位句;
④要把有关WHO,WHAT,WHERE,HOW和WHY等方面内容用笔圈画出来.
⑤遇到推理判断题时,要注意作者的态度和命题人的意图,不可从个人的经验出发.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-Do you know when we _____?
-I'm not sure.I will tell you about it when the time ______.(  )
A.leave,is fixedB.will leave,is fixed
C.leave,will be fixedD.will leave,will be fixed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.A.2:05.B.2:15.C.4:15.D.4:35.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Please bring your schoolbags to school if it____________ tomorrow(  )
A.won't rainB.doesn't rainC.isn't rainingD.didn't rain

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.
A.For about 7years.B.For about 8years.
C.For about 9years.D.For about 12years.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.
A.furniture    B.what's going on    C.experience   D.putting on     E.ever
Twenty minutes later,he walks into the living room.The carpet has been vacuumed; the (50)A cleaned and dusted; the pillows on the sofa plumped; Plants watered.The man thinks to himself,"This is the most amazing thing I've (51)E seen.This really is a pet that can do everything!"Next he says to the centipede,"Run down to the comer and get me a newspaper."The centipede walks out the door.10minutes later..,no centipede.20minutes later..,no.centipede.30minutes later..,no centipede.By this point the man is wondering
(52)B.So he goes to the front door,opens it…and there's the centipede sitting right outside.The man says,"Hey!!I sent you down to the corner store 45minutes ago to get me a newspaper.What's the matter?!"The centipede says,"I'm going!I'm going!I'm just (53)D my shoes!"

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Imagine a world where air pollution is no longer a problem.Clean air is all around us.People don't have to worry about polluting the air every time they take the bus.
A city in California has got some new buses.They cost $490,000each.The new buses are different from the old ones.These new buses are better for the environment.They are called hybrid  buses.They run on diesel (柴油的) and electric power.This will help keep the air cleaner.
The man drove the new bus on Wednesday and noticed a difference right away."I get to have clean air for a change",said driver Melvin Day."I'm smelling diesel all day long when I drive the old ones."
The company that builds the buses had many good things to say about them.For example,they said they use a lot less fuel (燃料).They also said that they are 90% cleaner for the environment.The buses are very quiet,too.
The buses have a diesel engine in the back and batteries (电池) on top.When the engine starts up,it is powered by electricity.Then the diesel power takes over.
Over time the city would like to use the new hybrid buses instead of all 50of their buses.They hope to do this over the next three years.The city will give money to help buy the new kind of buses.
One other bit of good news:the price of the bus ticket will not rise because of the new buses.

38.Why are the new buses better for the environment?C
A.Because they're cheaper than the old ones.
B.Because they're very quiet.
C.Because they run on diesel and electric power.
D.Because they are new.
39.The underlined word"hybrid"in Paragraph 2 meansA in Chinese.
A.混合动力的   
B.前卫的      
C.新颖的   
D.节约的
40.Which one is NOT true about the new buses?D
A.The buses are very quiet.
B.They use a lot less fuel.
C.They will keep the air cleaner.
D.They can drive faster than the old ones.
41.How many buses does the city have now?A
A.50    
B.90    
C.45    
D.490.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Is your brother playing _______ violin?
-Oh,no.He is ill in _______ hospital these days.(  )
A.a;/B./; aC.the; theD.the;/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.My parents don'tallow (允许) me to go out at night.

查看答案和解析>>

同步练习册答案